Trollgenser med striper

Genseren er ferdig. Og den forsvant ut døren før jeg rakk å ta bilde. Kjempekjekt, for vi har rikelig med ubrukte strikkeplagg av typen likar-ikkje og den-kløøøør. Denne genseren hadde absolutt potensiale til å ende i sistnevnte kategori, for Finull er langt i fra verdens mykeste garn før vask. Men jeg rakk altså ikke å vaske den. Og den er fortsatt populær etter en dag i barnehagen. Den ligger faktisk klar ved sengen, for i morgen skal den være med på lavvo-overnatting. Sammen med nyinnkjøpt hodelykt og min gamle dunsovepose. Det blir nok spennende.  :o)

 

 

 

 

Dette blir ingen skolestart-genser. Den passer akkurat nå faktisk. Ikke lang på ermene engang. Derimot har det blitt en TROLLGENSER. Jeg rappet frekt og freidig Blåfugls beskrivelse jeg. Så nå kan Klumpen stolt fortelle at han har genser med troll på magen. Og de er så store at de har vinduer på SINE mager. Bare se hvor bittesmå grantrærne blir der de står.

 

Nå får nok de som våger å antyde at det er JENTER med kjoler passene sine påskrevet tenker jeg, hihi. Og takk til Blåfugl for redningsplanken.

 

  

Sånn blir altså en genser seende ut når man ikke har verken oppskriften eller mer garn. Kun det røde er UFO-garn, alt det andre har jeg funnet fram fra garn-rollerne mine. Trollene er turkise, og gul- og grønnfargene er ikke like. Men det funker bra likevel synes jeg. Absolutt ikke perfekt, men et helt OK bruksplagg i glade farger. Man tager hvad man haver.

 

Halsen ble litt vid, så kanskje jeg tar den opp igjen og strikker den litt tettere. Eller kanskje ikke. I grunnen greit å unngå hudkontakt og potensiell kløing.

 

Nå ser det ut som om det ordner seg med oppskriften også, blir gøy å se hvordan den EGENTLIG skulle ha sett ut.

 

 

Da er det visst tid for å pakke sekken til morgendagens ekspedisjon. Som jeg ikke får være med på. Lille gutten min begynner å bli stor.

 

 

 

 


Kommentarer:
Postet av: Fuglemamma

Den ble rett og slett superkul! Skjønner godt at denne ble en umiddelbar hit.

19.10.2011 @ 21:40
URL: http://www.fuglemamma.blogspot.com
Postet av: Merete

Den ble kuuuuul! Og jeg kjøper glatt trollforklaringen, synes faktisk det ligner mer på det enn jenter....
Jeg er veldig glad i Finull, men det skulle en ikke tro i følge prosjektene mine, siden det sjeldent blir brukt, MEN de to genserne jeg har i voksenstørrelse som har holdt seg desidert best, er Finull. Heia fargeutvalget, og heia tykkelsen og kvaliteten. Mulig jeg burde strikket noe til ungene også i det, siden eldstemann er immun mot ullkløe?

Postet av: lise

Den ble flott, den! Finull er ikke så verst etter litt bruk, og siden den slo godt an med en gang, så blir den sikkert deilig i rekordfart.

19.10.2011 @ 22:37
URL: http://lises.net/blogg
Postet av: Muffin

Restegarn er det beste i verden og genseren er sååå fin, og kjempeartig med de (jente)trollene. Du kan jo gi ham en løs hals øverst hvis det blir kaldt i halsen. Finull er et vakkert garn men litt stivt å strikke med, så maskene blir ikke helt jevne synes jeg.

19.10.2011 @ 23:34
URL: http://muffinmamma.blogspot.com
Postet av: ems:-)

Veldig bra altså, restegarnsplagg er herlige i min verden og jeg elsker Finull; rett og slett! Ha en flott torsdag:-)

20.10.2011 @ 09:37
URL: http://strikkespinn.wordpress.com
Postet av: Solveig

Den ble flott! Og helt sikkert tidsbesparende i forhold til om du skulle hatt mønster på hele. Det føles alltid godt å få brukt opp litt restegarn.

Supert at den ble så godt mottatt - med strikkeplagg er det enten-eller her i huset, noen flytter de nærmest inn i, mens andre er totalt mislykket.

20.10.2011 @ 09:38
URL: http://www.solhag.blogspot.com
Postet av: Ruth

Fenmenal den genseren der. Og det er jo helt klart at det der er troll - jenter har krøller og øyenvipper, det er noe alle vet. Skikkelig gøyal, jeg skjønner godt at det der ble yndlingsgenser på øyeblikket.

20.10.2011 @ 11:20
URL: http://ullhedina.blogspot.com
Postet av: ruth

Kjempefin genser i glade fargar!

20.10.2011 @ 15:23
URL: http://ruthshobbyblogg.blogspot.com
Postet av: Xhantippe

Utrolig flott genseren ble! Og jeg synes det likner troll. Håper gutten din får en flott tur!

20.10.2011 @ 19:00
URL: http://www.xhantippe.com/
Postet av: Sylke

Så flott genser, og godt at den falt i smak :)

20.10.2011 @ 19:47
URL: http://lysstreif.blogspot.com/
Postet av: Greta

Den vart knalltøff. Du kan å trylle frem dei lekkereste plagg av retegarnet ditt. Jammen flink. Har kjøpt mer garn i dag eg og så har eg fått ein stor pose med restegarn. Mye sokkegarn tror eg. gler emg til eg får begynt på det ein gong. Skriver mail når eg kommer hejm.klem

20.10.2011 @ 21:35
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Blåfugl

Så flott genseren ble. Jeg er alltid så imponert hvor fine fargekombinasjonene dine blir med farger jeg sikkert ikke ville finne på å bruke sammen. Supert.

Gøy å kunne "hjelpe til". Jeg skrev jo bare det jeg så. :)

20.10.2011 @ 22:07
Postet av: brit

Genser ble topp og så fort ferdig !!! Turbostrikkedama!!

21.10.2011 @ 09:13
URL: http://www.brit-puslerier.blogspot.com
Postet av: skb

Super genser til barnehagebruk! Eg let meg ofte imponere av alt du klarar å trylle fram av reistegarn.

21.10.2011 @ 09:58
Postet av: Hobbystua

Ja du tryller frem det fine etter det andre av litt garnrester fra her og der,,og genseren er jo det jeg kaller en ordentlig gladgenser,mange fine farger. Er jo artig at den falt i smak også:) Må du ha en fortsatt fin helg,og jeg håper ørene dine er bra igjen:))

22.10.2011 @ 15:00
URL: http://hobbystuas.blogg.no
Postet av: Vanja

Hurra!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeg har gjenoppdaget bloggen din. Har kost meg med å se på alt det flotte du lager, og fått masse inspirasjon i løpet av den siste halvtimen. Tusen takk Mimouna.

22.10.2011 @ 23:44
Postet av: Elin

Så fin genseren ble, og så stor gutten er blitt *gisp*

23.10.2011 @ 04:20
URL: http://minkreativehule.blogg.no
Postet av: Tesha

Kul! En skikkelig glad-genser!

23.10.2011 @ 11:34
URL: http://tesha.wordpress.com
Postet av: Felisi

Skikkelig herlig genser! Bra den ble godtatt med en gang, skal ikke si et ord om at jeg synes Finull stikker jeg. ;)

26.10.2011 @ 13:14
URL: http://www.felisistrikker.blogs.no
Postet av: torirot

Fant bloggen dine via meretes monstermønster - og dette var en utrolog flott og fargerik genser! Må nok titte litt mer her :-)

05.11.2011 @ 09:14
URL: http://torirotsstitches.blogspot.com/
Postet av: Trulte H

Veldig gammel denne, men lurer veldig på hvor du fant diagrammet på disse troll/jentene. Driver å leter etter troll til bestemortulla genser. Men finner bare det store fra Sandnes, men falt for din historie her.

09.05.2015 @ 13:54
URL: http://min.abcblogg.no
Postet av: mimouna

Trulte H: Det er visstnok en gammel Dale-modell, men jeg rotet bort oppskriften. Derfor endte den opp med striper. Her er en annen som har brukt trollborden, tror det skal gå greit å telle masker fra bildene: http://www.ravelry.com/projects/Hege/tff-genser-til-skolestart

09.05.2015 @ 15:37
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Trulte H

Tusen takk. Da skal jeg løse det. :)

09.05.2015 @ 16:43
URL: http://min.abcblogg.no
Postet av: mimouna

Trulte H: Supert!

09.05.2015 @ 19:02
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits