Lue-marathon

Jeg er med på to lue-alonger for tiden. Og det resulterer jo i en del - eh - luer.

 

Uformelt strikker vi Molly nå i mars. http://www.ravelry.com/patterns/library/molly-9

 

Jeg har sett mange varianter av denne luen, og omtrent alle er overbegeistret for mønsteret. Men jeg har liksom aldri helt falt for det. Er ikke så glad i akkurat den fasongen. Men er det along så må man jo, ikke sant? Så da var det bare å finne fram garn og pinner. Valget falt på Falk fra Dale, jeg hadde 1 1/2 nøste i mellomgrått på lageret.

 

Lykken stod meg ikke bi. Jeg gikk tom for garn i begynnelsen av fellingen, og ingen av restenøstene mine hadde riktig gråfarge. Men heldigvis fant jeg ut at mange på Ravelry hadde forkortet luene sine. Så da rekket jeg opp igjen slik at det var 14 repetisjoner av vaffelmønstret.

 

Siden vaffelmønsteret går over 3 omganger og fletten over 8 stemte det jo ikke da jeg skulle begynne å felle. Jeg startet på fellingen på riktig sted i FLETTEN, men det ble en runde for lite på vaffelmønsteret. Derfor strikket jeg hele veien først det som stod beskrevet for fletten, og så vaffelmønsteret fra den FORRIGE raden. Altså ble det en rad forskjøvet. Det fungerte helt greit. Men hvis man dropper den første omgangen med 1 r, 1 vr stemmer mønsteret etter 14 vaffel-repetisjoner. Det er mye enklere.

 

  

 

Plutselig var 1 1/2 nøste mer enn nok, jeg satt faktisk igjen med en liten rest. Og luen ble kjempefin i formen, akkurat passe lang og ikke så veldig posete. Dermed ble det jammen en til, denne gangen i rød Falk.

 

 


 

Her finner du alongen: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=12726&highlight=molly

 

 

HobbyBoden har vi også luealong: http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=76582

 

Det var to luer å velge mellom, og Costeuau Hat har jeg alt vist fram. Det andre alternativet var denne: http://www.ravelry.com/patterns/library/wesley-3

 

Frøken Dings valgte ut fargene, Sisu i to grønn-nyanser + grått. Jeg strikket med dobbel tråd på pinne # 4 og 5. Det gikk med MYE garn til dette mønsteret. Jeg brukte restegarn hadde bare en liten stump igjen av den ene grønne. Men det gikk akkurat.  :o)

 

  

 

- Kul lue, den ser ut som en 50-talls sofapute, erklærte den unge damen.

 

Tja, kanskje det? Den ble i alle fall rund og fin etter å ha bli blokket med en middagstallerken inni. Vevstrikk er nokså fast og tett, og ublokket så luen heller uformelig ut. Den var vid, men for stiv til å legge seg i fine folder av seg selv.

 

 

 

 

Grei nok på ballonghodet, ikke fullt så fin på et menneskehode. Men jeg liker alpelue-fasongen den fikk til slutt. Og ombestemmer man seg er det jo bare å skylle den opp igjen.

 

 

Neste prosjekt blir et nytt Wisp. Jeg tenkte at jeg skulle bruke opp en liten rest på ca 30 gram DROPS lace. Hvordan dèt gikk kan du lese om her: http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=76886

 

Jeg fulgte oppskriften med masketall, men jeg strikket med pinne # 4 slik at skjerfet ble smalere. Håpet på å få nok til 20 mønsterrepetisjoner.

 

Haha. Etter 33 - TRETTITRE - repetisjoner orket jeg ikke mer. Mulig jeg kunne ha fått en til, men da var skjerfet alt for langt til å blokkes på sengen min. Så nå må jeg finne på noe lurt. Det får bli i morgen.

 

Takk for en fin men travel tirsdag.  :o)


Kommentarer:
Postet av: Greta

Fru produktiv kan eg vel kalle deg. Her var det masse flott luer. Med ein skjønn modell inni. Er nok veldig vakker denne datteren din. alle luene var veldig fine. Skulle kledd lue, men syns sjølv att eg ikkje gjør det. Men er det kaldt nok, så bruker eg lue eg og.

Gleder emg til å sjå skjerfet ditt. Er så flink med den blokkingen også du. Skal bli flink eg og kanskje. Ha ein flott onsdag

14.03.2012 @ 08:12
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Blåfugl

Hmm Unnskyld her, men har jeg sovet over et par dager uten å merke det, eller har du gjort som Ingrid Espelid og hatt noen klar "på førehand".......

14.03.2012 @ 20:42
Postet av: Elisabeth

Skal si du står på med lueproduksjonen! Jeg har enda ikke bestemt meg for om jeg vil strikke Molly, har andre og mer spennende ting på pinnene ;) Dine utgaver ble jo fine, vet bare ikke om jeg kler den fasongen.....

15.03.2012 @ 14:38
URL: http://www.tostrup.net/blog

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits