Travel helg

Det er lenge siden sist jeg tovet noe. Men plutselig endte jeg opp med to prosjekter på èn helg. Og begge ble litt mer spennende enn jeg hadde tenkt. 

 

Svogeren min hadde bursdag for noen uker siden, og han ønsket seg selvsagt ingenting. Så da ble det sitteunderlag og tovatøfler. Jeg startet på torsdagen og skulle i besøk om søndagen. Goood tid med andre ord. *kremt*

 

Sitteunderlaget er strikket i stivt spelsaugarn på pinne # 4. Har brukt dette garnet til Tippehøner, så jeg vet at det tover bra. Men etter første runde i maskinen var det like stort. Sikkert fordi det var såpass fast strikket i utgangspunktet. Så da ble det en runde til på 60 grader, og endelig tovet det. Plukket det ut av maskinen langt over leggetid fredag kveld og la det til tørk på badegulvet. 

 

 

Her er det utovet. Jeg startet med en stor dominorute. Den strikkes som et sjal, men bare med økinger midt på. Da blir det et litt vindskjevt kvadrat til slutt.  ;o)

Plukket opp masker langs de to siste sidene og fortsatte med økinger i alle hjørnene. Dermed ble det jo mange vrangomganger, med det gjør meg i grunnen ikke noe. I-cord-avfelling rundt det hele. ( http://www.garnstudio.com/lang/no/video.php?id=86&sort=2&thumbnails=on )

 

 

 

Og sånn ble det til slutt. Litt bouclè-aktig og veldig tykt. Og de klare, varme høstfargene overlevde tovingen, men ikke fotograferingen. Dermed måtte gamle-kameraet lades opp.

 

 

Selvsagt begynte det å regne akkurat da. Men fargene er altså knall oransje, to nyanser mosegrønn, rødbrun, varm sjokoladebrun og varm nøttebrun. Ikke tid til å vente på opplett når gavepapiret ligger klart på kjøkkenbordet. 

 

Så var det tøflene. Vi som liker å leve farlig vet at det er når tiden er knapp det er morsomst å prøve ut noe nytt. Haha...

 

 

 

Fikk for lite Fritidsgarn, så jeg brukte noe jeg trodde/håpet var Cortina til sålen. Ett lite nøste ble luket bort fordi jeg mistenkte det for å være superwash. Spennende med arvegarn uten magebelte!

 

 

Etter to runder i maskinen satt jeg igjen med noen uformelige klumper. Heldigvis vet jeg at det da moroa starter. Strekk, slit og dra, og støff det hele hardt med sammenrullet avispapir. Og vips! -  fine, varme tøfler størrelse 43. http://www.ravelry.com/projects/mimouna/marsh-felted-slippers

 

 

Alternativ måte å krympe tøflene på: Kameravinkel! Her er Klumpen på 6 år fot(o)modell, og tøflene ser jo bittesmå ut. Jeg er fortsatt barnslig nok til å synes at slikt er morsomt. Og så fikk vi jammen fotografert yndlingsgenseren en gang til. 

 
Gavene er overlevert og falt heldigvis i smak. Puh! 

 

Og hvis noen lurer; dette skjedde altså FORRIGE helg. Bare litt treg med blogging for tiden, hehe...

 

Ha en super ny uke! 

 

 

 


Kommentarer:
Postet av: Sylke

Så mange fine ting du har laget! Flott med toving, det blir helt annerledes enn når det er "bare" strikket!

15.10.2012 @ 17:23
URL: http://lysstreif.blogspot.com/
Postet av: Gyldenkron

Så flott gave! Toving er alltid en risikosport, moro når det blir vellykket

15.10.2012 @ 18:52
URL: http://gyldenkron.blogspot.com
Postet av: Bentesin

Lekkert :) heldige bursdagsmannen :) fin måte og lage sitte underlag på det likte jeg :) flotte tøffler :) får lyst til og prøve meg på de :)

15.10.2012 @ 19:05
URL: http://bentesin.blog spott.com
Postet av: bodil

Knallfint underlag, og like fine tøfler :) Heldig bursdagsmann!

15.10.2012 @ 20:28
URL: http://handarbeidsglede.blogspot.com
Postet av: Greta

Så flott begge deler vart. Du er veldig flink til å lage tova ting. eg skjønner berre meri og meir att toving ikkje er noko for meg. Hadde vore rart om han ikkje ahdde blitt fornøgd med det du laga. Flott altså

15.10.2012 @ 21:05
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: stubbetufsa

Gratulerer!

Litt av en øvelse, og du bestod!

15.10.2012 @ 21:50
URL: http://stubbetufsa.blogspot.com
Postet av: Blåfugl

Flotte gaver og nydelige høstfarger. :)

15.10.2012 @ 22:28
Postet av: hobbyvenn

Kjenner veldig godt til det der med gavene som skal fikses i siste liten.. Men flotte gaver ble det nå hvertfall, og flink var du som fikk det ferdig.

16.10.2012 @ 21:21
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: Elisabeth

Veldig fine gaver! Slike ting blir satt pris på :)

18.10.2012 @ 21:41
URL: http://www.tostrup.net/blog

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits