Kusinen til Dorthe

Dorthe-genseren min er midlertidig pakket vekk. Den får ikke plass under noen av ytterjakkene mine, og det er for mye stress å skifte genser hver gang jeg skal utenfor døren. Dessuten strikker jeg laaaange pusehår inn i alt annet jeg holder på med. For ikke å snakke om hår i maten og i teen...I tillegg har damen vokst til enorme dimensjoner i bade lengde og bredde, sukk. Rillestrikk siger, det er vel ingen bombe.

 

Men jeg likte konseptet enkel rillestrikket genser på tykke pinner. Så da fikk Dorthe en kusine:

 

 

En tråd Kauni og en tråd tynn sort ull av ukjent merke. Jeg strikket ermene først for å få dem make. Deretter er genseren strikket ovenfra og ned. Jeg strikket rundt etter ermehullene, enklest når jeg ville ha rygg og forstykke like. Ermene er også strikket rundt. Pinne # 7 på hele genseren. Dette ble lett og luftig, og etter vask ble genseren akkurat passe myk og pusete. Den måtte uansett skylles opp siden den er strikket av opprekksgarn. En jakke som var ferdig men ikke passet måtte bøte med livet.

 

Genseren har ribbestrikket båthals og er lik på begge sider. Jeg droppet splitten nederst, avsluttet bare med en bred vrangbord. Og vips var alt garnet borte-vekk.  :o)

 

Bilder av meg i gatedøren med boss-spann i bakgrunnen er visst ingen slager på Ravelry, hihi. Men da jeg fikk frøkna til å posere i samme genser fikk jeg plutselig hjerter.

 

 

Hun er en del mindre enn meg, så det ble tunika på henne.

 

 

I kjent - Bli no fæææærdig mamma!-positur. *fnis*

 

Genseren er i daglig bruk, og den har holdt fasongen relativt bra. Det er god spenst i garnet, så den trekker seg sammen igjen etter vask også. Trodde jeg hadde fått ny kjole da den kom ut av vaskemaskinen første gangen, men jeg kunne formelig se at den krympet mens den lå til tørk.

 

Og jeg strikker ikke 24/7 for tiden hvis noe tror det altså. Jeg har bare en haug med ting som ble ferdige i regntiden. Nå kan jeg endelig ta skikkelige bilder!

 

Ha en fin ny uke!  


Kommentarer:
Postet av: elins strikkeri

Eg likte godt kusina til Dorthe !! Ha ein god dag i sola:))

24.09.2012 @ 15:29
URL: http://Elinsstrikkeri.blogspot.com/
Postet av: Greta

Stilig denne da. Eg har sagt at eg hvertfall ikkje skal strikke Dorthegenser, men må visst bite det i meg. Eg fikk bestilling på det i dag. Og da kan eg vel bryte den regelen, eller? spent på kossen det er å strikke den. om eg ahr rette pinnen hm. Kasnkje eg skal sjekke oppskrifta. Har du den?

24.09.2012 @ 17:43
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Jorun

Så fin denne ble! Likte kusinen til Dorthe!!

Ha en fin uke!

25.09.2012 @ 08:24
URL: http://hobbykos.blogspot.com
Postet av: edelirosa

Ha ha ha

søppelspann=null likes

#dagenslærdom skal ta meg det i minne

tror alle rillestrikkede gensere heretter kan benevnes som dorthe

ha en fortsatt fin dag:-)

28.09.2012 @ 10:56
URL: http://edelirosa.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits