Grønne gleder

Føljetongen om tomatplanten min tar visst aldri slutt. Ny rød tomat:

 

 

 

 

Størrelse kirsebær, men med en liten spiss.

 

 

 

 

Og så har jeg endelig skjønt opplegget. Hver gang en tomat er spiseklar dukker det opp en ny liten grønn arvtaker. Da kan jeg jo ikke kaste planten. Overlevelsestaktikk kalles det vel?

 

 

 

 

Planten midt på bildet fikk jeg da jeg var i tenårene, hvilket vil si at den snart (gulp) har 30-årsjubileum. Den har overlevd det utroligste og bor fortsatt med meg, selv om nok flere av de andre i husholdningen godt kunne tenke seg å kaste den ut. Den har laaange tynne greiner med smale blader som drysser noe forferdelig. Og så har den skarpe pigger som stikker skikkelig.

 


 

 

Plutselig hadde planten fått BLOMSTER. Bittesmå hvite klokkelignende saker i klaser. Det har jeg aldri før sett på den gjennom alle de årene vi har delt hus. Så enten har jeg ikke fulgt godt nok med, eller så er dette første gangen den blomstrer. En liten botanisk sensasjon kanskje?  

 

 

Her har vi en annen luring:

 

 

 

 

Etter flere måneder med non-stop blomstring takket den flotte asaleaen min for seg. Jeg vannet, klippet bort vissent bladverk og prøvde til og med å godsnakke med den. Til ingen nytte. Den ble brunere og brunere, og til slutt var den moden for komposthaugen. Men så oppdaget jeg et bittelite grønt rotskudd.

 

 

 

 

Haha. Den lille grønne spiren jeg har stelt så omsorgsfullt i en ukes tid vokste opp og ble et rotekte UGRESS. Det har nok blåst et frø inn det åpne vinduet. En skikkelig opportunist som har skaffet seg enebolig på solsiden.

 

Den står der fortsatt. Har ikke hatt hjerte til å kaste den ut. Kanskje derfor jeg har huset fullt av rare planter, hihi.

 

 

Her er det sol i dag, deilig med litt sommer innimellom.

 

Ha en flott torsdag!  :o)Kommentarer:
Postet av: Martha Joy

Du eeeeh ... tomatplanter må beskjæres. Ikke at det kommer til å nytte på den der, vil jeg tro. Men de skal ikke bli lange og tynne og stilkete, de må klippes ned og holdes korte og feite. Så bruker planten mindre kraft på å strekke seg oppover og mer til å produsere tomater.

28.06.2012 @ 11:38
Postet av: Greta

Sånne planter hadde nok ikkje fått bo hos oss lenge nei. Her må dei blomstre å spire ellers vert dei i det minste forvist, og til slutt kasta. Men no har eg så få att dei få godt stell

28.06.2012 @ 16:45
URL: http://gretashbby.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits