Duskelue

Vi er i gang med ny luealong inne på HobbyBoden. Gøy, for i fjor manglet det liksom noe.

 

Første lue ut var denne: http://tjorven.no/id/234.0

 

 

 

 

Veldig kjapp og grei lue, men oppskriften stemmer ikke helt. Masketallene som er oppgitt går ikke opp med 2 rette og 2 vrange. Dessuten må det gå opp med 8 for at fellingen skal stemme. Alle luene fra størrelse 0-2 år opp til herrestørrelse er like lange også. Så da var det bare å prøve seg fram. Heldigvis ingen heksekunst å regne om.

 

Jeg tenkte å strikke en barnelue, så jeg la opp 72 masker med dobbel pt5 på pinne # 5. Det viste seg å bli litt trangt, men jeg skylte opp luen og blokket den. Noen ganger er det faktisk greit med garn som siger ut. Jeg strikket oppbretten ensfarget og byttet så til to farger på resten. Dusken er laget i Merino Extra Fine. Jeg liker best "ordentlig" ullgarn til dusker, men det er jo greit at de tåler samme behandling som resten av luen. Nå kan den gå i vaskemaskinen på ullprogram.

 

Angående dusk så ta en titt på nragnhilds versjon: http://nragnhild.blogspot.com/2012/01/luealong-januar.html  Sånne skinndusker er jo dyre å kjøpe, men hun har laget sin selv av en gammel anorakk-krage. Supersmart gjenbruk, og dusken ble kjempefin.

 

 

 

 

Klumpen på 5 1/2 er modell. Luen er akkurat passe, denne blir nok for liten neste år. Så jeg tror den ender på loftet i en av kassene mine. Han har alt flere luer enn han rekker å bruke.

NB: Luene blir SMÅ hvis du følger oppskriften. Til sammenligning er det 96 masker på pinne #5 på Arne&Carlos-luene i Freestyle.

 

Da er helgen over, håper du har hatt det fint. :)


Kommentarer:
Postet av: Blåfugl

Kjempeflott lue. Den er lagt til i "favoritter" og skal prøves når hendene begynner å virke igjen. ;) Ha en flott strikke uke.

30.01.2012 @ 08:34
Postet av: Greta

Var jo ei fin lue det der, sjølv om den har dusk hihi.

Greit å putte i lageret ditt, for der er vel nesten tomt no :0). Ha ein fin kveld min venn

30.01.2012 @ 17:17
URL: http://gretashbby.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits