En ny vår

 

 

Og ja Blåfugl, du gjettet riktig. ;o)

 

 

Da har jeg røsket opp alle fjorårets tomatplanter og sådd nye frø i krukkene. Bortsett fra i en. Den i kjøkkenvinduet ser ut til å ha startet på en ny vår.

 

Min etterhvert nokså pjuskete venn har produsert hjertetomater gjennom hele vinteren. De har blitt mindre og mindre, men alle har hatt umiskjennelig hjerteform. Her er de siste, den minste er vel å størrelse med en ert.

 

Nå feirer planten lysere dager med nytt og friskt bladverk, og den har jammen produsert en ny tomat også. Rund og god med helt standard tomatfasong. Fortsatt litt liten, men mye større enn de fra i vinter.

 

  

 

Aner ikke hva hjerteformen kom av, skulle nesten tro at den prøvde å sjarmere seg til å få leve videre. Og det får den. En ny vår for verdens rareste tomatplante.

 

Og en god ny uke til deg.  :o)


Kommentarer:
Postet av: Martha Joy

Jeg er ikke supergod på tomater selv, men i følge mamman min ;) så er det lurt å klippe planten for å forhindre den i å bli for høy og tynn og strantete. Da gir den litt større tomater også. Du får google litt og se om du finner ut hvilke punkter den skal klippes i, for jeg husker ikke hvordan det var.

26.03.2012 @ 15:28
Postet av: Blåfugl

Så kjempeflotte tomater. Spesielt gøy med hjerteformen. Prøvde meg på tomater et år (med utgangspunkt i tomatfrø som jeg tørket) men det ble ikke noe når jeg reiste på ferie og lot planten tørke.

26.03.2012 @ 16:10
Postet av: hobbyvenn

Så morsomt med tomatplanten som ikke vil ha vinter. Men praktisk med ferske tomater hele vinteren da, spesielt med en så flott fasong..

Påskesjal og pulsvarmere ble jo utrolig flott!

27.03.2012 @ 10:25
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits