Merino!

Jeg kjøper skjelden merinogarn, men etterhvert hadde jeg akkumulert en liten haug rester, "arvet" fra diverse andre snille strikkedamer. Masse smånøster, noen få hele og en del opprekksgarn. Assorterte merker og tykkelser. Så da var det bare å sortere og finne prosjekter. Jeg ELSKER Ravelry sin søkefunksjon og den nye digitale vekten min!

 

Først ut ble oktobervottene i VÅTT-alongen på Uformelt

http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=15012&highlight=v%E5tt

 
Jeg strikket tre par, to i Drops Merino Extra Fine og ett i Pickles Extra Fine Merino. De to første veide 21 og 22 gram, det siste bare 18. Jeg droppet å lage snorer. Her finner du mer om vottene: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/striped-baby-mittens

 

Tre smånøster av DROPS-merinoen i samme farge ble et par barnevotter: 

 
http://www.ravelry.com/projects/mimouna/purple-mitts

 

Disse veier 51 gram. Jukse-fletter på vrangbordene, ellers har jeg brukt den vanlige oppskriften min: http://mimounashobby.sprayblogg.no/1326477746_mimounas_votter.html#comment

 

Fortsatt mer DROPS-garn igjen. Så da laget jeg en stripete lue i diverse farger. Hadde mest brunt, så da startet jeg med det. 

 

 

Striper på bare en runde, da fikk jeg brukt opp alt. Bare noen småstumper igjen. Denne veier 70 gram og er litt posete til meg.

 

Så var det to nøster Schachenmayr Nomotta Extra Merino. Litt tynnere enn DROPS sin. Først strikket jeg denne til Klumpen: 

 
http://www.ravelry.com/projects/mimouna/vegamot-2

 

Der er samme garn og farge som hodeskalle-halsen som kan skimtes under jakken. Men det var fortsatt 25 gram igjen. Hmmm...

 

Gjett hvem som søkte gjennom 41 sider med gratismønstre på Ravelry for å finne noe å bruke dem til???

http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=15080&highlight=gram

 

Luen veide 24 gram da den var ferdig. Ingen grunn til høy puls en gang. *tøff* Og restegarnet, sammen med stumpene fra de andre prosjektene, ble en liten dusk. 

 

 

4 gram dusk helt nøyaktig.  ;o)

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/hat-to-match-seamless-yoked-baby-sweater

 

Og snipp, snapp, snute, så var DET garnet ute. Ikke en eneste cm igjen, jeg måtte finne en annen liten restetråd til å knytte rundt dusken. Det kan nok hende at det dukker opp mer senere, for jeg likte godt å strikke med det. Men først skal X kg annet vellagret garn strikkes opp. 

 

Ha en fin onsdag! 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer:
Postet av: Greta

hei. Der var du igjen. har savna deg både på mail og blogg.

Flotte ting av restegarn. Men kvifor bruker du ikkje merinoull noe serlig. det er jo så mjukt og deiligt. Eg digger det eg. bør eg ikkje det? Er det noko feil med det?

10.10.2012 @ 18:13
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Blåfugl

Nydelig alt sammen - som vanlig. Ja, nå har vi ventet på deg og da kom det mye flott på en gang.

Jeg har også nettopp blitt kjent med Drops merino garn (strikker på oppdrag) og synes det er behagelig å strikke med.

10.10.2012 @ 18:46
Postet av: mimouna

Greta: Har lest så mange steder at garnet siger sånn. Men til småplagg er det jo supert, veldig mykt og godt. Det handler vel mest om at jeg bare plukker med meg det garnet jeg pleier å kjøpe, er nok litt traust (eller kjedelig) i garnvalget mitt. ;)

10.10.2012 @ 20:20
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: stubbetufsa

Herlig innlegg!

Jeg beundrer din beslutningsvilje.

Her vimser jeg fra ting til ting og husker ikke fra det ene rommet til det andre (skal jeg hente noe i et annet rom, husker ikke hva det er når jeg kommer dit)!

14.10.2012 @ 15:06
URL: http://stubbetufsa.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits