Dårlig karma

Ting går ikke helt på skinner for tiden. I alle fall ikke på strikkefronten.

 

  

De nye raggsokkene mine er ferdige. De passer til min mann, sukk. Både for vide og for lange til meg, selv om det lot seg jukse litt til på bildet.

 

  

Det positive er at mannen har fått seg nye sokker da, han har alt tatt dem i bruk. Og jeg fikk utnyttet absolutt alt garnet. Var noen stumper på et par cm igjen, ikke nok til maskemarkører engang. Så får vi heller leve med at bråtene ble litt korte.

 

Det som virkelig irriterer er dette sjalet: http://www.ravelry.com/patterns/library/out-of-gas  Out of Gas ble til Out of yarn.  :o(

 

  

På prosjektsiden på Ravelry står det pinne # 3.75 og 440-460 yards garn. I oppskriften man laster ned står det pinne # 3.5 og 440 yards. Jeg hadde et nøste REGIA Hand-dye Effect på 420 meter/459 yards, så da regnet jeg med at det burde gå helt greit. Valgte pinne # 4 siden jeg strikker stramt, jeg pleier å måtte gå opp en halv størrelse for å få riktig strikkefasthet.

 

  

Halvveis i kantborden var det tomt for garn. Jeg visste at jeg hadde kjøpt to slike REGIA-nøster, men jeg hadde glemt at det andre var RØDT. Total fargekræsj. Så nå må jeg finne på noe annet lurt. Tror det blir å rekke opp igjen litt og prøve å lage en annen avslutning. For garnet er såpass spesielt både i farge og spinning at det er vanskelig å finne noe annet som kan fungere som kant. Og jeg gidder ikke å kjøpe et nytt nøste, for dette garnet var en stor skuffelse. REGIA har vanligvis veldig gode garn, men her har de bommet grundig. Sjekket hva som var skrevet om det inne på Ravelry, og der fikk det virkelig gjennomgå: http://www.ravelry.com/yarns/library/regia-hand-dye-effect/comments  Vondt å strikke med, delte seg lett, syntetisk følelse etter vask, ble fort slitt og stygt, mistet masse farge og falmet i vask. Jippi.

 

For å være litt positiv også: Mønsteret er veldig enkelt og greit å strikke, godt forklart og uten feil. Perfekt for nybegynnere eller TV-strikkere, hihi. 

 

Nå safer jeg og strikker noe kjempeenkelt: Ny Nøstebarn-kragejakke. Denne gangen til Klumpen.

 

Ha en fin ny uke!  :o)


Kommentarer:
Postet av: Greta

Flotte sokker til mannen og det vert nok eit flott sjal til slutt av dette også. Skal merke meg att det garnet der skale g ikkje kjøpe

07.05.2012 @ 22:58
URL: http://gretashbby.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits