Inspirasjon!

Hitchhiker er et mønster jeg stadig vender tilbake til: http://www.ravelry.com/patterns/library/hitchhiker Så her kommer et nytt nummer i rekken:

 

 

 

 

Temmelig annerledes en de andre, her har jeg brukt all verdens rare restegarn og pinne #9!

 

 

Det hele begynte med at jeg så dette prosjektet på Ravelry: http://www.ravelry.com/projects/knittimo/hitchhiker  (Tror alle skal kunne se det uten å være medlemmer. Det er ikke lov å "låne" bilder fra Ravelry, så da blir det dessverre bare en link.)  Vi var flere som falt for denne versjonen, og lenalill startet en liten uformell samstrikk på sjalet: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=13669&highlight=hitchhiker  Her finner du hennes versjon: http://www.ravelry.com/projects/lenalill/hitchhiker

 

Det ble mange linker denne gangen, men vel verd å ta en kikk. For det er veldig gøy å se hvordan inspirasjon sprer seg og resulterer i veldig ulike produkter.  :o)

 

Knittimo er japansk og en kunstner når det gjelder både styling og fotografering. Bildene hennes er enkle, rene og vakre. De er så flotte å se på at man fint klarer å tilgi at det er bortimot umulig å dandere sjalet slik på et levende menneske som har armer og er i bevegelse.

 

Vi fant ut at det viktigste var GARNET. Knittimos sjal er strikket av et eksklusivt hånsdspunnet garn satt sammen av mange ulike fibre. Så hva kan man bruke som erstatning? Lenalill brukte tre tråder av ulik kvalitet sammen gjennom hele arbeidet. Jeg brukte en tråd Kauni med lange fargeskift + restegarn i ulike kvaliteter. For det meste to tråder samtidig, ett sted måtte jeg ha tre siden den ene ble for tynn.

 

 

 

 

Sjalet ble nokså tykt, så jeg valgte å ikke strikke det for langt. Likevel brukte jeg rundt 300 meter, altså mye mer enn det inspirasjonskilden hadde brukt. Som avslutning heklet jeg en rosett av restegarnet + en liten rest lysegrønt. Her utnyttes alt, det er jo det som er gøy med slike prosjekter.

 

 

 

 

Perle i midten og en stor sikkerhetsnål på baksiden.  Sjalet er vasket men ikke blokket. Jeg hengte det bare opp og lot tyngden i garnet gjøre jobben. Det strakk seg en del i lengden og ble litt smalere.

 

 

 

 

Egentlig perfekt til de sommertemperaturene vi har akkurat nå. Gjerne i kombinasjon med matchende raggsokker og pulsvarmere.

 

Jeg strikket to sjal, og de ble veldig ulike. Ikke helt sikker på om jeg liker det andre, så det ligger til modning. Vi får se. Kanskje jeg må trikse og fikse litt før det kan offentliggjøres. 

 

 

Ha en god torsdag!  :o)
  

 

 


Kommentarer:
Postet av: Elisabeth

Dette ble jo en spennende utgave av skjerfet. Kunne sikkert gjort seg godt på en finkjole til sommerfester. Er spent på hvordan det neste ser ut :)

14.06.2012 @ 18:24
URL: http://www.tostrup.net/blog
Postet av: Greta

Det såg spennde ut. skal gå ein tur på linkene. Spent på kva du har lagt ut til eg kommer heim. Da vert det alng mail til deg. Lover

14.06.2012 @ 20:36
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Blåfugl

Du er jammen flink til å mikse garn og resultatet ble veldig bra :)

17.06.2012 @ 18:42
Postet av: Villblomsten

Jeg fikk ikke lov å se på linkene ..

Måtte logge inn stod der ..

jaja , kanskje jeg får lage meg en bruker :-)

hører jo stadig vekk om Ravely :-)

NYDELIG sjal :-)

29.06.2012 @ 17:18
URL: http://villblomsten.blogspot.com/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits