Nesten på moten

"Høstmoten kan bli lungebetennelse" leste jeg og tenkte at det var jo temmelig ille da. Men så var det visst høstHOSTEN...

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Obs-i-r-kan-hsthosten-bli-lungebetennelse-6691095.html?xtor=RSS-2

 

 

Nuvel. Om jeg ikke er helt oppdatert på høstmoten så er jeg i alle fall med på høsthosten. På tredje uken faktisk. Og i dag har jeg fått astmamedisin. Så nå både innhalerer jeg og tar morfin, hehe... Legen min har pasienter som har hostet i over en måned og ennå ikke er friske, så jeg har visst fortsatt mye å glede meg til.

 

Hodet et tungt av søvnmangel, halsen hoven og sår og brystmuskulaturen mørbanket. Og jeg kjenner at jeg får mer og mer respekt for de som sliter med alvorlige kroniske sykdommer. For jeg blir jo forhåpentligvis frisk igjen snart, dette er småplager som går over. Men jeg har i alle fall fått testet ut hvordan det er å måtte planlegge og ta forhåndsregler i alle mulige situasjoner. Det er lenge siden jeg våget meg utendørs uten Fisherman's Friend, vannflaske, spypose og papirlommetørklær i vesken. Og jeg blir forbigått av damer med rullator, hehe. Jeg som pleier å løpe fra de fleste til vanlig. Men det er liksom ikke så gøy å hoste til jeg spyr framfor alle ungdommene som venter på bussen.

 

Det var dagens sykdoms-snakk, da får vi gå over til ukens produksjon. Utrolig hvor mye man kan strikke om natten. Og det er veldig godt å ha noe å holde på med når man likevel ikke får sove. Hurra for Ravelry og NRK sitt arkiv, har sett mange artige programmer på nett. Og noen ikke fullt så artige, kvalitetskravene senkes utover i de små timene.

 

Nuvel. Da er det tid for luekavalkade.

 

 

 

 

Først ut er en litt skeptisk modell iført lue med picotkant.

Gratis mønster her: http://www.ravelry.com/patterns/library/slouchy-hat-with-picot-edge

 

Jeg brukte ca 1 1/2 nøste Merino Ektra Fine og pinner # 4 og 4.5. Strikket en ekstra mønsterrapport siden jeg syntes luen ble litt kort.

 

 

 

 

Posete og fin bak, den ser bedre ut på en levende modell enn på ballonger med pæreform. Men man får ta det man finner, modellmarkedet er litt dårlig for tiden.

 

 

 

 

Restegarnsprosjekt strikket uten oppskrift. Det holdt akkurat til en liten gresskarlue.

 

Pinne # 4 og Sandnes Fiesta. Alltid noen som vil ha luer som "ikke klør". Dukkeba er grei og klager ikke, selv om hun mistet gangsynet i denne.

 

 

 

 

Og så var det påfugl-luen. Jeg falt for en kjøpe-oppskrift igjen. Men siden jeg er prinsippfast nøyde jeg meg med å *kremt* låne mønsterborden. Gode bilder på Ravelry gjør det enkelt for luringer som meg å telle masker.

 

  

 

Forenklet mønster og dusk i toppen. Garnet er Beach fra Jakobsdal, og jeg brukte pinne

# 3,5 og 5.

 

 

 

 

Her finner du originalen: http://www.ravelry.com/patterns/library/peacock-5

 

 

Og så var det Lollipop-luen fra Arne & Carlos sitt siste hefte. Den ble ikke helt vellykket. Som du kan se passer denne faktisk til Dukkeba, og det var jo slett ikke meningen. Jeg strikker nok litt stramt på slike mønstre.

 

 

 

 

Den ble litt kort også fordi jeg slapp opp for hvitt garn. Men det ble i alle fall en varm og fargerik barnelue da.

 

 

 

 

Garnet er dobbel babyull fra diverse produsenter, mest Dale og Gjestal.

 

 

Ny Arne & Carlos-lue, denne gangen fletteluen fra forrige hefte. Siden jeg har strikket den samme modellen tidligere la jeg opp ekstra masker. Ellers blir den både lang og trang på en gang. Droppet en mønsterrepetisjon også, ikke fint med tettsittende luer som står rett opp i en tupp.

 

 

 

 

Samme garn & pinner som påfugl-luen. Synes dette var et godt garn å strikke med, og plaggene fikk en fin glans. Luen har alt fått en ny eier.  :o)

 

Og så var det den siste i denne omgang, Belugah Slouch Hat. Mønster her: http://www.ravelry.com/patterns/library/belugah-slouch-hat-and-beanie

 

 

 

 

Jeg brukte en tråd Labbtuss sammen med en tråd rødoransje Silja. Ikke helt sikker på om jeg likte denne. Jaja.

 

 

 

 

Ups, glemte en. Restegarnslue i bomull.

 

 

 

 

DA er vi i mål. For denne gangen. Det er stor gjentakelsesfare, hihi. Men jeg er veldig klar for å strikke noe annet enn luer nå, så vi får se hva det blir til.

 

Ha en fin uke, og se opp for høsthosten. 

 

   
 

 

 

 


Kommentarer:
Postet av: elins strikkeri

Jøsses så mange flotte luer du har strikka!! Må jammen ta hatten/lua av for deg:)) Ønsker deg god og snarlig bedring!!

07.11.2011 @ 19:44
URL: http://Elinsstrikkeri.blogspot.com/
Postet av: Petrine

Du verden som du har strikka ! Så mange flotte luer har eg ikkje sett sidan sist eg var innom bloggen din og såg på luer !

Du kan luer !

Håper du kommer deg til igjen, det er fryktelig slitsomt å hoste slik ! God bedring, min venn:)

07.11.2011 @ 20:14
URL: http://gunknitter.blogspot.com/
Postet av: Blåfugl

En lue per dag

til lesernes behag.

Mimouna strikker om natten

da sover selv katten.

Nå må du bli frisk

for ellers er det risk

for at pinnene brenner

i dine hender.

Siden du strikker så fort

for å få arbeidet gjort.

God bedring til Bergens beste strikke-mimouna.

07.11.2011 @ 20:36
Postet av: Sylke

Her var det mange fine luer! God bedring til deg :)

07.11.2011 @ 21:29
URL: http://lysstreif.blogspot.com/
Postet av: Greta

Sat og tenkte på deg i dag og lurte på korleis det stod til . Skulle gå å skrive ein amil, men så skulle eg berre strikke litt til go så gjekk tida. Og den gamle dama glemte det. Men nå fikk eg raport alikevel. Håper du kommer deg snart. Ikkje kjekt det der altså. Natta skal ein sove ikkje sitte å sjå på gamle programmer hehe. goid bedring.

Masse flotte luer du ahr fått strikket da. Stilige alle sammen. Noen kanskje bedre enn andre . Eg må strikke på dei neste dagene. Skal hente barnebarna på torsdag og da vert det lite strikket i helga.

Ha ei så god uke som mulig stor klem fra meg

07.11.2011 @ 21:53
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Solveig

Kjente meg veldig igjen i beskrivelsen din. Har med meg både drops og papirlommetørklær i veska, jeg også, og blir kortpustet av å moppe stuegolvet. Barna hoster og harker de også, men har ikke hatt selskap om natten. Utrolig hvor mange flotte luer du har strikket. Bra at det blir noe ut av alle våketimene. Håper du snart er bedre.

08.11.2011 @ 19:01
URL: http://www.solhag.blogspot.com
Postet av: AnnetteK

Atter en gang utrolig mange flott luer fra deg :) Takk for all lueinspirasjonen du gir meg.

27.11.2011 @ 22:14
URL: http://annettek.net

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits