Stripe Study

Stripe Study er et av alternativene i sjalalongen på Uformelt denne måneden. http://www.ravelry.com/patterns/library/stripe-study-shawl

 

Det er et kjøpemønster, og jeg lever fortsatt nokså lykkelig uten noe kjøpe-ting-på-nettet-kort. Men siden gratis-mønsteret for februar krevde 1280 meter garn og involverte massevis av fletter og vridde masker måtte jeg finne på noe lurt.

 

Ravelry har mange gode bilder. Og jeg har vel kopiert fra bilder før et par ganger. Så da satte jeg i gang med striper, riller og forkortede rekker. Hvor vanskelig kunne DET være liksom? *optimist*

 

 


 

Sjalet mitt ble ikke prikklikt men likt nok. Og det tok en kvart evighet å strikke. Rillestrikk vokser saaakte. På siste pinne hadde jeg godt over 300 masker, da tok hver lille cm en kvart evighet. Som sagt.

 

Pinne # 4 og tynt ullgarn av ukjent merke.

 

  

 

Sjalet trengte blokking, og jeg hentet ned madrassen fra gjestesengen på loftet. For kaldt å blokke der oppe nå. Og jeg hadde dessuten en lur plan:

 

 

 

 

Jepp, tørkestativ og oljeovn. Vinkelen på bilde lyger, det er mer enn en halv meters klaring mellom ovnen og madrassen. Og huset brente ikke ned.

 

Jeg satte nålene innenfor den sorte kanten. Og jeg dro ikke sjalet så veldig ut, prøvde bare å forme det litt. Spissene endte opp under madrassen, dette ble STORT.

 

Mamma dukker opp mens sjalet lå til tørk. Og dermed utspant følgende lille dialog seg:

 

Mamma: - Herfra ser sjalet skjeivt ut.

 

Meg: - Skeivt?

 

Mamma: - Ja, det ser liksom ut som om stripene er smalere på den ene siden.

 

Meg: - Hmmm. Prøv å gå på den andre siden da. Ser det bedre ut?

 

Mamma flytter på seg, blir stående litt usikker.

 

Meg: - Ser det fortsatt skeivt ut?

 

Mamma gnir seg i øynene. - Njaaaa...

 

Meg: - Det ER skeivt. Det skal være sånn.

 

Mamma: - Jammen hvorfor det da?

 

Mamma tok en øyeoperasjon for et halv år siden pga en hinne som hadde vokst fast og gjorde at hun så alt i sikk-sakk. Hun oppdaget det da hun så at naboens flaggstang var helt krokete. Så jeg var kanskje litt slem som fikk henne til å tvile på sine egne øyne, hehe.

 

 

 

 

Jeg rakk akkurat å knipse noen bilder før solen gikk ned. Nå har jeg INGEN strikketøy liggende klare, der er bittelitt panikkframkallende. Får se om jeg kaster meg over en ny UFO eller startet på noe helt annet.

 

Ha en god torsdagskveld.  :)

 


 


Kommentarer:
Postet av: Blåfugl

Jeg er så heldig at jeg er den første til å si at du har strikket et kjempeflott sjal som er verd hvert minutt og hver cm.

Hvis du lurer på hva du skal strikke nå så kan du jo bare ta deg en titt på ravelry køen din så finner du nok noe fint ;)

09.02.2012 @ 21:14
Postet av: Ruth

Nydelig sjal da. Og fargen er knallfin. Jeg får helt vann i munnen av den. Men du verden for en blokking. Du har ikke en garasje eller kjellerbod eller noe sånt da? I garasjen min står det en stor isoporplate som jeg drar inn og blokker på. Den stilles opp mot veggen en natt og det funker supert. Og så har jeg sånne digre "puslespillbrikker" som kan settes sammen. Jeg tror de er ment som lekematter for barn.

09.02.2012 @ 21:48
URL: http://ullhedina.blogspot.com
Postet av: Greta

For eit fantastisk sjal. Og så ser du berr på bilder og får det til. Det er kanskje like greit att det ikkje vert heilt likt, siden du lager det utetn oppskrift.

Litt slem var du vel med mammaen din. Fy deg. :0)

du blir nok nødd til å finne frem noe, for ein heil kveld uten strikketøy går vel ikkje. klemmen

09.02.2012 @ 22:52
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: hobbyvenn

Flott sjal. Morsomt å strikke uten oppskrift. God helg!

10.02.2012 @ 09:12
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: Frk.Badegakk

Så spenstig å strikke uten mønster! (Skal finne noe gratis som bruker mindre garn neste gang jeg;)) Sjalet ditt ble kjempelekkert!

10.02.2012 @ 23:20
URL: http://badegakk.wordpress.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits