Kuura

Kuura er et av marsmønstrene i Sjaldilla 2012: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=12748&highlight=kuura

 

   

Her finner du mønsteret: http://www.ravelry.com/patterns/library/kuura

Jeg brukte pinne # 4, og det gikk med rett under 100 gram garn.

 

Mulig det var jeg som var trøtt da jeg startet, men det tok litt tid før jeg forstod diagrammet. Det viser altså den første halvdelen + midtmaskene. Litt uvant at midtmaskene tegnes som en skrå "trapp". Men da jeg hadde funnet ut av dette var det superenkelt å strikke. Mønsteret er hovedsaklig glattstrikk, riller og helt enkle *kast, 2 sammen*-rader. Og så noen trekanter inni glattstrikken som strikkes med tre masker sammen og kast på begge sider.

Mønsteret er så logisk at det knapt er nødvendig å se på det etter første repetisjon.

 

 

 

 

Mamma står i gatedøren og kikker ut på regnet. Det nærmeste vi kommer utendørsfotografering for tiden.

Jeg klarte å blande et nøste av Husflidens kampanjegarn i alpakka med et nøste DROPS Alpaca i farten, grrr. Det var opprekksgarn, det var kveld og jeg så på TV samtidig. Dermed oppdaget jeg ikke fadesen før jeg fant banderolen fra DROPS-garnet innerst i nøstet. Og da var sjalet nesten ferdig.

Selv i dagslys ser jeg ingen fargeforskjell, men DROPS-garnet er løsere og røyter mer. Var veldig spent på hvordan det ble etter vask og blokking. Mistet litt gnisten av denne tabben, så det ble liggende en dag før jeg orket å gjøre noe med det. Måtte surmule ferdig først.

 

Det gikk heldigvis bra. Ikke engang mamma klarte å finne skjøten, og sjalet ser helt likt ut hele veien. Bra at jeg brukte det mykeste garnet først da, for jeg synes DROPS sitt klør mot halsen.

 

 

 

Siden det regnet på tørkestativet måtte jeg finne på noe annet lurt. Så da fikk mannen i mitt liv et oppdrag. Og jeg fikk streng beskjed om at han ikke ville ha hodet med på bildet. Ingen fare, hehe. Her praktiseres det grundig beskjæring. Hyllen med alle hobbybøkene er fortsatt såpass ryddig at den kan vises fram. 

 

Ønsker alle en fin søndag.  :o)


 


Kommentarer:
Postet av: Greta

Bra dressert mann. Sånn liker vi. Veldig flott sjal da. eg og syns att Drops sin alpakka klør mer enn noe anna nesten. Så bra du hadde det andre først. Lur du når du gjer feil :D.

11.03.2012 @ 17:12
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Guri Halvorsen

Det var kjempefint!

11.03.2012 @ 17:47
URL: http://hjertego.blogspot.com
Postet av: Blåfugl

Veldig fint sjal og det er så flott at du forteller om vanskelighetsgraden. Liker å høre at det var lett mønster - kanskje noe å prøve seg på......

11.03.2012 @ 19:36
Postet av: Elisabeth

Nydelig! Du har turbosjalpinner altså :) Flott garn du fikk med deg fra salget også, men jeg ville nok også brukt det dobbelt eller tredobbelt. Er alt for utålmodig til å tære på flere tusen meter med syltynt garn......

11.03.2012 @ 19:39
URL: http://www.tostrup.net/blog
Postet av: Solveig

Veldig fint. Kan ikke se antydning til noen skjøt, tror nok du har vært heldig. Ellers er jo slikt forferdelig ergerlig.

Ønsker deg en god strikkeuke.

12.03.2012 @ 09:12
URL: http://www.solhag.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits