Striper av mysteriegarn

Jeg bare MÅTTE strikke en ny versjon av Sonnesegel Tuch. Og denne gangen ville jeg bruke det brune garnet fra den mystiske pakken min.

 

 

 

 

Garnet var tykt, entrådet og med masse tvinn i. Så jeg måtte finne et prosjekt som skulle strikkes fram og tilbake og ikke vridde seg. Og da var jo dette sjalet et perfekt valg.

 

Det er skjelden jeg ikke klarer å finne ut hva et garn er laget av. Dette var tørt å ta i og knirket litt. Men det var helt matt i fargen, ikke noen avslørende blanke syntet-tråder. Mitt første forslag var viscose. Men i vask ble garnet FRYKTELIG knirkete. Ikke mye naturfibre her nei. Så da var det fram med fyrstikkene. En tråd ble klippet av og påtent, og den tok skremmende lett fyr. Den brente både godt og lenge og etterlot seg en liten hard klump som knuste mellom fingrene og en brun, oljeaktig flekk. Ikke typisk akryl-oppførsel, men noe oljebasert er det i alle fall. Garnet flusset seg også veldig lett opp, så det egnet seg ikke til ting som blir utsatt for slitasje eller hard bruk.

 

Det var en kamp både å nøste opp og å strikke med garnet, for det surret seg fast i både seg selv og i absolutt alt det kom i kontakt med. Det tok omtrent like lang tid å løse opp i floker som å strikke, men jeg kom da i mål:

 

 

 

 

Pinne # 6.5 og 32 rillestriper. Det sjokoladebrune er Freestyle, rester etter tunikaen min. Jeg brukte ca 2.5 nøster.

 

En viktig endring fra forrige gang: Jeg kopierte Flowemouse sin versjon og økte bare på de glattstrikkete stripene, altså på hver 12. omgang.

 

 

 

 

Se hvem som plutselig dukket opp! Har jammen savnet Herr Mus...

 

 

 

 

Fargene på dette garnet er helt fantastiske; varme jordtoner og flotte overganger. Det fortjener bedre enn innendørsfotografering med blitz, så jeg våget meg ut mellom to regnbyger.

 

 

 

 

Mamma i kjent positur på trappen.

 

 

 

 

Et forsømt blomsterbed. *kremt*

 

 

 

I porten.

 

 

Dusker i syntetgarn blir aldri helt perfekte. Men denne ble litt morsom. Den ligner faktisk på en kongle.

 

Nå er det plutselig mye som er nesten ferdig her, jeg har en haug med ting som bare mangler siste finish. Så det kommer mer!  :o)

 

Ha en flott sommerdag.

  


Kommentarer:
Postet av: Rubia

Morsomt og stilig!

27.06.2012 @ 15:35
URL: http://rubia1.blogg.no
Postet av: Guri Halvorsen

Nydelige farger og skjerfet ble jo kjempefint! Synd at det er syntetisk garn da...

27.06.2012 @ 17:35
URL: http://hjertego.blogspot.com
Postet av: Greta

Kjempestilig skjerf. spennde det garnet ditt altså. Håper du finner ut kven det er fra til slutt. for da kan du også finne ut kva type garn det er. du tok bilder mellom regnbyene sier du. her har det vore stråle4ndes sol i dag. Men det var jo ventet siden det er vår dag i dag.

Ha ein fin ettermiddag videre

27.06.2012 @ 18:33
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Mona

Lekkert!

28.06.2012 @ 09:50
URL: http://nesinom.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits