En ny landeplage med høy mimrefaktor

80-tallet er tilbake! I alle fall de kjempedigre pusegensrene. I litt andre farger og materialer da, syntetgarnet er gjerne byttet ut med alpakka.

 

For noen uker siden hadde jeg aldri hørt om "Dorthe-genseren". Nå strikker visst hele Norge den. Det tok helt av da Maria Skappel la ut oppskriften på bloggen sin: http://www.mariaskappel.no/2012/06/05/mammas-hjemmestrikkede-genser/

 

Jeg masseproduserte gensre i de glade 80-årene, gjerne i neonfarger og med høyt akrylinnhold. *mimre*  Båthals, brede skuldre og skikkelig overzised. Sukk. Det var tider det! Men i grunnen liker jeg fortsatt store gensre, og for en kronisk hutrende frysepinne er dette et skikkelig drømmeplagg.

 

En gammel UFO fra loftet ble rekket opp igjen og garnet resirkulert sammen med en tråd tynt svart ullgarn.

 

 

 

 

Garnet kostet i sin tid den svimlende sum av 50 kroner på Fretex. Ull, akryl og nylon-mix. Hvem skulle tro at det kom til heder og verdighet igjen?

 

 

 

Her ser fargene noenlunde riktige ut. Og sånn ble det ferdige resultatet:

 

 

 

 

Jeg brukte opp alt garnet, så det ble vel mer en tunika/kjole enn genser. Perfekt til joggebukser med knær i, hihi. Og siden jeg ikke er av de største her i verden la jeg bare opp 70 masker. Det ble mer enn stort nok. På ermene la jeg opp 30 masker og økte på hver 4. rille til 50. Strikket forkortete rekker istedenfor å felle i halsen og heklet en rad fastmasker rundt til slutt.

 

Jeg tok 1. maske vrangt løst av på alle pinnene slik at det ble en kjedemaskekant. Da var det enkelt å hekle delene sammen fra vrangen til slutt.

 

 

 

 

Fascinerende å se hvor sterke meninger mange har om denne genseren, det er tydeligvis et plagg man enten elsker eller hater. For min del er det definitivt et nytt yndlingsplagg. Den er myk, varm og superbehagelig å ha på. Men jeg ser at den legger til 10 kilo på vekten. Selv jeg, som har former som en spekefjøl, ser gravid ut. Pyttsann. Dette er et koseplagg, og så får folk heller få noe noe å lure på. *fnis* Og det er jo gøy at dette har tatt sånn av, jenter som knapt har tatt i en strikkepinne står plutselig i kø i garnbutikken. http://www.klikk.no/mote/detnye/shopping/article781027.ece

 

Jeg løp rett fra middagslaging til foreldremøte på skolen i går, så da ble antrekket Dorthe-genser og joggebukser. Jeg har brukt "feilt" garn i forhold til oppskriften, likevel ble genseren gjenkjent av folk jeg vet at IKKE strikker. Noe slikt har jeg aldri opplevd før, og jeg har vel vært med på de fleste store strikkedillene de siste årene. Helt sprøtt at omtrent "alle" kjenner den igjen.Nå har jeg funnet fram garn til en ny slik genser. Når jeg for en gangs skyld er på moten må jeg jo følge opp. Ikke ofte fjortisser er misunnelige på klærne mine.

 

 

Fin fredag alle sammen! 

 

 
 

 

 


Kommentarer:
Postet av: lise

Så kul den ble! Kjenner meg igjen i 80-tallets gensermote. Jeg hadde både knallgul neonakrylgenser og flere mohairgenere. De var veldig vide, men ikke så lange som skappellandeplagen.

31.08.2012 @ 22:34
URL: http://lises.net/blogg
Postet av: Greta

du altså. Ja, det er ein genseren ein enten liker ikkje liker. Att folk som ikkje strikker til vanlig, står i kø for å kjøpe garn syns eg er tøft. Men eg kjem ikkje til å lage slik, om ikkje noen ber meg om det da. Den ser deilig ut, ja. Men eg er jo generelt litt sånn att eg ikkje skal strikke det som alle andre strikker. Så har eg strikka 9-10 mariusgensere. Men alle er bestillinger og når det gjeld det, strikker eg alt.

Ha ein flott helg

01.09.2012 @ 09:50
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Blåfugl

Den genseren ser bare helt herlig ut altså.

03.09.2012 @ 08:21

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits