Dagens outfit - fra Blåfjell

Nille hadde 70% avslag på Blåfjell-garnet, og 8 kroner nøstet ble for fristende. Så en stor pose ble med meg hjem. Og så gikk jeg tilbake og kjøpte mer neste dag. *fnis*

 

De var tomme for oppskrifteheftene, og leting på nettet var resultatløst. Så da måtte jeg bare improvisere. Jeg tok utgangspunkt i denne damegenseren: http://www.ravelry.com/patterns/library/arleen La opp til minste størrelse, men på pinne # 3. Gikk så over til pinne # 3.5 etter halskanten. Jeg strikket hele bærestykket i riller og økte til jeg hadde omtrent samme masketall som kragejakken i størrelse 8 år. Bol og ermer i glattstrikk, men bolen har et felt med riller i sidene. Alle kanter fikk I-cordavslutning, det brukte jeg også til hemper i åpningen.

 

 

 

 

Genseren slukte ca 400 gram, og da er det 130 meter på nøstet. Ikke gjort i en håndvending å strikke klær til Klumpen mer, han er stor gutt nå. Denne blir forhåpentligvis grei å ha til høsten og vinteren når han skal på skolen. Jeg lånte maskeantall og mål fra Nøstebarn, denne er ca størrelse 8 år i vidden og 10 år i lengden.

 

 

 

 

Lurer på om jeg også vil ha genser i dette garnet?

 

 

 

 

Knappene har tall på seg. Så nå har han både matte-genser og bokstavgenser. Perfekt til skolestart. Tenkte jeg. For gjett hva gutten har på seg i barnehagen i dag, under regntøyet? Vinteren er tilbake, i alle fall temperaturmessig.

 

Jaja, da blir jo strikkesesongen forlenget litt også. Perfekt vær for en stor kopp te og et nytt spøt.

 

Ha en fin tirsdag!  :o)


Kommentarer:
Postet av: Greta

Kjempefin genser vennen. Du er vel alt kome langt på neste prosjekt. det går så fort med deg. I dag er det i alle fall strikkever. I alle fall når ein kjem seg vekk fra pc'en. Sitter foreløpig fast her. hihi. men ein må jo ikkje berre sitte å strikke da. heldig du som kan få me ddeg alle garnsalg i nerleiken. Sånt er ikkje her hihi. men har jo nok garn foreløpig. Det er pinner som er problemet når eg vil begynne på enda noko nytt. Ha ein find ag og strikk deg ein genser sjølv også

05.06.2012 @ 08:45
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: lise

Herlig genser! Og skolegutt, ja.. Tiden flyr!

05.06.2012 @ 09:38
URL: http://lises.net/blogg
Postet av: Ruth

Fin og god genser!

05.06.2012 @ 11:07
URL: http://ruthshobbyblogg.blogspot.com
Postet av: Charlotte

Så fin denne blei :) Jeg kjøpte en del av det garnet jeg også. Ble lue og votter av mine. Jeg likte så godt fargenyansene i det garnet :) Skjønner godt at ting tar tid å strikke etter hvert som småttingene blir større. Jeg syns allerede det går tregt å strikke til min gutt, og han er jo bare 3 1/2... Hehe

Postet av: hedvig

For en herlig genser - både farger og fasong! Spørs om jeg må innom Nille en tur også...? Eller kanskje ikke. En av byens garnbutikker har halv pris på alt garn til helga. :)

05.06.2012 @ 16:30
URL: http://hedvig.de
Postet av: Fuglemamma

Veldig flott barnehageskolestartergenser! Og jeg tror jeg ville ha laget en i damestørrelse også, fargen var veldig fin.

07.06.2012 @ 10:39
URL: http://fuglemamma.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits