Geografi og kjærlighet

Eller i alle fall geografi og tøfler, hihi. Merkelig hvor mange slike oppskrifter som har geografiske navn. 

 

Jeg fikkt blod på tann etter tovatøflene. Men det kan jo være greit å slippe spenningen før de kommer ut av vaskemaskinen. Så da er det tryggere med utovede varianter. 

 

Himalaya-tøflene har jeg strikket mange par av:  http://www.ravelry.com/projects/mimouna/dzonba---the-himalayan-slipper-5

  

Her har jeg brukt et raggegarn av ukjent merke fra en av "arve-posene".  Tykke og gode på pinne # 4. Og hvis du har tenkt å prøve mønsteret så anbefaler jeg å bruke garn og pinner av samme type. Bruker du tynt strømpegarn, som er det som er oppgitt, får du barnetøfler. Jeg har i tillegg strikket kastene vridd for å unngå hull, men det er en smakssak. 

 

 

 

 

Her er det mine størrelse 38-føtter som er avbildet, men de passet i grunnen bedre til mannen som bruker størrelse 40. Tøflene er elastiske, og de skal strekkes en del for å sitte godt på. Så de første parene jeg strikket ble alt for store. De SKAL se for små ut når de er ferdige.  :o)

 

 

Da går turen videre til Bosnia. http://www.ravelry.com/projects/mimouna/bosnian-slippers

  

Slike har jeg også strikket for lenge siden, faktisk FØR jeg meldte meg inn på Ravelry. (2008) Så jeg finner ikke igjen bilder av dem. Men her kommer i alle fall mitt nyeste par.

  

Samme type raggegarn som Himalaya-tøflene, og  pinne # 3.5. De tok nokså lang tid å få ferdige fordi grovt raggegarn og tørre, sprukne fingre er en dårlig kombo. Jeg begynte rett og slett å blø, så jeg måtte strikke med "snillere" garn innimellom. Det samme skjer hver høst når jeg må sette på ovnene i huset. Blir kjempetørr i huden, og det sprekker og flasser. Har fortsatt ikke funnet noen god håndkrem som mykgjør uten å klisse. Det er ikke noe kjekt når strikkerøyet blir seigt og fettete heller. 

 

Lurer på om jeg må strikke noen japanske tøfler også? http://www.ravelry.com/projects/mimouna/mountain-form-slippers Dette er faktisk de jeg har strikket som har hatt best passform. Dessuten har jeg, merkelig nok, ikke et eneste par selv. De bare forsvinner. 

 

Har DU er favoritt-tøffelmønster fra et spenende sted? i så fall hadde det vært gøy å se det! 

 

 


Kommentarer:
Postet av: Greta

Masse flotte tøfler. Skulle hatt oppskrift på eit par enkle eg og. Greit å ha som kvledstrikk, men eg kjem tilbake til deg om eg treng det. akkurat no er der ikkje rom for det. Skulle klart å strikka mye emr enn eg gjør ja, aj. Ha ei fin helg

19.10.2012 @ 09:13
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: skb

Uff, stakkars hendene dine. Har du prøvd Clarins sin handkrem? Den kostar litt, men er vel verdt det.

Ikkje klissete og feit, og har god lukt.

24.10.2012 @ 06:53

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits