VÅTT 2012

Vottealong på Uformelt: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=11835

 

Første mønster ut var disse: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=11835

 

Det er mer en veildning enn en oppskrift, og jeg har gjort noen endringer. Tomlene er litt knotetet forklart. Du strikker 1 maske, øker 1 ved å plukke opp midttråden og strikke den vridd, strikk så 2 masker og øk 1. Strikk ut runden og strikk neste omgang uten å felle. Så fortsetter du å øke på annenhver omgang, men det blir 2 ekstra masker mellom økingene for hver gang. Du øker 4 ganger = 8 nye masker.

 


Votten i oppskriften er helt klart en høyre-vott. Den ser vridd ut på venstre hånd. Så jeg anbefaler sterkt å lage tommelkilen på slutten av 4. pinne på vott # 2. Strikk til det gjenstår 3 masker, øk 1, strikk 2, øk 1, strikk. 1.

 

 

Her er mine votter:

 

 

 

 

De er strikket på pinne # 4 med Gjestal Sportsragg. Det gikk nesten ett nøste per vott, og da hadde jeg 26 omganger på bråtet og fulgte oppskriften nøyaktig videre.

 

Ser at de fleste fikk litt store votter og at flere valgte å tove dem litt. Det gikk jo ikke med disse, så da overtok gemalen dem. Han ville ikke ha pynt på, så da ble det bare et eple til dekor, hihi.

 

 

Skal jeg lage flere par kommer jeg til å øke på hver 3. omgang til tommelkilen. Syntes denne ble litt kort. Da må økingene starte tidligere, ellers blir vottene veldig lange.

 


.


Kommentarer:
Postet av: Tesha

Ha-ha! Fin pynt, håper han fjerner pynten får han går ut i kulda!

24.01.2012 @ 15:19
URL: http://tesha.wordpress.com
Postet av: Fuglemamma

Fine votter, bra mannen fikk noe han også da. ;-)

24.01.2012 @ 16:42
URL: http://fuglemamma.blogspot.com
Postet av: Greta

Så bra att gemalen og fikk seg votter da. Trenger det han og. Eg fann ut ein dag att eg ikkje hadde votter. Bør eg gjere noko med det trur du.?

24.01.2012 @ 18:23
URL: http://gretashbby.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits