Capucine

http://www.ravelry.com/patterns/library/capucine

 

Denne luen lurte jeg lenge på om jeg likte eller ikke. Men så dukket den opp som novemberlue i alongen på HobbyBoden. Og da var det jo bare å finne fram passende garn.

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/capucine

 

Lue nummer en ble rød/sort i diverse restegarn. Den vokste masse i vask, og jeg likte veldig godt de store duskene. Synes kanskje at den glattstrikkete toppen kunne ha vært litt dypere, men det er jo forholdsvis enkelt å endre. Jeg fulgte oppskriften men brukte tykkere pinner. Ser at mange på Ravelry klager over at den er veldig liten i størrelsen. 

 

Det ble jammen en lue nummer to også. Her brukte jeg drøyt et nøste Safir + rester av tynt strømpegarn. Glemte å bruke tykkere pinne, så denne ble litt mindre.

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/capucine-2

 

Skikkelige kamuflasjefarger, skulle nok ha valgt en annen bakgrunn. Men så begynte det å regne, og luen ble lagt til side og glemt.

 

 

Til slutt ble den gjenfunnet og tredd på mamma. Ikke HELT match kanskje. *knis*

 En skarp brett hadde den visst også fått, den lå nederst i bunken. Jaja. Luen er superkjapp å strikke og veldig fin på. Men den varmer ikke noe særlig, og det minste vindpust blåser den av hodet. Så den er vel mer til pynt enn til nytte. 

 

 

Jeg strikket blader og tovet en rød fugl til pynt, men jeg fikk streng beskjed av tenåringen at det var overkill. Så de ligger her fortsatt, sukk. Og jeg som fikk både vond skulder og såre fingre av å nålefilte klippekantene på fuglen. Jaja, de kan vel brukes på noe annet. 

 

God torsdag!  :o)


Kommentarer:
Postet av: gretashobby

Du elsker no bare å strikke luer da, tror eg. Må ha eit kjempelager, elelr forsvinner dei fortløpende ? Syns den siste var fnest av dem

10.01.2013 @ 12:25
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: Ruth

Takk for kommentar på bloggen min! Eg dampa halsen, og da la den seg flatt og fin. Yngstejenta hadde den på da ho reiste på skulen fyrste dagen etter nyttår, og sidan har den vist vorte liggjande der. Men den kjem vel heim at ein dag :P

10.01.2013 @ 12:53
URL: http://ruthshobbyblogg.blogspot.com
Postet av: mimouna

gretashobby: Lager? Hvor da? *kremt*

Luer forsvinner heldigvis fort, men det ligger nok noen i en kasse på loftet ja. Siden det er greie (og gratis) gaver forsyner både store og små seg stadig vekk, så det holder bestanden litt nede.

10.01.2013 @ 13:31
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: hobbyvenn

Tøff lue, men kanskje ikke helt praktisk her hos oss, dersom den lett blåser av.. Så koselig å få kalender av datteren. Den så jo spennende ut.

10.01.2013 @ 20:27
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits