EGO-along

Jeg har meldt meg på en strikke/hekle TIL DEG SELV-along, men  den ble visst raskt omdøpt til EGO-along "på folkemunne", hihi.

http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=75037

 

Egentlig starter vi i januar, men det er mange andre også som har tjustartet.  ;o)

 

Reglene for alongen er enkle: Å til en hver tid ha et prosjekt til seg selv på pinnene. Eller på heklekroken. Alle prosjekter skal dokumenteres og legges ut i visningstråden, og man må starte på noe nytt innen 24 timer etter at et prosjekt er ferdig. Ingen tidsfrist på hvor lang tid man kan bruke på et prosjekt, og ingen føringer på størrelsen på prosjektene eller hvor mange ting man må lage. Alongen varer ut 2012. UFO-er kan også meldes på.

 

Jeg har startet på et nytt Hitchhiker-sjal. De er så fine i formen, og dessuten passer de perfekt til flerfarget strømpegarn. Denne gangen bruker jeg ONline Supersocke 4 ply som jeg har fått fra snille Greta. Pinne # 3.5. Falt helt for denne fargekombinasjonen.

 

 


 

Og så blir det endelig genser til meg også. Valget falt på denne fra DROPS: http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=122&d_id=2&lang=no 

 

 

 


 

 

Den skal egentlig strikkes i KARISMA, men jeg bruker Smart, som har samme strikkefasthet og løpelengde. Men møsteret forvirret meg litt. Genseren har lik form som Marius'en jeg nettopp har strikket to av i samme garn og på samme pinner. Men masketallene er totalt ulike. For det er 184 masker på bolen i størrelse M på DROPS-genseren og 188 i størrelse XS hos Sandnes. Jeg må opp i LARGE for å få omtrent samme størrelse som det jeg hadde på Marius i SMALL. Dessuten er ermene like lange i alle størrelser fra XS til XXL. Det er jo rimelig sprøtt. Størrelse L har dessuten bare 328 masker på bærestykket mot 336 på Marius størrelse S. Så den er faktisk MINDRE.

 

Ble du forvirret du også? Da anbefaler jeg å velge mønster fra andre enn Garnstudio. Etter en rask forum-spørrerunde kom det fram at jeg absolutt ikke er alene om å bli frustrert av oppskriftene deres. Det er mange dårlige og direkte feile forklaringer, og masketall/strikkefasthet er stort sett helt på bærtur. Veldig synd, for de har mye fint, og så er det jo supert at alt ligger gratis på nett. Mange hadde prøvd å ta kontakt for å opplyse om feil og mangler, men de ble møtt med avvisning og arroganse. De var ikke interesserte i tilbakemeldinger eller i å endre på oppskriftene.

 

Neivel da, greit det. Heldigvis finnes det andre garn- og mønsterprodusenter som er mer interesserte i fornøyde kunder og som lager gjennomarbeidede mønstre. Så nå strikker jeg i størrelse L, men jeg bruker oppskriften på Mariusgenseren for å justere lengdemålene. Svinger den inn i livet på samme måte også. Nokså tragikomisk å måtte strikke LARGE når jeg bruker størrelse 36 til vanlig. Men hadde jeg valgt "riktig" størrelse hadde jeg nok endt opp med lyktestolpe-genser.

 

 

Kjenner jeg blir nokså provosert jeg. For det er MYE arbeid på en slik genser, og ikke alle har nok strikkeerfaring til å se at dette blir helt feil. Å bruke mange timer og dyrt garn for så å ende opp med et ubrukelig plagg kan jo ta både motet og strikkelysten fra de fleste. *sur*

 

 

MEN - jeg tror dette skal bli bra til slutt. Mønsteret er nydelig, og med noen endringer hist og her kommer jeg nok i mål. Droppet "rysjene" på vrangbordene, og så har jeg tenkt å strikke helt enkel ribbekant i halsen også. Skal bare få strikket den nederste borden, så kan jeg parkere spøtet i godstolen foran TV-en. Mange timer med tankeløs strikk opp til bærestykket. Så da må jeg nok finne noe mer utfordrende til avveksling, hmmm... Har "bare" 19 sider kø på Ravelry, så NOE må jeg vel finne, hihi. 

 

 

Ha en fin tirsdag.  :o)

 


Kommentarer:
Postet av: karna

Er med jeg å, etter å ha utfordret meg selv til ikke kleskjøp fra 1. juli og ut året. Det har gått, så jeg vil fortsette med strikking, hekling og søm.

Så fine mariusgenserer og kjekt at de blir brukt.

13.12.2011 @ 14:42
URL: http://www.hobbyhule.blogspot.com
Postet av: Greta

Strikker på eit skjørt til Monika til Jul. og tenkte eg skulle bruke oppskriften heilt fra drops. Men den avsluttningskanten den vart ikkje fin. så eg rekket den opp att og lager rillekant i stede. Og så må eg lage det litt kortere enn tenkt. For det var faktisk forlite garn til å følge oppskriften heilt. Eg strikker jo stramt, så da regnet eg faktsik med att eg skulle løyve litt også. Så drops er litt vanskelig av og til ja.

Så kjekt att du finner noe å bruke garnet fra meg til. Spennde å følge med kva det vert.

13.12.2011 @ 17:17
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Blåfugl

Enig med deg at det var en helt nydelig genser.

Synd at drops-oppskriftene er så utydelige. Har bare strikket sokker derfra så det har gått greit.

13.12.2011 @ 23:59

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits