Lykken er SNØ!

Verden ble med ett mye lysere. Og kaldere også. Men man har da ull.  :o)

 

 
 

Klumpen har fått nytt akebrett som må prøves ut. Og mammaen kan ta brukbare bilder igjen. Som sagt: LYKKE!

 

 

 

 

Til og med ballongen smiler jo. :o)

 

Dette er første prosjekt av uvenn-garnet. Det er også desemberluen i alongen på HobbyBoden. (HobbyBoden har problemer med serveren for tiden og er stort sett nede. Håper det ordner seg snart!)

 

Her finner du luen på Ravelry: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/cabled-hat-with-brim Jeg droppet bremmen, syntes ikke det var så fint. Så jeg laget bare en vanlig vrangbord. Garnet er Ragg-strømpegarn fra Hjertegarn, og jeg brukte pinne # 4.5 til vrangborden og # 5,5 til selve luen. Det ble en grei barnestørrelse, selv om jeg fint klarer å få den på meg selv også. Luen veier 61 gram. Jeg hadde fått 1 1/2 nøste, men jeg måtte klippe og fikse litt da det viste seg å være en knute midt i det hele nøstet. Fargene stemte ikke etter knuten, men jeg fikk det til likevel. *fornøyd* Har en liten rest igjen som nok også skal få bli til noe. 

 

 
 

Dette var ikke verdens beste oppskrift. Det er ulikt masketall mellom flettene: 9,9,8,7,7. Forskjellen er så liten at det er rimelig bortkastet, det ser nesten ut som om man har strikket feil. Og så blir ikke fellingen pen, den trekker skjevt pga at man må jukse det til på de første rundene. Så hvis jeg strikker flere slike luer så blir det med 8 maskers mellomrom over det hele. Dessuten liker jeg best at rette og vrange masker på vrangbord og mønster passe sammen, og det gjør de ikke her. Det finnes så mange flotte mønstre der ute, så jeg tror egentlig ikke at jeg kommer til å bruke dette om igjen. Men luen ble brukbar den, og jeg liker fargene. 

 

Første forsøk på å ta bilde:

 

 

 

 

Her synes det faktisk at fellingen blir skjev.  Selv om det jeg EGENTLIG ville vise var forskjellen på bildene ute og inne. Lykken ER virkelig snø. Og ballonger. *happy*

 


Kommentarer:
Postet av: gretashobby

Her er det ikkje snø. Så det er bra for emg hehe. Men for barn og fotografer som helst vil fotografere ute, er det nok ikkje dumt nei.

Har sett finere luer fra deg eg da. Men no har du prøvd den. Fin dag til deg

03.12.2012 @ 13:46
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: Hanne

Den lua var kjempeflott, ha en fin uke hos deg!

03.12.2012 @ 19:07
URL: http://siddis-in-houston.blogspot.no
Postet av: Fuglemamma

Jeg slutter aldri å la meg imponere både av strikkehurtigheten din og av viljen til å lage noe fint av all slags garn. Selv er jeg ikke så glad i kombinasjonen stripegarn og flettestrikk, men dette ble da en glad og artig lue, ikke det minste rart at ballongen smilte.

03.12.2012 @ 22:33
URL: http://www.fuglemamma.blogspot.com
Postet av: Sølvtråden

Kjekk lue du har strikket!

Er veldig enig med deg -det å kunne ta bilder i dagslys er en fryd. Alltid like irriterende når fargegjengivelsen er dårlig....

05.12.2012 @ 07:59
URL: http://solvtraaden.blogspot.no
Postet av: hobbymegher

Hahahah! MEGAkult akebrett! :-D

Lua ble kjempefin, likte fargene. :)

05.12.2012 @ 16:41
URL: http://hobbymegher.blogspot.com
Postet av: Elisabeth

Jeg lot meg imponere av det flotte akebrettet minstemann har fått. Utrolig kult! Regner med det er populært å sende uvenngarn til deg, alle vet det kommer til et bra hjem hvor det kommer til nytte :) Fortsatt god advent!

05.12.2012 @ 23:17
URL: http://www.tostrup.net/blog
Postet av: StrikkeDolla

Gratulerer, du har vunnet i bloggen min :-D

10.12.2012 @ 21:18
URL: http://www.strikkedolla.blogspot.com
Postet av: Felisi

Kult akebrett!

Og artig lue! Du greier å få noe fint ut av det meste du :)

Upresise oppskrifter er ikke gøy, og jeg er helt enig i at vrangborden skal passe med flettene, ellers ser det bare tilfeldig ut. Var nok kjapp å "designe" den luen der...

20.12.2012 @ 12:00
URL: http://www.felisistrikker.blogs.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits