Heder og verdighet

Det finnes mye rart i garnkassene på loftet mitt. Og jeg må innrømme at det er et par av dem jeg skjelden forsyner meg av. Blandingsgarn med bomul i for eks. Men plutselig sent en kveld fikk jeg en idè. *lyspære* Dorthe-genser med en tråd knudrete effektgarn og en tråd ren ull måtte jo gå an?

 

Da var det bare å grave straks dagslyset kom. Pompei fra Sandnes (40% bomull, 40% ull og 20% lin, 100 meter per 50 gram) og pure botany fra JAEGER, (100% ull, 110 meter per 25 gram) begge gamle og utgåtte av produksjon. Litt snodige farger kanskje, men de gikk greit sammen.

 

 

Litt mer mot brunt og litt mindre rødskjær enn på bildet.

 

 

Så langt kom jeg første kvelden.Herlig blitzbilde på et gulv fullt av hybelkaniner. Rart at de samler seg akkurat der jeg sitter og strikker.  (???)

 

 

Og sånn ble genseren. Korte Dorthe.  :o) Dette kan vel ikke kalles et actionbilde, stillingen tatt i betraktning. Lettere laid back i mammas sofa.

 

 

Den er tung, så jeg regner med at den vokser litt.

 

 

Jeg laget halsutringningen mye mindre. Strikket forkortete rekker med W&T istedenfor å felle av. En rille rundt det hele til avslutning og krepsemasker langs avfellingen. Det ser pent ut i tillegg til at kanten blir stødigere. Genseren er alt i bruk! Nå har jeg visst nok grovstrikkete gensre for en stund, hehe... 

Ellers klarte jeg visst å utløse en lang diskusjons -og mimretråd inne på Uformelt da jeg lurte på hva man kunne ha utenpå en Dorthe-genser: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=14714&highlight=yttert%F8y+dorthe  Blanke dunjakker, frakker med skulderputer og dressjakker med silkefor og oppbrett på ermene. *grøss* Men jeg endte faktisk opp med å kjøpe en ny jakke til genseren min jeg.

 

 

Skikkelig stiv, uforet plastregnfrakk uten hette. Sikker iskald i bruk, men den hindrer i alle fall at genseren suger til seg 10 liter vann på turen ned til postkassen.

 

 

Mikke Mus-trykk og knallrøde knapper. Stort bedre blir det vel ikke? Dessuten er den jo dekorativ der den henger i gangen.

 

God lørdagskveld!


 

 


Kommentarer:
Postet av: Greta

Du er no skjønn da hehe. Kjøpe regnfrakk til genseren. ja det er vel ikkje akkurat byfrakk det der. Men for å hente posten i er den utmerket.

Klemmen

29.09.2012 @ 22:13
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: brit

Hærlig når man kan få brukt fra det store gamle garnlageret til noe til og med TOPP MODERNE. ELSKET REGNJAKKA DI, hvor har du fått tak i den????

30.09.2012 @ 09:24
URL: http://brit-puslerier.blogspot.com
Postet av: Guri Halvorsen

Fargene i genseren synes jeg var skikkelig herlige! elsker bru/oransje nyanser!! Og regnfrakken din var tøff! Kald eller ikke, den holder i hvert fall vannet ute!

HA en fin dag!

30.09.2012 @ 13:58
URL: http://hjertego.blogspot.com
Postet av: edelirosa

Ny Jakke til genseren;

hahhahaha

-den var ny

Kjøper den jeg

Ønsker deg en superflott siste oktoberkveld.

31.10.2012 @ 18:46
URL: http://edelirosa.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits