Handy Mommy

Hvem trenger en handy man når man kan fikse det selv. *kjepphøy*

 

- La meg ordne dette, det er JEG som har gått på yrkesskolen, pleier jeg å si til min verre halvdel når noe praktisk skal fikses. Dataproblemer klarer han stort sett å finne ut av, men alt som skal skrus, bankes, sages eller spikres gjør jeg helst selv. Det blir minst skader på den måten. Og jeg HAR faktisk gått på yrkesskole. Blant annet.

 

  

Dagen startet ikke så bra. Først forsov vi oss, og i dag var det fotografering i barnehagen. Å forhandle om påkledning når man i utgangspunktet har dårlig tid gir ikke akkurat gode kort på hånden. Jeg tapte. Avkommet dro triumferende avgårde i irrgrønn T-skjorte under en slaskete mosegrønn bomullsgenser Og i bukse med hull på kneet. Jaja.

 

Trygt tilbake i heimen hev jeg på klesvasken og trakk meg en stor kopp te. En liten pause før dagens mange gjøremål. Og så virket ikke internett. Summetonen var også borte. Da var det bare å stille seg i køen hos Tullenor. Prøv sånn og sånn, og hvis det ikke virker så ring tilbake. Og still deg bakerst i køen igjen. Blæh. Etter en times Tullenor-tull ble vi enige om at de nok måtte sende en montør. I morgen.

 

Så var det klesvasken. Full fart ned i kjelleren for å hente opp den som var ferdig og sette på en ny maskin. Og jippi nok en gang. Hele gulvet i vaskekjelleren var forvandlet til et svømmebasseng. Og ikke kubb om det ville renne ned uansett hvor mye jeg staket opp i avløpet. Da var det bare å finne fram gummistøvler, bøtte og øsekar. Og så måtte jeg brekke løs en fastrustet rist som nok er original fra da huset stod nytt i 1927. Skal spare dere for detaljer om hva jeg spadde ut av vannlåsen, men det duftet ikke akkurat roser. Urk.

 

 

 

 


 

Et par timers skittjobb, og nå renner det unna som en drøm. Satser på at det blir lenge til neste gang.  Og da jeg kom opp igjen hadde både summetonen og nettforbindelsen kommet tilbake helt av seg selv. Ny telefon til Tullenor. Og vi ble enige om at det var de dumme Bybane-folkene som hadde skylden. De sprenger i ett sett så huset blir filleristet mange ganger daglig. Og da blir nok både det ene og det andre ristet løst og tydeligvis også på plass igjen. Greit å ha noen i skylde på i alle fall.

 

Det var minusgrader og sol i dag, og det hjalp litt på humøret. Dessuten kjennes det godt å få ordnet opp. Har faktisk hostet litt mindre i dag også, selv om jeg har løpt mye  i trapper. Det lover bra.

 

Og så har jeg fått tatt bilder. Ingen ting nytt i dag, men ting som har ligget på vent til det dukket opp en frivillig modell og godt fotolys.

 

 

 

 

Duskelue med stor oppbrett. Helt enkelt to rette, to vrange til garnet tok slutt. Og garnet her er Opal 6-ply.

 

 

 


http://www.ravelry.com/patterns/library/zelda-cloche

 

Jeg har jukset og strikket etter bildene. Denne skal jeg vaske og blokke, for toppen med vrangsiden ut vil bare brette seg innover slik at luen får en bulk øverst. Ellers synes jeg at dette var et veldig fint mønster. Hempen med knapp gav det lille ekstra.

 

 

 

 

 

Pulsvarmere etter dette mønsteret: http://www.ravelry.com/patterns/library/camp-out-fingerless-mitts

 

Jeg hadde tynnere garn, så jeg strikket noen ekstra riller og plukket opp flere masker. La til noen ekstra vrangomganger her & der også.

 

  

Det er IKKE blått i disse, det går i lillatoner, rødt og gult. Veldig fine farger.

 

 

Tror kanskje dagen ikke ble så verst likevel. :o)

 


Kommentarer:
Postet av: duvi

Jaggu er du effektiv i garnkorga. Ser du har vært på messe, jeg skal på lørdag og søndag. Er også sjokkskadet over hva som er produsert

16.11.2011 @ 20:31
URL: http://isdonninga.blogspot.com
Postet av: Greta

Så flink du er da. Ordner opp både hær og der. Håper mailen min ikkje forårsaket krasjet da hihi. tulla.

Visst kva garn du hadde brukt på lua før eg las det. Så noe garn ser eg kva det er uansett. vi skrives skjønning. klem

16.11.2011 @ 20:57
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: ems:-)

Herlige du, den trengte jeg akkurat nå. Bare et lite pustehull innom bloggen din før jeg stormer videre i mine arbeidsoppgaver. Takk for i dag:-) snarthe..helg...phu!

16.11.2011 @ 21:31
URL: http://strikkespinn.wordpress.com
Postet av: Solveig

Høres ut som litt av en dag - det er godt du kan ordne opp selv. Slike rørleggerjobber er illeluktende, men det er veldig tilfredsstillende når det er gjort.

Måtte le litt for meg selv da jeg leste om tenåringen som var redd for katten - min eldste var redd for de pjonede vantene som kunne stå av seg selv.....

Ønsker deg fortsatt god bedring

17.11.2011 @ 12:18
URL: http://www.solhag.blogspot.com
Postet av: Blåfugl

Jammen kan du fikse også. Tvilte ikke på det da. Sånn er det i heimen her også. Ikke greit med Handy-men som tror de er handy, men har ti tommeltotter. Jeg er som deg skrur og fikser før han vet om at noe er i veien. :) Strikker gjør du jo også innimelleom alt. Ikke at det er noen overraskelse altså. Flotte ting som vanlig. :)))

17.11.2011 @ 14:06

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits