Another Neckwarmer

Neida, jeg har ikke begynt å blogge på engelsk. Men oppskriften heter nettopp Another Neckwarmer: http://www.ravelry.com/patterns/library/another-neckwarmer

 

Jeg var egentlig på jakt etter en passende oppskrift på hals til en voksen. I-siste-liten-avskjedsgave til en av de ansatte i barnehagen, Klumpen blir jo skolegutt til høsten. Og pussig nok har de visst alt fått både pulsvarmere, sokker og litt til ved tidligere anledninger, hehe. Så da var en hals det som manglet.

 

Etter en kjapp leting gjennom favorittene mine satt jeg igjen med et par alternativer. Men så dukket det opp en uventet bursdagsinvitasjon også. Så da strikket jeg først en barneutgave.

 

 

 

 

Punto fra Schachenmayr, 55% bomull og 45% akryl .Kjøpte noen nøster på det ofte omtalte opphørssalget til Knapphuset og angrer på at jeg ikke kjøpte flere. For dette garnet er godt å strikke med, det har nydelige klare farger og blir veldig pent og jevnt. Jeg brukte et helt nøste flerfarget og ca 3/4 av det ensfargete. Pinne #4, og de eneste endringene jeg gjorde var å droppe brettekanten og å strikke to ekstra økerunder. På siste runde strikket jeg *10 rette, 15 vrange*, men jeg droppet å øke. Avsluttet med 3 riller før avfellingen.

 

Da halsen var ferdig var avkommet alt på vei til besøket med et pent innpakket rosa sjal. Det falt forøvrig godt i smak. Så halsen får vente på en annen småjente.  :o)

 

  

 

Jeg hadde blått garn i samme kombinasjon, så da måtte jeg jo prøve med på et i den fargen også.

 

 

 

 

Fortsatt veldig jentete. Men jeg liker mønsteret bedre og bedre. *forelsket* Det er kjempeenkelt og raskt å strikke og får en søt rysjeeffekt. Så da måtte jeg bare fortsette da. :)

 

 

  

 

Et rosa arvenøste uten magebelte lå beleilig til på loftet. Tynt, mykt og kløfritt garn av ukjent opphav.

 

 

 

 

Dobbelt garn og fortsatt pinne #4. Jeg hadde ikke nok til dobbel hals, gamblet på å få akkurat nok når jeg forkortet den. Det holdt nesten. Jeg fikk to riller, så var det slutt på tråden. Redningen ble et annet lite ukjent nøste i mørkere rosa. Sistnevnte tror jeg er noe strømpegarn. I-cord gir en pen avslutning på mye synes jeg.

 

 

 

 

Vi har gammeldagse roser som dufter. Klumpen må alltid stikke nesen inn i en rose eller to på vei forbi. - De lukter SNOP! forkynte han fornøyd.

 

Det rosa garnet måtte også gjennom pyro-testen. Jeg vil gjerne merke tingene mine med fiberinnhold og vaskeansvisning. Det ville ikke brenne, men det smeltet i flammen fra fyrstikken. Til slutt hadde jeg en myk, plastisk klump som stivnet og ble hard da den kjølnet. Så vi snakker nok syntetisk her også. Microfiber-polyester kanskje? Litt imponert over en del slike garn, for de minner lite om gammeldags knirke-akryl. Dette kjennes omtrent som ull/bomull-mix å ta i. Bra at det ikke ville brenne i alle fall.

 

Trodde du at jeg var ferdig med dette mønsteret nå? Langt ifra! Bare vent til neste innlegg.  *fnis*

 

 

Ha en god søndag. Her regner vi bort, det er reneste syndefloden utenfor. Men inne-søndag er ikke så verst det heller.  :)
 


Kommentarer:
Postet av: hobbyvenn

Flotte halser du har strikket. De ser både varme og myke ut..

01.07.2012 @ 18:19
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: Greta

Det var ein stilig halsvarmer. Likte den svært godt. Du er jo så rask att du får strikket flere medan andre tenker på om vi skal alge noe slikt hehe. Lurer litt på kor stort lager due gentlig ahr hehe. Kos deg med pinnen dine restena v kvelden også du

01.07.2012 @ 18:31
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: duBedåre

Fin halsmodell!

01.07.2012 @ 21:51
URL: http://dubedaare.blogspot.com/
Postet av: Lucky Rock

Nydelige....

FIkk veldig lyst til å strikke sånn til jentene:)

01.07.2012 @ 21:55
URL: http://www.luckyrockdesigns.com
Postet av: Elisabeth

Disse var virkelig fine, noe å tenke på når det blir høst og jeg får lyst til å strikke vintertilbehør...

Jakken til mannen under her ble kjempefin!

01.07.2012 @ 22:04
URL: http://www.tostrup.net/blog
Postet av: Jorunn

Hei!

Jammen lenge siden nå!

Jeg må innrømme at jeg ikke har vært videre flink med bloggbesøk i det siste dessverre...

Kjempefine disse halsene du har strikket! Og jakken...

Håper du har litt sommervær? Hører jo så mange klager over været i Norge i det siste...

07.07.2012 @ 19:37
URL: http://jorunnshobby.blogspot.com/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits