Sonnensegel Tuch

Nytt bareMÅstrikke!-prosjekt. *fnis*

 

  

Klar for en ny runde med inspirasjonslinker? I alle fall, Flowermouse strikker mange lekre sjal og skjerf. Og denne gangen falt jeg for dette: http://www.ravelry.com/projects/Flowermouse/beauty-and-the-beast Nydelige, klare gladfarger og en morsom konstruksjon. Hun hadde blitt inspirert av Maris skjerf: http://www.ravelry.com/projects/Mari02/streifenschal Og Mari hadde funnet oppskriften på denne tyske bloggen: http://www.knitangel.de/index.php/2011/01/04/sonnensegel-so-gehts/ Hun igjen hadde fått oppskriften av en venninne som hadde laget den etter inspirasjon fra et skjerf hun hadde sett i en strikkebutikk.

 

Jeg løp på loftet etter garn og lot gemalens kragejakke ligge halvferdig i sofaen. Den var uansett fryktelig tung å strikke på slutten, så det var greit med noe lettere som avveksling. To nøster grønnspraglete Fabel + diverse grå og grønne restet av Sisu burde bli bra fant jeg ut.

 

  

Det gikk kjapt i starten, men etterhvert ble radene fryktelig laaaange. En kjapp kikk på Flowermouse sitt skjerf bekreftet at her var det noe som ikke stemte. Det var MYE smalere. Men jeg gjorde jo akkurat som det stod i oppskriften. Snodig. Uansett hadde jeg kommet så langt at det ikke var noen vei tilbake. Jeg gikk tom for garn, så jeg måtte spe på med et helt nøste koksgrå Lanett + diverse smårester av andre strømpegarn med grønt i. Det ble et oransje felt helt mot slutten, men det likte jeg faktisk. Det livet litt opp i alle de mørke fargene.

 

  

Jeg brukte pinne # 4, og til slutt hadde jeg 171 masker og 42 rillestriper. Det gikk med ca 900 meter garn. *gisp* Etter vask vokste skjerfet en god del og endte opp rundt 2 meter i lengde. Jeg blokket det ikke, hengte det bare opp på tørkesnoren ute.

 

 

 

 

Men det hadde jo vært greit med en modell å dandere skjerfet på...

 

 

 

 

Tilfeldigvis hang mannens sorte jakke også til tørk. Hmmm....

 

 

 

 
Bedre enn bare en kleshenger i alle fall.

 

Det er ca 5 varmegrader og duskregn ute i dag. Gjett hva jeg har rundt halsen akkurat nå? Det har alt rukket å bli en ny favoritt, jeg elsker dette skjerfet! Det er så tynt og lett at det faller fint selv om det er bredt, og fargene er veldig meg. Ikke så sommerlige akkurat, men jeg liker dem veldig godt. Og den oransje "kriseløsningen" fordi jeg gikk tom for Fabel gjør faktisk hele skjerfet. Lykke!

 

  

En melding til Flowemouse bekreftet det jeg alt hadde funnet ut på den harde måten: Hun hadde bare økt på de ensfargete stripene, ikke på rillestripene. Så nå planlegger jeg et nytt skjerf, kanskje i litt mer sommerlig garn. Må se hva jeg finner på loftet.

 

Uansett: TUSEN TAKK til alle i inspirasjons-rekken. Gøy å henge seg på noe slikt, og gode ideer har det gjerne med å vandre og å utvikle seg videre. Spennende og flott synes jeg.

 

God lørdag til deg også.  :o)

 

 

 

 


Kommentarer:
Postet av: AnnetteK

Så lekkert det ble! Artig fasong på det også.

Håper du ikker får bruk for det på ett par måneder, men det er kanskje for mye å håpe på? Ser ikke ut som det blir tropevarme her i landet med det første...

16.06.2012 @ 13:45
URL: http://annetteksin.blogspot.com
Postet av: Blåfugl

Et skikkelig stilig sjal spør du meg. Du er så fryktelig flink med farger og å sette sammen forskjellige garn. Resultatene blir alltid flotte.

17.06.2012 @ 18:49
Postet av: Torunn

Artig sjal,- håpar du ikkje treng det på ei stund! Kjempefine fargar. Ønskjer deg ei fin veke.

19.06.2012 @ 19:46
URL: http://torunnshobbyblog.blogspot.com
Postet av: Greta

hei hei. Det var jo eit spennde skjerf det der da. gjekk jo med ein god del garn da ja. Men det neste vert lettere .0). Sikkert godt og varmt, men så kaldt er det no vel ikkje att ein trenger å bruke ulskjerf no. Skal jo vere sommer da.

Den kommer nok snart tilbake. Klem fra meg

19.06.2012 @ 23:11
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Felisi

Så fint skjerf! Morsomt med inspirasjon som inspirerer ;)

Du har latt trådene følge med oppover håper jeg, ellers ser jeg for meg veeeldig mye trådfesting...

20.06.2012 @ 13:33
URL: http://www.felisistrikker.blogs.no
Postet av: Marit

Kjempestilig! Jeg selger jo Kureyon sock, så falt pladask for det knallfargede. :-) Digger dine farger også. Så utrolig forskjellig samme oppskrift kan bli med forskjellig garn og fargevalg!

25.06.2012 @ 10:10
URL: http://maniskkreativ.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits