Selvdisiplin *stolt*

Jeg kjøpte 3 hesper DROPS lacegarn da det var helt nytt og på tilbud til halv pris. Klarte ikke å bestemme meg for hvilken farge jeg ville ha, så da var det jo bare en ting å gjøre. Kjøpe en av hver. Kjempelurt.

 

Etter å ha påført meg selv yrkesnevrose i armen og skulderen med å nøste opp den første bunten begynte tvilen så smått å melde seg. Dette var FRYKTELIG tynt, glatt og uelastisk. Og når det tok meg en hel kveld å lage et nøste hvor lang tid ville det da ta å strikke opp alt sammen?

 

  

 

Jeg sjekket på Ravelry for å se hvilke prosjekter garnet kunne passe til, og valget falt på Kiri. Enkelt og pent mønster strikket fra nakken og ned. Det er greit å ha muligheten til å gi meg når nok er nok, hehe.

 

I følge prosjektsiden min på Ravelry begynte jeg å strikke 26. mai 2011. Ingen intens lykkefølelse, det var skikkelig knotete med det tynne, glatte garnet på tykke pinner. Spesielt på vrangen var det fryktelig lett å stikke pinnen feil og strikke i masken under. Så her krevdes det full konsentrasjon. Trenger jeg å fortelle at det endte opp som UFO relativt raskt?

 

  

 

Men dette sjalet har hjemsøkt meg. Hver gang jeg åpnet en pose eller kikket ned i en kurv på jakt etter noe annet så lå det der. Jeg er nesten helt sikker på at det beveget seg rundt for egen maskin. Så til slutt var det ikke noe annet å gjøre enn å strikke det ferdig.

 

Jeg hadde ikke fullt 3 repetisjoner av mønsteret for noen dager siden. Så jeg tenkte at dette kom til å ta tid. Men jeg ble positivt overrasket. Jeg hadde jo nettopp felt av Tornved-sjalet, som også var i lacegarn. Sammenlignet med garnet jeg brukte der er DROPS-garnet superdeilig å jobbe med. Og mønsteret er jo i grunnen veldig enkelt, jeg trodde det skulle være tungt å komme inn i det igjen. Men vips hadde jeg strikket 12 repetisjoner og var i gang med kantborden.

 

Neida, ikke noe "vips" forresten. Hard jobbing og disiplin var det. Så det så.

 

  

 

Uansett, sjalet er ferdig. Jeg brukte vel drøyt 50 gram av garnet og har mer igjen enn jeg har lyst til å tenke på. Mulig det blir brukt dobbelt til neste prosjekt. Når jeg har funnet en lur måte å nøste det opp på.

 

 

 

 

Sjalet blir nytt bidrag i EGO-alongen. Jammen kjekt å strikke til seg selv, hihi.

 

Ha en super lørdagskveld.


 

 

 

 

 


Kommentarer:
Postet av: gyldenkron

Det ble bare griselekkert! Og for en fin dato du startet sjalet på ;)

28.01.2012 @ 18:16
URL: http://gyldenkron.blogspot.com
Postet av: trinemamma

Wow Kjempelekkert :-)

Måtte smile av "Vips" kommentaren din. For når jeg leste første setning, tenkte jeg at man strikker ikke vips et sjal, men så var det jo bare og lese litt videre :-)

28.01.2012 @ 18:59
URL: http://trinemamma.blogspot.com
Postet av: Solveig

Så flott det ble ;-) Må være verdt alt strevet ... har vurdert å kjøpe det garnet jeg også ... Ha en fin lørdagskveld :-)

28.01.2012 @ 19:28
URL: http://strikk.bloggspot.com
Postet av: Bodil

Kjempelekkert, og flott farge :)

28.01.2012 @ 21:32
URL: http://handarbeidsglede.blogspot.com/
Postet av: KatrineH

Det så bare utrolig mykt og skjønt ut!

28.01.2012 @ 23:23
URL: http://katrineh.com/
Postet av: Sylke

Wow, så flott det ble! Godt du klarte å komme i mål :)

Fortsatt god søndag!

29.01.2012 @ 16:15
URL: http://lysstreif.blogspot.com/
Postet av: Elisabeth

Det ble et skikkelig flott sjal, men du verden så tynt det lacegarnet er da! Dobbelt er nok en god løsning ;)

29.01.2012 @ 17:35
URL: http://www.tostrup.net/blog
Postet av: Merete

VELDIG lekkert! Oioi! Kiri er et av mønsterne jeg fabler om å strikke, det blir stadig utsatt, men det SKAL på pinnene en dag. Vakkert i hvitt!

Postet av: Petrine

Så flott at du blei ferdig !! Nydelig vart det ! Kiri er egentlig eit fin mønster like fint som Flower Basket :)

klem

29.01.2012 @ 19:15
URL: http://gunknitter.blogspot.com/
Postet av: Greta

Du er så flink altså. Eg har ei hespe med noe veldig tynt eg også. Men det vert ikkje eit så vakkert sjal av mitt nøste. du er så flink altså

29.01.2012 @ 19:41
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Karipia

Det var et nydelig sjal.

Nå fikk jeg lyst til å strikke sjal i syltynt garn jeg også.

Postet av: Ruth

Sjalet vart jo kjempefint, så det var bra du fekk det ferdig.

29.01.2012 @ 21:34
URL: http://ruthshobbyblogg.blogspot.com
Postet av: Martha Joy

Jeg synes i grunnen at du som strikker SÅ mye som du gjør godt kan kjøpe deg en nøstemaskin. I alle fall om du har hespetre/garnvinne fra før.

Eller, du kan jo prøve deg med nøstepinne? Se f.eks her: http://www.strindahistorielag.no/wiki/index.php?title=N%C3%B8stepinne

og her:

http://thevikingprincess.blogspot.com/2008/04/nstepinne.html

Syns sjalet ditt ble kjempefint, har mønsteret liggende selv, men aldri helt klart å finne det riktige garnet. Etter denne utlegningen her tror jeg nok ikke det blir Drops Lace heller...

30.01.2012 @ 10:47

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits