Når elektronikken svikter

Vi blir dynget ned av reklameaviser fra diverse elektrokjeder, masse fristende tilbud på alt fra laptoper til støvsugere. Så da vår trofaste, hardtarbeidende vaskemaskin trakk sitt siste sukk lette jeg fram en bunke slike aviser fra toppen av returpapir-kassen i gangen. Og siden jeg VET av erfaring at selgerne i disse butikkene er superflinke til å forvirre folk satte jeg meg ned med pc-en og sjekket ut hvilke modeller som fikk bra eller mindre bra omtale. Valget falt på en nokså billig utgave type "mye for pengene". Den passet fint til budsjettet vårt og virket som en helt grei maskin. Og så fikk gemalen i oppdrag å kjøre innom forhandleren på vei til jobb.

 

 


Bilde lånt fra http://www.vannkunnskap.no


 

 

Som forventet tok det ikke lang tid før mobilen ringte.

 

 

- De har ikke den vaskemaskinen du vil ha. Men han sier at de har en som er MYE bedre. Men den er litt dyrere..."

 

- Nix. Vi skal ha den vaskemaskinen som står i tilbudsavisen. De får skaffe en til oss da.

 

- Jammen....  *frustrert*  - Vent litt...

 

 

Noe minutter senere ringer han igjen.

 

 

- Det tar TI DAGER å bestille den. Og han sier at vi kan få den andre litt billigere.

 

- Bestill den du. Vi skal IKKE ha den andre.

 

 

Tilfeldigvis hadde jeg lest om akkurat den modellen på min nettleting, og den fikk dårligere omtale enn den jeg hadde valgt ut.

 

 

Maskinen ble bestilt, og det tok jammen 10 dager å få den ja. Heldigvis har vi rikelig med klær, så jeg slapp å grave fram vaskebrettet. Forøvrig oppdaget jeg at kjedens største "konkurrent" hadde akkurat samme maskin til nøyaktig samme pris samtidig. Og der var den IKKE på tilbud. Men skitt au, maskinen var billig, og den tok unna kleshaugen uten å protestere.

 

 

 

 

Etter litt leting i arkivet fant jeg jammen et gammelt bilde av klesvasken min også. Klumpen "hjalp til" med opphengingen.


 

MEN jeg sitter igjen med spørsmålet om hva som har skjedd med fagkunnskapene og seriøsiteten i elektrobransjen. Jeg begynner å bli litt lei av eplekjekke unge menn som prøver å prakke på meg noe helt annet enn det jeg i utgangspunktet har tenkt å kjøpe. At de får provisjon for salget og at det er null fortjeneste på tilbuds-maskinen er ikke mitt problem. Det finnes sikkert  seriøse og ærlige forhandlere også, men dem virker det som om det er langt mellom. Jeg våger meg ALDRI inn i en slik butikk uten å ha gjort grundige forberedelser. Jeg har nemlig både kombiskap, støvsuger, DVD-spiller +++ som er "mye bedre" enn de jeg egentlig hadde tenkt å kjøpe. Eller er de nå det? De er i alle fall dyrere.

 

  

 

På leting etter et illustrasjonsbilde fant jeg DENNE linken. Den sier vel det meste... http://www.tv2.no/underholdning/hjelperdeg/sommerfest-og-festival-i-elektrobransjen-3240877.html

 

 

DA går jeg og rydder. Og setter på klesvasken. For det husket jeg plutselig at jeg hadde glemt. ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer:
Postet av: HobbyMegHer/ Mon Ami

Så sant, så sant!

Men de tjener jo masse penger på det... :(

08.11.2011 @ 20:40
URL: http://hobbymegher.blogspot.com
Postet av: Greta

Du er jammen ein dyktig økonom. ein bør nok vite kva ein skal ha før ein går inn på slike butikker ja. Ungene våre kjøpte maskin til oss i januar på nettet. vi fikk den levert på døra. Den var billig, er supergod og stillegåaende. I alle fall i forhold til den gamle som bråkte noe forferdelig. håper du har god klestørk. Takk for hyggelig kommentar også. tror den jakka vert god. skal bruke den når eg kjører til Bergen og tilbake torsdag. klem

08.11.2011 @ 20:54
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Sidsel

Et flott innlegg. Måtte alle gjøre som du før de går i elektro butikkene. Tror aldri jeg har møtt en selger der som har villet selge det jeg i utgangspunktet ville kjøpe.

08.11.2011 @ 21:04
URL: http://Sidselsidserk.blogspot.com
Postet av: karna

Heisann! Klesvasken buger her å og det er min skyld ,-) Men tilbake til fakta; elektronikkselgere i dag er jo bare eplekjekke unge menn (gått i kl m jr) OG som KAN!! Vi har vår andre vaskemaskin (de brukes jevnt) etter anbefalinger fra "privat" frisør. Den 1. via mannen hennes og 16 år senere fra henne selv pga ødelagte frisørskuldre.

Uansett, du er inspirerer !!!

08.11.2011 @ 22:16
URL: http://www.hobbyhule.blogspot.com
Postet av: Guri

Er helt sikkert lurt å orientere seg litt før man handler, ja! Vi har en slik komfyr som skulle være SÅååååå mye bedre..... :(

Ha en fin dag!

09.11.2011 @ 11:17
URL: http://hjertego.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits