Mimounas kragejakke

Jeg strikker fortsatt til meg selv jeg.  :o)

 

  

Siste prosjekt så langt er kragejakken fra Nøstebarn. Jeg har hatt noe mørkebrunt ullgarn liggende på loftet i bortimot 10 år. Men nå fikk det komme fram fra glemselen. Tenkte at denne ville bli god til høsten igjen, men det er stor fare for at den blir utslitt i mai. Jeg har nærmest bodd i den siden knappene ble sydd i. Nå har det sluddet/haglet/snødd i to dager til ende her, og det er KALDT. Brrrrr...

 

  

Jeg strikket størrelse S på pinne #4.5. La opp masker til størrelse M, men jeg økte bare 2 masker etter vrangborden. Strikket rett opp et stykke og svingte inn til livet. Regulerte størrelsen til S og fulgte den videre. Jakken min er en god del lengre enn i oppskriften, den går akkurat nedenfor baken.

 

  

Jeg brukte 11 knapper, litt av fangsten fra opphørssalget til Knapphuset. De er mørkebrune med et klart lag ytterst. Og i dette laget er det støpt inn strå. Egentlig ganske stilig.  :o)

 

  

Mine gensre og jakker pleier alltid å bli for store. Jeg har nok en tendens til å overvurdere mine egne proporsjoner, hehe. Så det var litt rart å få et plagg som - nesten i alle fall - passer perfekt. I tillegg er den lett og myk, jeg brukte knapt 9 nøster à 50 gram.

 

Til dere som lurte på hvordan jeg kunne dyrke tomater på denne årstiden: Planten er fra i fjor og har overvintret. Den har hatt gjesteopptredener her på bloggen med ujevne mellomrom, så skriv "tomat" i søkefeltet så kommer alt opp. I vinter produserte den hjerteformete tomater, nå er det visst gulrotformete som er tingen.

 

Den kommer fra en helt vanlig frøpose, kjøpt på dagligvarebutikken.

 

Ha en fin søndag.  :o)

 

 

 

 

 

Her finner du mer om jakken: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/1935-kragejakke-til-vaksne-i-dobbelt-2-trads-garn


Kommentarer:
Postet av: Fuglemamma

Så fiiin! Jeg likte veldig godt endringene du har gjort for å få den mer tettsittende og fasongvennlig, og nedfor rumpa er jo godt når det er litt hustrig i været.

06.05.2012 @ 13:44
URL: http://www.fuglemamma.blogspot.com
Postet av: lise

Lekker - og ja, ullgenser er helt riktig nå.. Men snart er det nok glemt.

06.05.2012 @ 16:26
URL: http://lises.net/blogg
Postet av: Greta

Det var ei god og fin jakke. du liker å bruke pinner nr 4,5 tror eg. Stort sett det du strikker med om du akn :0). Eg bor veldig mykje i mi jakke goså. Tror att eg må ha meg ei jakke til til vinteren att og ein tunika og...nei no skale g gi emg. får sjå. Eg vil så mye meir enn eg får til. Ha ein flott kveld og ei god strat på ny uke

06.05.2012 @ 16:45
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: elins strikkeri

Kjempeflott jakke, den ser veldig god og varm ut og akkurat farge som eg liker:))

07.05.2012 @ 09:19
URL: http://Elinsstrikkeri.blogspot.com/
Postet av: hobbyvenn

Den jakken ser jammen varm og god ut. Veldig fristende med en slik god-jakke i disse kalde tider... Håper du slipper å slite den ut før høsten er i anmarsj...

07.05.2012 @ 10:35
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: Bodil

Den ser både god og varm ut. Praktisk og fin farge, og så godt som den passa :)

07.05.2012 @ 18:00
URL: http://handarbeidsglede.blogspot.com
Postet av: Solveig

Den var kjempefin i all sin enkelhet. Passet perfekt gjorde den også - skjønner godt at du bor i den.

07.05.2012 @ 23:15
URL: http://www.solhag.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits