Berre gjer da!

Her kommer luen vi har laget til den uformelle Yngvar-alongen: http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=16204&highlight=Yngvar

 

Jeg er en smule lei av Dorthe, så jeg var helt klar da jeg så at det var startet en Yngvar-along. Spent åpnet jeg tråden, men der fikk jeg lang nese. For Yngvar ville ikke dele strikkeoppskrifter med oss, han ville at vi skulle trimme!
  
 
Men ideen var født. Tro hva Yngvar ville strikket? Hmmm... En sprek og morsom lue kanskje?  Vel, her kommer den!  Det startet som en spøk, men jammen ble det en lueoppskrift til slutt ! :o)

 

 

 

Yngvar-lua

 

Garn: Tretråds strikkegarn fra Rauma eller tilsvarende.  

(105 meter/50 gram, strikkefasthet 22/10)

 

Pinner: Liten rundpinne + strømpepinner 3.5 mm.

 

Legg opp 108 masker i bunnfargen og strikk vrangbord slik: 4 omganger 2 r, 2 vr. Bytt til mønsterfargen og strikk *1 omg r, 3 omg 2 r, 2 vr*. Bytt til­­bake til bunnfargen og strikk fra * til *. Strikk nok en stripe i mønsterfargen. Deretter strikkes resten av luen i glattstrikk. Bytt til bunnfargen og øk 10 masker jevnt fordelt til 118. Strikk tilsammen 4 omganger før du starter på diagrammet. Det strikkes fra høyre mot venstre.

 


 

Legg merke til at smilefjeset er en rad høyere enn bokstavene. Når maskene på toppen er strikket er det derfor ikke flere masker i mønsterfargen som skal strikkes på den omgangen. Fortsett i bunnfargen til luen måler ca 15 cm.

 

Felling: Det felles på annenhver omgang, 8 steder jevnt fordelt rundt luen. For å få masketallet til å stemme strikkes første felleomgang slik: *13 r, 2 r sm, 13 r, 2 r sm, 13 r, 2 r sm, 14 r* gjentas to ganger. Strikk en omgang uten å felle. Deretter blir det *12 r, 2 r sm* ut hele omgangen. Neste gang blir det 11 rette, deretter 10 osv. Bytt til strømpepinner når det blir for trangt på rundpinnen. Når det er 4 masker mellom hver felling felles det videre på hver omgang. Til slutt strikkes 2 og 2 masker sammen. Klipp av tråden, trekk den gjennom de resterende 8 maskene og stram godt. Fest alle tråder og damp luen lett.

 

 

                     

 Diagrammet er tegnet av Surrehue, (http://surrehue-strikker.blogspot.no/) og jeg har laget mønsteret og teststrikket luen.

 

 

 

 

 

 


Kommentarer:
Postet av: Ann

Kjempefin! Lurer på om jeg skal prøve denne i Wollmeise DK, jeg?

09.01.2013 @ 23:13
URL: http://pinnehobby.blogspot.com
Postet av: mimouna

Ann: Det kan nok være lurt med tynnere garn enn det jeg brukte, for min ble en nokså stor herrestørrelse. Blir sikkert flott i WM. :) Ville brukt pinne # 3 og 3,5 til dame, hvis du ikke vil ha den posete da.

09.01.2013 @ 23:24
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Blåfugl

Så gøy. Dere har jammen vært flinke og trimmet armer og fingre. :)

10.01.2013 @ 08:05
Postet av: gretashobby

Den der var stilig da. Nesten så eg fikk lyst til å prøve. Minn meg på det når eg er arbeidslaus. Fikk veldig lyst til å lage den der. Ha ein fin dag vennen min

10.01.2013 @ 08:06
URL: http://gretashobby.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits