Verdens søteste rev

Noen oppskrifter faller jeg bare pladask for. Og da slipper jeg alt annet jeg har mellom hendene.

http://muumuru.com/index.php/ideakoppa/19-taemae-kettupuuhka-tehtiin-vahingoittamatta-yhtaeaen-kettua

 

Reve-smetteskjerfet var et slikt pladask-prosjekt. I mangel av annet passende garn i riktig tykkelse og farge røsket jeg med meg noen rester i Fiesta. Bomull/akryl er vel ikke akkurat det perfekte skjerfgarnet, men det var OK til teststrikking. Oppskriften er nemlig på FINSK, og det viste seg raskt at Google Translate var nesten like dårlig som meg på å oversette. Her var det bare å studere bilder og tekst og håpe på det beste. Ikke verdens mest avanserte konstruksjon heldigvis.

 

  

 

Jeg fant ikke noen info om pinnetykkelse. men jeg gjettet at "22" i begynnelsen av teksten betydde 22 masker. Så da valgte jeg litt tykt garn og pinne # 4.5. Det ble passe bredt. Strikket fellinger og økinger som på tegningen og byttet til oransje. 32 cm var det neste jeg forstod, og det ble en grei lengde. Så 7 cm ribbestrikk 2 rette, 2 vrange. Finsk er vel ingen sak,  pøh. Plukket opp masker til ørene og strikket dem fast på hodet.

 

  

Strikket passe lang hale og avsluttet med hvit haletipp. To grønne skjorteknapper og litt sort på nesen. Voilà.

 

 

  

 

Det blir nok flere slike, skal lete etter noe passende mykt ullgarn. Dette var superraskt å strikke, og jeg tror det er det søteste smetteskjerfet jeg har sett. Som en ekstra bonus funker det like godt til både gutter og jenter. Perfekt.  :o)

 

 

 

 

Bilde tatt med nattinstilling i det beste foto-vinduet mitt. Og med en modell jeg heldigvis har sett lite til det siste året. Det er akkurat like vått & grått ute som det ser ut til her.

 

 

Klumpen innviet det nye året med å bli syk. 1. januar ble jeg vekket i grålysningen av en febervarm femåring, og ikke lenge etterpå spydde han utover hele stuegulvet. Festelig. Så nå er alt jeg skulle gjøre når hverdagen endelig var på plass igjen utsatt. Den unge mannen kjedeeeder seg høylydt, og de morsomste lekene er de som ligger nederst i kassen. Eller kanskje ikke. Uansett er det greit å tømme alt utover gulvet for å sjekke. Da får man nemlig aktivisert mamma litt også.

 

Og sånn går no dagan. Kanskje det er nå jeg skal lære ham å strikke, hihi. NOEN må jo ta over, og tenåringen er absolutt ikke interessert.

 

Skal ta meg en lang og god bloggrunde når jeg får sjansen til å sitte i ro mer enn 5 minutter om gangen. Nå ligger vel alle hemmelighetene fra desember ute rundt omkring. Og så takker jeg for alle koselig kommentarer og hilsener. Veldig kjekt med "besøk" både fra nye lesere og fra dere "faste". Setter stor pris på det dere skriver.

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer:
Postet av: hobbyvenn

Å så herlig smettesjerf! Skal si du er språkmektig, forstår både det ene og det andre... Med strikkekunskapene dine i bunn så klarer du nok de aller fleste strikkeoppskrifter, uansett språk. Ønsker deg en fin uke, og friske barn..

04.01.2012 @ 12:44
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: Husmorspira

Vidunderlig, rett og slett!

Superskjønt :)

Kjedelig med syke barn, men det går heldigvis ganske kjapt over stort sett.

04.01.2012 @ 13:27
URL: http://husmorspira.blogspot.com
Postet av: nragnhild

Kult skjerf! :D

04.01.2012 @ 13:56
URL: http://nragnhild.blogspot.com
Postet av: Greta

Hei vennen. Det der var eit supert søtt skjerf. Viss ein fil kan ein jo lage div hoder å ha forann. Kanksje eit katte smette skjerf. Du klarer vel å lage det og du. Trasigt når ungene er sjuke men sånn er det no bare da. Det du hadde på planen stikker nok ikkje av. Gos bedring til klumpen. klem

04.01.2012 @ 14:14
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Sylke

Det var et søtt skjerf, så bra at du fant ut av det! Holder selv på med en rev i disse dager, men det er søm - min eldste datter har ønsket seg en reveveske ;)

04.01.2012 @ 19:44
URL: http://lysstreif.blogspot.com/
Postet av: Merete

Fant det på Ravlery og tenkte, æsj, finsk, det kan jeg ikke! Men det kan visst du nå :) Veldig sjarmerende!

Lykke til med pasienten (og til pasientens mor)

Postet av: lise

Skjønner at du falt, veldig koselig skjerf. Og var det ikke glatt i bakken i dag? Det må være en liiiiten trøst for moren til det syke barnet.. ;-)

04.01.2012 @ 22:43
URL: http://lises.net/blogg
Postet av: ems:-)

Måtte bare innom for å ønske deg et godt og kreativt, strikkerikt NYTT ÅR:-)

05.01.2012 @ 11:25
URL: http://strikkespinn.wordpress.com
Postet av: Karipia

Supersøtt smetteskjerf. Dette må jeg prøve.

Postet av: ruth

Artig "rev" du har strikka! :D

05.01.2012 @ 13:30
URL: http://ruthshobbyblogg.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits