I det grønne hjørnet

Her fikk jeg plutselig vårfornemmelser, og det med mange kuldegrader ute! Jaja, ikke det verste man kan få da. *smil*

 

Klumpen har bare sånn ca en full kasse med luer, så da trengte han selvsagt en ny. Og siden det SNART er vår gikk jeg for bomullsgarn. (Ikke helt sant, jeg fant ikke de rette fagene noe annet sted. Men det er alltid kjekt å få brukt opp litt bomull. ) 

 

Det ble dette mønsteret: http://www.purlbee.com/whitneys-70s-ski-hat/

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/whitneys-70s-ski-hat

 

110 masker til linningen på pinne # 4.5 hørtes enormt ut. Og vi har en del temmelig digre bomullsluer fra før. De siiiger ut til potetsekker etter kort tids bruk. Så da gikk jeg for enkel tråd Mandarin Petit på pinne # 3. La opp 100 masker og droppet fellingen. Ellers fulgte jeg oppskriften helt, eller nesten da. Jeg strikket luen ikke fullt 6 tommer lang, og så felte jeg av da det gjenstod 28 masker. Ville ikke ha den for spiss. 

 

 

Den passet forsåvidt, men den fikk ikke noen topp, bare to små "tutter" der fellingene startet. Ikke så pent. Da var det bare å starte på en ny. Denne gangen valgte jeg Cotton Lux og pinne # 3.5. Bortsett fra at jeg ikke hadde ekstra masker på linningen fulgte jeg oppskriften helt denne gangen, og den ble akkurat passe. Ble kvitt flere smårester til striper, veldig kjekt. Det lakserosa garnet er fra 80-tallet en gang. 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/whitneys-70s-ski-hat-2
 

 

Fargene er så dårlig match at det faktisk ble kult; flaskegrønt, skarp turkis, ubleket hvitt og lakserosa. Her snakker vi 70-tall! Klumpen fikk hikke over at det var en ROSA stripe i luen hans, men da herr Muldvarp hadde fått maken lue i løpet av natten (Tro hvordan DET skjedde?) var den plutselig godkjent. 

 

 

Frekkassen har faktisk tatt Klumpens lue i bruk som sovepose. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/herr-muldvarps-nye-lue

 

 

Men jeg har mer grønt å by på. Bare se på tomaten min: 

 

 

Den har gått fra knappenålshode til ert!

 

 

Frøken Dings fant en kald og forkommen liten åme i kjøleskapet. Den fikk flytte inn i en kopp full av diverse grønt. Siden vi ikke visste hva den egentlig hadde kommet i hus sammen med fikk den smake på assorterte godbiter: hodekål, isbergsalat, fenikkel, persille, karse, gulrot, eple, en ert og litt ruccula-salat. Noe ville den ikke ha i det hele tatt, persille var tydeligvis livretten. Helt utrolig hvor fort den gnager i seg maten. Og den gikk fra liten og tynn til DIGER og tykk på et par dager. Spent på hva den blir til slutt, den må vel forpuppe seg etterhvert? Sist vi hadde en Aldrimett i huset endte den opp som en svær hårete nattsvermer. *grøss* Får håpe denne blir noe søtere. Og at den ikke liker tomatplanter. For det er snart slutt på persillen min:

 

 

Nesten bare stilker igjen jo. Jeg napper av et par blader til den sultne gjesten hver gang jeg går forbi. Og de forsvinner som dugg for solen. Fikk visst med restene fra Klumpens frokost også, hehe. Tro om gjesten har lyst på et halvspist knekkebrød?

 

Ha en flott onsdag! 

 


Kommentarer:
Postet av: gretashobby

Dere er meg ein fin gjeng. fostrer opp åmer. Vel eg hadde hivd den ut med alt det grønne som var i kjøleskapet. livredd for att det kunne vere flere. veit ikkje om eg tør å besøke deg eg hehe. Tulla.

Flotte luer. Dei såg proffe ut. Eg mener dei var så fint strikka att ein kan mistenke deg for å ha brukt strikkemaskin. Nydelig ver i dag. Og ein del varmere midt på dage i alle fall.

No skal eg prøve å få ferdig eit skjørt i løpet av kvelden. Ha ein fortsatt fin dag venn med hele din familie

13.02.2013 @ 15:10
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av:

Å-men den skal du få ha for deg selv.

Luene derimot brakte meg noen år tilbake i tid. Må bare få si at du strikker så pent og jevnt. :)

13.02.2013 @ 15:40
Postet av: Tesha

Stilige luer. Nostalgisk, må man vel si...

17.02.2013 @ 11:32
URL: http://tesha.wordpress.com/
Postet av: Beate

Jeg hadde en gang en åme i et glass. Husker vi hørte den spise, og hvor lei meg jeg ble da vi glemte igjen glasset med åmen da vi flyttet..

Fin lue!

17.02.2013 @ 18:50
URL: http://strikkebol.blogspot.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits