Tungvekter

DROPS hadde 30% avslag på alt garn med ull i hele mai. Og det virket som om bortimot ALLE hamstret NEPAL. Verdens mest fantastiske garn, 70% ull og 30% alpakka.

 

Mannen ville ha kragejakke, så jeg sendte ham avgårde for å kjøpe garn. Et helt kilo, slik at jeg fikk rikelig med rester til andre prosjekter, tenkte lure meg. Og så var planen å kjøpe flere fine farger til å mixe restene med.

 

Planene ble endret straks garnet kom i hus. Jeg er vel ikke spesielt kresen, men dette likte jeg rett og slett ikke. Tungt, glatt, livløst og særdeles udrøyt garn, blæh. Jakken vokste langsomt, for den ble fort tung og uhåndterlig, og jeg fikk vondt i armene. 75 meter per nøste og knuter i flere av dem hjalp ikke på humøret. Jeg festet trådene etterhvert for å slippe å ta alt på slutten.

 

  

Jakken er strikket i den største damestørrelsen, siden både garn og pinner er tykkere enn på originalen. Pinne # 4,5 og 5, og det gikk med 16 1/2 nøste.

 

  

På den positive siden: Jakken er supervarm og god, den klør ikke, og den passer akkurat. Jeg hadde 10 store mørkegrå knapper liggende etter salget på Knapphuset, så da var det bare å sy dem i. OG - jeg sparte masse penger på at jeg ikke kjøpte alt det garnet jeg hadde tenkt å kjøpe. Som en liten bonus sitter jeg igjen med 3 1/2 nøste som kanskje kan bli et par Bellas Mittens.

 

 

 

 

Synes disse knappene er så fine. :o)

 

 

Her er det lørdag, lummert og regn. En fin slappe-av-i-heimen-dag.

God helg!

 

 


Kommentarer:
Postet av: hobbyvenn

Å så flott jakken ble. Og knappene gjorde jo absolutt susen.

30.06.2012 @ 16:36
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: Greta

Trodde nepal var eit godt garn eg. Har prøvd det litt for elnge siden, men trodde det var bra. Bra att eg ikkje kjøpte noe av det da på salget. Fin jakke til din kjære dette da. god og varm jakke til vinteren komme att. Og det er veeeldig elnge til. Fortsatt god lørdag og helg min venn. klem

30.06.2012 @ 18:42
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Merete

Men en flott jakke ble det! Og grått er anvendelig til det meste. Er det egentlig ikke litt typisk at sånt garn som "alle" vil ha, ikke alltid er det man synes funker helt som forventet? Jeg tror jeg sparer mye tid og penger på å ikke ha havnet på Wollmeisebølgen :)

Postet av: LivM

Jakken ser da utrolig flott ut, og at den er varm er jo et ekstra pluss :-) En får se det positive i det. Jeg har strikket en barnejakke i Lima og det var helt ok, men ikke et favorittgarn!

30.06.2012 @ 22:11
URL: http://livs.hobbyblog.net/
Postet av: Petrine

Kjenner ikkje til dette garnet. Men jakka vart skikkelig flott. Heldige Mimouna-mann som får seg så fin jakke !!

Ønsker deg ein fin sommarkveld vidare :)

30.06.2012 @ 22:37
URL: http://gunknitter.blogspot.com/
Postet av: Janne

Flott jakke du har strikket deg. Sånt kan jeg se langt etter å klare selv :)

Takk for hilsen i bloggen min :)

01.07.2012 @ 00:44
URL: http://jannesaltmulig.blogspot.no/
Postet av: skb

Eg kjøpte akkuraqt slike knappar på same salget, men dei ligg framleis fint i knappekrukka mi utan ein plan.

Nepal har eg har blanda erfaring med, så eg er ikkje med i gjengen som lovpriser garnet. Uansett, jakka vart flott, og kan brukast uansett kor motene skiftar.

01.07.2012 @ 08:45
Postet av: Fuglemamma

Kjedelig med tungstrikket garn, men jakken ble jammen superflott! Tror mannen min ville ha satt pris på en sånn, så kanskje jeg må la meg inspirere, men da i annet garn skjønner jeg.

01.07.2012 @ 15:08
URL: http://www.fuglemamma.blogspot.com
Postet av: mimouna

Fuglemamma: Tror faktisk jeg ville valgt originalgarnet fra Nøstebarn jeg. Det blir en lett og varm jakke, og garnet er jo superdrøyt. Denne ble mye dyrere enn planlagt fordi det gikk med så mye garn.

01.07.2012 @ 16:24
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits