Se - hun hekler!

Innimellom får jeg veldig lyst til å hekle. Det finnes så mange flotte mønstre, og jeg liker avvekslingen det gir fra strikkepinnene.

 

  

Dette sjalet så enkelt ut, og dessuten skulle det hekles med 6 mm krok. http://www.ravelry.com/patterns/library/be-a-friend-shawl---have-a-heart-shawl 

Det kostet jo ingenting å prøve...

 

 

 

 

Originalen er i akryl, og da regnet jeg med at sjalet ikke trengte blokking. Siden det var en "prøvelapp" fant jeg fram noen nøster Schachenmayr Nomotta Bravo fra opphørssalget på Knapphuset. Heklingen gikk overraskende greit, helt til jeg hadde opptelling og fant ut at jeg hadde 45 skjell på raden der det skulle være 41. Pyttsann. Dessuten gikk jeg tom for garn, dette mønsteret slukte masse. Så da avsluttet jeg etter to mønsterrepetisjoner. Jeg heklet en rad fm i sidene for å få dem jevnere + spisser i midten på hvert skjell nederst. Brukte ca 2,5 nøster à 133 meter.

 

 

 

 

Sjalet ble litt lite, mer som en krage.Tror det passer best til et barn. Buen i starten gjør at det ikke er enkelt å få det til å ligge fint rundt halsen. Dette sjalet hadde absolutt trengt blokking, da hadde det nok blitt en god del større + fått bedre form. Men akryl gidder jeg ikke engang å prøve å spenne opp, det spretter tilbake igjen omtrent før man får tatt bort nålene.

 

 

 

 

Det var et fint øvelsesprosjekt da, jeg fikk trent på engelske heklebegreper og lærte et par nye teknikker. Brukte heklekrok # 7 til hele sjalet siden jeg har en tendens til å hekle veldig stramt.

 

 

 

 

I dag har vi fått en liten smak av sommer igjen. Så nå har jeg malt garasjeportene + litt sånn klatt-i-klatt andre steder det trengtes. Ikke det morsomste jeg vet, men det måtte jo gjøres.

 

Ha en fin onsdagskveld.  :)


Kommentarer:
Postet av: Greta

Flink du er. Må ta ein tur innom meg å sjå på ei som bruker opp restegarnet ditt.

06.06.2012 @ 21:05
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Tesha

Jeg likte sjalet godt, jeg! Kjekt å prøve noe nytt og faktisk se at det blir noe...

11.06.2012 @ 20:26
URL: http://tesha.wordpress.com/
Postet av: Blåfugl

Det var et nydelig sjal men akk så lite. Har falt litt for sjal i den fasongen.

17.06.2012 @ 18:40

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits