En enkel løsning

Halsene jeg har strikket tidligere ble VELDIG vide nederst for å få et passe maskeantall øverst. Men det finnes alltid løsninger. Og plutselig snublet jeg over dette mønsteret: http://www.ravelry.com/patterns/library/the-hedgehog-hats Nesten identisk, bare det at det starter med 4 rette og 1 vrang istedenfor 5 rette. Simple as that. 

 

 
 

Denne halsen skal ha "vrangen" ut, dvs at det strikkes 1 rett, 4 vrange. Jeg gjorde omvendt og vrengte den til slutt. Ingen grunn til å strikke unødvendige vrangmasker. Dessuten kan halsen brukes begge veier. Ingen forskjell på foran/bak eller rettside/vrangside. Perfekt for barn som kler på seg selv.  :o)

 

 
 

Jeg strikket to riller som en liten kant både oppe og nede. Synes det er en pen detalj. Garnet er Soft Mohair fra idena. 85 meter/50 gram g 49% ull, 18% mohair, 18% nylon og 15% akryl. Jeg hadde et påbegynt nøste + en halv opprekket UFO. Brukte opp alt, 84 gram tilsammen.

 

 
 

Den oransje halsen er strikket i en tråd Salsa DK fra Sirdar og en tråd Fabel. Liker den kombinasjonen, og halsen ble myk og deilig. Pinne # 4.5 og 80 gram tilsammen. Da har jeg litt igjen av Salsaen, som har en løpelengde på 148 meter/50 gram. 

 

 

 

 

Da får det holde med halser for en stund. For jeg har *iiiik!* oppdaget at jeg er helt tom for herre- og gutteluer. Bittelitt krise med en messe neste helg. 

 

Ha en super lørdag! 

 

 


Kommentarer:
Postet av: Guri Halvorsen

Jeg synes alle halsene dine ser innmari fine ut jeg! Det gjør da ingenting om den er litt vid nederst heller?

God helg!

03.11.2012 @ 12:20
URL: http://hjertego.blogspot.com
Postet av: Tesha

Så enkelt og så lekkert! Flotte halser.

04.11.2012 @ 19:34
URL: http://tesha.wordpress.com
Postet av: Elisabeth

Den øverste halsen ble helt nydelig synes jeg. Fint med de vrange maskene ut :)

05.11.2012 @ 17:06
URL: http://www.tostrup.net/blog

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits