Regnet bort. Nesten.

Jeg har ikke druknet, selv om jeg ikke har blogget på en stund. Men jeg er i ferd med å utvikle gjeller og svømmehud mellom tærne.  ;o)

Denne høsten er jammen våt, selv for en herdet bergenser. Men i dag er det faktisk opplett og noe rart gult noe oppe på himmelen. Sol tror jeg det heter?

 

Regnvær er strikkevær. Så får man bare slutte å ergre seg over garasjeporter som skulle hatt et ekstra strøk maling og de nye murene som skulle ha vært slemmet. Til våren ein gong...

 

Høst er luetid. (Sier hun som strikker luer hele året.) Så det har blitt noen nye.

 

 

 

Dette er en av septemberluene i alongen på Hobbyboden http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=79117

 

 

 

 

Luen var så søt og lettstrikket at jeg like godt laget to.  :o)

 

Mønster her: http://www.ravelry.com/patterns/library/cupcake-hat-archive

 

Og jeg har brukt ekte akrylgarn denne gangen. Rolleren med syntetisk blir visst aldri tom.

 

 

Jeg baker aldri cupcakes. Jålete muffins med haug på - ellers takk. Men en god, gammeldags eplekake liker jeg. Og forrige helg plukket jeg og Klumpen villepler på tur. Både vi og eplene var klissvåte da vi kom hjem, så da fristet det med noe varmt. Dermed ble det eplekake fra skolekjøkkenet.

 

 

 

Bittesmå og VELDIG sure. Det var litt av en jobb å skrelle dem og å fjerne kjernehusene. De minste bestod nesten bare av kjernehus og skall jo. Planen om å gå tilbake og plukke flere ble raskt skrinlagt. Men kake skulle det nå bli uansett.

 

 

Klar til å gå i ovnen.  :o)

 

 

Sånn så kaken ut da jeg skulle ta bilde. Noen hadde forsynt seg av den mens den fortsatt var rykende varm. Ikke tid til noen matstyling her i gården, den ble borte på et blunk.

 

 

Og her er oppskriften hvis noen vil smake:

 

100 gram margarin og 2 dl sukker røres hvitt. Rør i 1 egg. 4 dl hvetemel og 2 ts bakepulver blandes og siktes i. Tilsett til slutt 1 1/2 dl melk og bland alt godt. Helles i smurt form.

 

3 epler i båter, 1/2 ss kanel og 2 ss sukker på toppen. Stekes på 200 grader til eplene er møre og kaken gjennomstekt. Serveres lunken med krem eller vaniljeis.

 

 

Ha en super lørdagskveld! 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer:
Postet av: Torunn

Kjempeflotte huer! Ja, det har vore utruleg mykje regn her denne hausten. Så no må det gule og blå på himmelen berre nytast så lenge me har det. ;) Eplekaka ser kjempegod ut!!

22.09.2012 @ 21:29
URL: http://torunnshobbyblog.blogspot.com
Postet av: Greta

Du må ha ein allseelig mengde med luer ein eller annan plass hehe. flot tdenne her da. Og ingen kan beskylde den for å klø. Eg kjenner att eg vert meir og meir var for kløing. Men det finnes fine alternativer som ikkje klør og likevel er ull. Merinoull f.eks.

Eplekake er godt, så skjønner den forsvant fort. Og den til skolekjøkkenet er jo bare god da.

23.09.2012 @ 09:49
URL: http://gretashbby.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits