Selbu Modern

Maimønsteret i Øverst og Nederst-alongenUformelt var Selbu Modernhttp://www.ravelry.com/patterns/library/selbu-modern

 

Denne luen har dukket opp i omtrent alle luealonger jeg har vært med på, uansett forum. Og jeg har alltid hoppet over den. Kombinasjonen av flerfarget mønsterstrikk, tynne pinner og formen på luen fristet bare ikke. Men før eller senere må man vel bare akseptere skjebnen. Så nå er den ferdigstrikket. 

 

 

 

 

Fargene ble i grunnen ikke så verst. Oransje Viking Sportsgarn og noe vellagret mørkebrunt ullgarn fra lageret på loftet.  

 

 

 

 

 

Luen ble enorm, så jeg håndtovet den med grønnsåpe før den ble blokket over en middagstallerken. Den er fortsatt litt stor, men den ble fin og lodden i alle fall.

 

 

 

 

 

Den observante leser har kanskje oppdaget at det er noe som ikke helt stemmer her. Viking Sportsgarn er ikke noe naturlig valg til pinne # 2 og 2.5 liksom. Det skyldes at jeg *kremt* ikke har brukt de oppgitte pinnestørrelsene. Jeg la opp 96 masker på pinne # 4 og strikket vrangbord 2 rette, 2 vrange. Økte til 144 masker og strikket 6 mønsterrepetisjoner istedenfor 8. For at luen ikke skulle bli alt for lang startet jeg på runde 11. Tror pinne # 3.5 hadde vært bedre, da hadde jeg sluppet å tove den.

 

 

Ha en fin lørdagskveld!

  

 

 

 
 

 

 


Kommentarer:
Postet av: Sissels

Fant ut at det er veldig lenge siden jeg har tittet innom her, for det er kommet masse flotte strikkeprodukter her må jeg si.

Selbu modern har jeg hatt liggende i køen lenge, men har dyttet den lenger og lenger vekk. Du har nå fått til ett flott resultat, og jeg antar at den blir veldig varm siden du har tovet den litt i tillegg.

19.05.2012 @ 20:08
URL: http://sisselshjorne.blogspot.com
Postet av: Greta

Du liker bare ikkje å strikke med tynne pinner tror eg. Spes ung dame ja. Luen vart veldig fin den. Håper att du finner nokon som vil bruke den ein gang. Ha ein fin helg videre og god bedring

19.05.2012 @ 21:07
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Blåfugl

Glad du prøvde luen for den ble kjempeflott. Nydelige farger også.

20.05.2012 @ 13:51
Postet av: Blåfugl

Jippi - jeg får kommentere igjen. Hehe - det har vært vanskelig å komme gjennom en tid. Først fikk jeg ikke åpnet bloggen i det hele tatt og så fikke jeg ikke kommentert. Skrev litt kort over her fordi jeg ikke trodde det skulle gå gjennom. Titter fortsatt innom daglig og har sett alt det flotte du har strikket siden sist (jeg skrev noe).

Ha en fin søndag og en flott ny vår-strikke-uke.

20.05.2012 @ 13:54

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits