Mye bedre!

Noen ganger blir ikke ting helt som man vil. Det kan være en liten irriterende detalj som ødelegger utsende eller funksjonaliteten. Mitt første All About Love-sjal ble OK, men passformen var ikke helt perfekt. På neste sjal lånte jeg endringene denne damen hadde gjort: http://www.ravelry.com/projects/Raybaer/all-about-love Det ble MYE bedre. Så nå har jeg plukket fram igjen det røde sjalet og byttet ut den elastiske avfellingen med en I-cord. Det ble jammen noe helt annet! Sånn så det ut før:

 

 

 

 

Og sånn ser det ut nå:

 

 

 

 

Det legger seg perfekt rundt skuldrene istedenfor å bule ut og lage stygge folder.

 

Jeg er IKKE glad i å strikke I-cord. Og når den brukes som avfelling må man i tillegg sette maskene tilbake på venstre pinne hver gang man har strikket dem. Det tar laaang tid og krever at man ser på arbeidet hele tiden. Men det er absolutt verd det. Det blir såpass mye finere at jeg har gjort det på tre sjal nå.

 

 

Linker til teknikken: http://www.google.no/#hl=no&output=search&sclient=psy-ab&q=i-cord+edging&oq=I-cord+&aq=0&aqi=g4&aql=&gs_l=hp.1.0.0l4.4163.6380.0.10964.7.7.0.0.0.0.389.1737.0j2j3j2.7.0...0.0.iB_K7x0Enyw&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=9168f606c7a602bd&biw=1366&bih=587

 

  

 

Denne genseren må vel kunne kalles en suksess i og med at den har vært i daglig bruk i et halvt år. Nesten krise hvis den var våt så han måtte ha på seg noe annet. Men Klumpen har en noe uortodoks måte å dra av seg gensre på, med det som resultat at den fra før store halsringningen ble videre og videre og videre... Nå var behovet for en vask påtrengende, og da nyttet jeg samtidig høvet til å stramme inn halsen. En ekstra blå stripe med to felleomganger, og vips var 16 masker borte-vekk. Forhåpentligvis oppdager han det ikke, hihi.

 

 

 

 

Før, 104 masker.

 

  

Og nå, 88 masker. Og jeg ble nok en gang imponert over hvor godt jeg fester tråder. Det var litt av en jobb å finne dem og få lirket dem løs, spesielt siden jeg måtte bruke det samme garnet om igjen og ikke kunne klippe. Restegarn her i huset forsvinner fort og ender gjerne opp i neste prosjekt, det eneste jeg fant igjen litt av var det blå. Men det holdt i massevis det.  :o)

 

Etter dagens lille fotorunde i hagen måtte jeg lage meg en stor kopp kakao for å tine opp igjen. Sol fra nesten skyfri blå himmel og en nordavind som går gjennom marg og bein. Brrrr!!! Da passer det vel å finne fram garn & pinner til nok en kragejakke, denne gangen til gemalen. Kjapt og greit i ensfarget Nepal på pinne # 5.

 

 

Fin fredag!


Kommentarer:
Postet av: Greta

Du fikser det meste. Kaldt er det her og. ute, men inne er det heldigvis godt og varmt. Ikkje vore ute på verandaen dei to siste dagene. nei. Kragejakke til gemalen er nok ikkje dumt nei.

Ha ei super helg vennen

01.06.2012 @ 17:07
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Elisabeth

Sjalet ble veldig fint ja, og genseren blir jo god som ny når man får strammet inn det som er kommet litt ut av form... Her er det også vind, veldig synd når sola faktisk varmer litt ;) Ha en flott helg videre!

02.06.2012 @ 21:53
URL: http://www.tostrup.net/blog
Postet av: Torunn

Nydeleg sjal og flott gensar. Veldig greit å ordne litt og så god som ny. Off, ja, det er kaldt. Eg har malt terasse dei siste dagane med tjukke klede og sjal, men eg klarer ikkje male med vottar/hanskar på, så eg måtte inn med jamne mellomrom å drikke ein kopp te for å få varmen i meg. Kald nordavind. Ønskjer deg ein fin søndag.

03.06.2012 @ 13:02
URL: http://torunnshobbyblog.blogspot.com
Postet av: Frk.Badegakk

Sjalet ble veldig bra, og genseren er så kul! Godt du fikk "redda" den!

04.06.2012 @ 18:13
URL: http://badegakk.wordpress.com
Postet av: Tesha

Den genseren var helt knall!!! Sjalet likte jeg også veldig godt.

05.06.2012 @ 07:18
URL: http://tesha.wordpress.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits