Ryddetid!

Jeg liker ikke å rydde, og jeg HATER å kaste. Dermed består "ryddingen" her i huset stort sett av å flytte ting til et mindre synlig sted. *flau* Men til slutt kommer man jo til et punkt der det er farlig å åpne skap og skuffer. SKREDFARE kalles det visst... 

 

Pludrehanne har satt i gang årsprosjektet Et MYE ryddigere hjem. Hun blogger om det her: http://pludrehanne.blogspot.no/2013/01/pludrehanne-rydder-og-kaster.html

Jeg klikket meg inn på bloggen hennes, leste kjapt gjennom det hun hadde skrevet, og klikket meg like kjapt ut igjen. KASTE ting, grøss og gru!

 

Men en tanke må visst ha slått rot og modnet et sted dypt nede i underbevisstheten, for i går gikk jeg løs på dobbelskapet under vasken på kjøkkenet. Tre fulle bæreposer med rot & skrot gikk i bosset, og mamma, som var (u)heldig og kom innom mens jeg holdt på, endte opp med en pose hun også. Greit å dele når man finner nok vaskemidler til å drive et middels stort rengjøringsfirma i flere måneder, hehe. Det blir lenge til jeg trenger å kjøpe nye svamper, oppvaskbørster, skolisser eller klesklyper. Servietter nok til det neste tiåret har jeg visst også sikret meg. Absolutt ingen kontroll på hva som finnes i heimen fra før med andre ord. Men nå skal det bli andre boller!

  

Neste prosjekt var gangen.Sko og støvler som var for små eller utslitte endte opp i poser. Noen gikk rett i bosset, andre i sekken til Romania. Og så var det raggsokkene da. Etter innsamling og sortering hadde jeg en hel KASSE med rene sokker som det var par av. En haug i skittentøyet og en haug til stopping. Da står yttertøyet for tur. Klumpen vokser som et uvær, så det er nok mye som er for lite der også. Lurer på hva jeg finner i de innerste lagene på stumtjeneren, hehe. 

 

 

Jeg bestemte meg for at belønningen for ryddeøkten skulle være en fredelig kveld med strikking. Men gjett hvem som stod på en stol i gangen og byttet lyspæren i taket for å kunne jobbe videre helt til leggetid? Til og med blomstene i gangvinduet ble vannet og stelt, og de er IKKE bortskjemte med slik luksus. Utrolig kjekt å se at det blir pent og ryddig, og å kunne åpne en skapdør og faktisk finne det man leter etter. 

 

Det ble altså ingen strikking i går. Men jeg har heldigvis litt på lager uansett da. Har man vokst opp med Ingrid Espelid så kan man jo jukse litt.  ;o) 

 

 

Superenkel poselue i en tråd Regia silk og en tråd arvet strømpegarn. http://www.ravelry.com/projects/mimouna/dees-slouch-hat

 

 

Med oppbrett passer den faktisk Dukkeba også. Veldig anvendelig lue.

 

Hva skal jeg finne på i dag da tro? Nederste hylle +  skuffen i denne seksjonen er nok en sterk kanidat:

 

 

Ha en effektiv onsdag!  :o)


Kommentarer:
Postet av: Hanne

Så utrolig morsomt å lese! Jeg merker at det er mange rundt meg - bådde i blogg/fb-verden og i "real life" som har blitt smittet.

I dag har jeg gledet to brødre med tre proppfulle poser med donaldblader (25 kilo), pluss sønnen til en dame på jobb som fikk fem donaldpocket.

Jeg blir veldig glad når tingene våre kan gjøre nytten i en runde til.

Lykke til ryddingen - jeg heier på oss!

Pludrehanneklem

30.01.2013 @ 12:54
URL: http://www.pludrehanne.blogspot.com
Postet av: ina

Så flink du er!

Herlig å få orden i hjemmet :) Tror det er på tide jeg tar meg selv i nakkeskinnet og blir ferdig med rotekassene som står igjen etter flyttinga i sommer.... Takk for inspirasjonen!

30.01.2013 @ 13:08
URL: http://ztrikkeriet.blogspot.no
Postet av: Husmorspira

Wow, så flink du var i går!

Moro når en ser resultater ;) kanskje gangen er stedet jeg også skal gå igang, har et skap der som er fullt, - men slett ikke i bruk lenger...

30.01.2013 @ 13:25
URL: http://husmorspira.blogspot.com
Postet av: frksnupp

Så flink du har vært! Jeg har et mål om å komme gjennom kjøkkenskapene på den måten der...er ganske flink til å rydde i hverdagen, men skap og skuffer og esker er likevel ganske fulle. Får ta en skuff om gangen. Den lua var veldig fin, så deilig ut med den garnkombinasjonen.

30.01.2013 @ 14:08
URL: http://frksnupp.blogspot.com
Postet av: Wenche/chawo

Godt å få ryddet i skuffer og skap en gang i blandt,må nok få satt i gang snart jeg også.

Luen ble også flott.

30.01.2013 @ 15:04
URL: http://wencheshobbykrok.blogspot.com/
Postet av: gretashobby

Har hatt mine rydde rassier eg og. Men i år tror eg ikkje det er nødvenidg. Vel ikkje enno i alle fall. skal rydde litt i eine boda. Mend et er T sin jobb. Eg ahr gjort min del av jobben i høst ein gong. Lykke til med ryddingen. Begynner ein først så man ta alle rom og alle skap. Det blir så hærlig etterpå. Flink du er

30.01.2013 @ 18:24
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: Muffin

Ille at jeg skulle se dette, sånn ser det faktisk ut under vasken min. Men luen ble fin, godt å se på den etter alle de vaskemidlene :)

30.01.2013 @ 19:22
URL: http://muffinmamma.blogspot.com
Postet av: Frøken ij

Bra jobba! :)

Det er deilig når man bare kommer i gang! :D Det å få orden, kaste/fjerne unødvendigheter, ja få oversikt, det gjør så godt.

31.01.2013 @ 10:40
URL: http://frokenij.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits