Mousseux 

 

Ny along og nytt sjal, denne gangen på FRANSK. Du finner den på Ravelry: http://www.ravelry.com/patterns/library/mousseux  

eller her på denne bloggen: http://organdibidouille.canalblog.com/

 

 

Bloggen er skrevet på fransk, det samme er oppskriften. Så om du ikke er språkmektig eller vant til å strikke sjal er det litt knotete å forstå alt, selv om mønsteret i seg selv er enkelt. Leter du godt finner du en setning eller tre på engelsk innimellom med de viktigste opplysningene. Ellers er det god hjelp i alongtråden inne på HobbyBoden: http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=74608

 

 

 

 

Tynt stålgrått ullgarn, vet ikke hvilken type. Men etter blokking ble sjalet luftig og fint. Det er strikket på pinne # 5. 5. Etter hard blokking ble det akseptabelt stort, men det passer nok fortsatt best som et lite skjerf i halsen. Heldigvis er det enkelt å lage det større. Eller rettere sagt å lage neste sjal større. For dette er ferdig og blir som det ble.

 

 

Fotolyset har gått i dvale. Og å våge seg utendørs med et fnugglett sjal mens Berit raser er ikke så lurt tror jeg. Sjalet hadde nok flydd avgårde lenge før jeg fikk opp kameraet. I et forsøk på å få fram hvor spindelvevsaktig det faktisk er prøvde jeg motlys-trikset.

 

 

 

 

Nuvel. Innendørsbilder blir visst flate og harde uansett. Men nå har jeg i alle fall dokumentert kjøkkengardinene. Nok en gang.

 

 

Har ikke helt bestemt meg for om det blir flere. For det tok litt tid å produsere, rillestrikk vokser laaangsomt. Og så er det irriterende lett å strikke feil når for- og baksiden ser lik ut. Jeg foretrekker mønstre der man ser feilene med en gang, da blir det mindre å rekke opp igjen. Dessuten var garnet så tynt i forhold til pinnene at jeg måtte følge med hele tiden for ikke å stikke pinnen inn feil sted. Men det kan jo enkelt fikses med å velge et annet garn neste gang.

 

 

                  **************************************************

 

 

Å skrive innlegg ferdig om kvelden for å publisere neste morgen kan gi uventede endringer. For vi la oss med Berit, plaskregn og ca 10 plussgrader. Og våknet til sol, snø og bortimot vindstille. Måtte titte to ganger ut vinduet før jeg trodde det jeg så.

 

Snøen hadde begynt å smelte før jeg kom meg ut, men sjalet fikk seg en liten luftetur bak huset.

 

 

 

 

Kjent utsikt.  *fnis*

 

 

 

 

 

Pelsbrosje fra lageret mitt.

 

 

 

 

Og en trapp som må fikses til våren ein gong. Når Bybanen er ferdig og de slutter å sprenge så murpussen drysser. Foreløpig får vi kalle stilen "rustikk", da høres det litt finere ut.

 

 

Jeg tror det nesten ikke, men folk rundt meg påstår at det er FREDAG. igjen. Så da er det vel det da.

 

 

God helg.  :o)

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer:
Postet av: amylin

Så fint sjal!

02.12.2011 @ 20:22
URL: http://www.a-mylin.blogspot.com
Postet av: Greta

Så flott sjal. Kan du fransk også du ja. Kva den damen ikkje kan. Ja vinteren kom på eit lite besøk i dag. Håper att det vert eit kort besøk. Hadde tenkt att det skulle vente med å komme til vi var heime fra Bergen eg.

Ha ei fin helg min venn

02.12.2011 @ 20:37
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Lisbeth Bula

Me like! God helg!!

02.12.2011 @ 20:49
URL: http://lisbethostmobula.wordpress.com
Postet av: Sylke

Kjempefint sjal, ser luftig og lett ut!

Jeg mente Quiltekroken like ved fisketorget :) Håper den fortsatt holder det gående! Det er jo ikke noe særlig når de fleste håndarbeidsbutikkene forsvinner...

Ha en god helg!

03.12.2011 @ 16:55
URL: http://lysstreif.blogspot.com/
Postet av: Anne-Karine

Takk for kommentar hos meg :) Så flink du er med håndarbeide :))) Kjempelekkert sjal :) Forsatt god helg og god 2. søndag i advent :D

03.12.2011 @ 21:51
URL: http://akjk.blogg.no
Postet av: irene

Det sjalet ble kjempefint.Utsikten er kjent.

04.12.2011 @ 11:25
URL: http://irenesstrikkehobby.blogspot.com
Postet av: hobbyvenn

Så fint sjalet ditt ble. Mitt er også snart ferdig, men jeg fant ut at jeg ville forlenge hullborden litt siden sjalet ser ut til å bli ganske lite. Egentlig et ganske kjedelig sjal å strikke, men det blir jo fint da.

05.12.2011 @ 12:42
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: Hobbystua

Heisann:) Ja her hos deg bugner det som vanlig av masse fint igjen,og sjalet du har strikket nå syntes jeg var lekkert med hullraden. Er det noen som får det til så er det deg:) Ønsker deg en strikkeglad førjulstid:)Og håper du også koser deg.

05.12.2011 @ 23:04
URL: http://hobbystuas.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits