Småstrikk

Rolige tider i heimen. Nå ser det ut som om det er nestemann i køen sin tur med sykdom, har en feberhet tenåring liggende på sofaen og en halvdårlig mann som gikk på jobb i dag. Så da får jeg være "sykepleier" istedenfor pasient. Greit med rollebytte, selv om det hadde vært bedre at alle holdt seg friske.

 

Det er rolig på strikkefronten også. Har laget noen småting, en liten dame ønsket seg strikketøfler. Og det har hun fått.  :o)

 

 


 

 

Siden hun bruker omtrent samme størrelse som Klumpen fikk han være modell.

 

Dobbel tråd Labbetuss på pinne # 5. og jeg tok utgangspunkt i dette mønsteret: http://www.ravelry.com/patterns/library/updated-parkspin-slippers

Jeg brukte strømpepinner på vrangborden, strikket sammen første og siste maske så antallet gikk opp. Og så felte jeg en ekstra gang på tåen, syntes det ble litt mange masker å snurpe sammen. 15 riller og 20 omganger vrangbord. Jeg fortsatte med riller på sålen helt til tåfellingen.

 

 

 

 

Vottene i blå og oransje Safir blir gave i morgen sammen med gakk-gakk-nøkkelringen. Jeg satt i nærmere en time og lette etter et nytt og spennende vottemønster på Ravelry. Og kom fram til at ingen er bedre enn dette:
http://www.ravelry.com/patterns/library/no-swatch-no-gauge-mittens-for-kids  Har strikket haugevis av dem, og de er både enkle å lage og har super passform.

 

 

Og så ble det jammen et par sokker også, i rosa Mor Aase Raggegarn.

 

  

 

Vanligvis bruker jeg 2 1/2 nøste til et par i størrelse 38. Her la jeg opp 52 masker på pinne

# 3.5 og strikket i vei. Da de var ca størrelse 39 hadde jeg fortsatt garn igjen på det andre nøstet. Jeg brukte altså mindre enn to nøster på dette paret. Med 90 meter/50 gram burde det ikke gå an. Men det gjorde det altså.

 

Garnet kjennes litt tynnere ut enn vanlig, så kanskje det er der det ligger. Jaja. Nye sokker ble det i alle fall.

 

 

Da får jeg se til pasienten min og henge opp klesvasken.

 

Ha en god torsdag.  :o)


Kommentarer:
Postet av: Greta

du får ønske dattra og mannen god bedring da. Håper dei vert fortere frisk enn kva du vart da. Og så må dei vere så frisk til neste fredag att du kan møte meg i byen. Har laga til 2 poser til deg i dag. Så du vert nødd til å vere med emg på hotellet før du drar heim. Kan ikkje gå å bere på dem :0)

Flott ting du ahr laga igjen. Alltid det. Ha ein fin kvled og bli no for all del ikkje sjuk att sjølv

01.12.2011 @ 17:32
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Tesha

God bedring i heimen! Takk for lenke til god og enkel votteoppskrift, den må jeg prøve. Flotte tøfler, votter og sokker!

02.12.2011 @ 07:45
URL: http://tesha.wordpress.com/
Postet av: Blåfugl

God bedring til de syke. Strikkende sykepleier er det ikke alle som har ;)

02.12.2011 @ 09:37

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits