Tyttebær

Denne luen har jeg kikket på lenge: http://www.ravelry.com/patterns/library/lingon

 

Det er *kremt* godt over 100 luer i Ravelry-køen min. Men  plutselig var det visst tyttebærluen som stod for tur.  :o)

 

 

Å finne tyttebærfarget garn var ikke så lett. Dessuten ville jeg ha ubleket hvitt som kontrast. Men alt jeg fant i rollerne mine var enten for rødt eller for hvitt. Til slutt fant jeg fram en av de "eksklusive" kassene jeg skjelden graver i. Der lå Létt-Lopi i perfekt tyttebærfarge PLUSS ubleket hvitt. Akkurat passe tykkelse på garnet også. Lykke!

 

Jeg droppet å strikke dobbel vrangbord, fant ut at det bare ble klumpete. Dessuten var den så kort (3 cm) at den ikke ville ha dekket ørene uansett. Så da ble det vanlig vrangbord med 2 rette, 2 vrange. 

 

Garnet var stivt og stikkete å strikke med, det lugget og var vanskelig å få jevnt. Stor skuffelse, for det så jo så lekkert ut på nøstet. Men luen ble raskt ferdig, og passformen var super. Mamma stilte (nesten) frivillg opp som modell: 

 

 

Latvisk flette var jo lett som en plett, og jeg som alltid har styrt unna slik dekor. Synes den gir luen det lille ekstra, så jeg er glad at jeg ikke droppet den.

 

Hele luen veier bare 49 gram. Og etter vask ble den heldigvis litt mykere. Men dette er et garn jeg IKKE vil anbefale til luer, det er alt for grovt. Resten av nøstene mine skal få bli votter. Har nemlig lest at garnet blir mye mykere når det toves.Fargene er jo helt nydelige, så det fortjener å bli brukt. 

 

 

Her har kameraet tatt bilde helt på egenhånd mens det lå på bordet. Men det viser i alle fall hvor HÅRETE dette garnet er. Stakkars mamma kostet og kostet på genseren sin, den var dekket av lange hvite hår etter fotograferingen. 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/lingon

 

Jeg brukte pinne # 4 og 4,5, og bortsett fra at jeg felte litt raskere på slutten fulgte jeg oppskriften. Eller nei, jeg byttet visst til tykkere pinne FØR fletten og ikke etter. Var redd den skulle stramme ellers. 

 

Da ligger luen lageret i påvente av en mottaker som ikke er alt for sart. Mamma likte den, og hun syntes ikke at den klødde. Men i likhet med resten av familien har hun mer enn rikelig med luer fra før. Og bare ett hode å bruke dem på. Så hun takket pent nei. *fnis*

 

Jaja. Da får jeg vel bare finne meg et nytt spøt da. Tro hva det neste skal bli? Har vist fortsatt litt å velge i.  ;o)

 

Ha en super ny uke! 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer:
Postet av: Blåfugl

Hårete og stiv kanskje, men nydelig var det i alle fall.

23.04.2013 @ 13:32
Postet av: Fuglemamma

Den var veldig flott den lua der. Men jeg er enig med deg angående Lett-Lopi. Har strikket Klukka av det og den klør virkelig, jeg som ellers er glad i ull har faktisk fått litt aversjoner mot den kjolen etter å ha klødd meg halvt ihjel på armene en dag jeg brettet genserermene for langt opp sånn at bar hud gnisset mot kjolekroppen en dag.

23.04.2013 @ 13:52
URL: http://fuglemamma.blogspot.com
Postet av: stubbetufsa

Lua ser skjønn ut!

23.04.2013 @ 15:11
URL: http://stubbetufsa.blogspot.com
Postet av: Greta

Du er så flink med nye oppskrifter heile tida. Luesalg burde du starta da. Lage deg ei ega side på nettet for salg. Det er litt forgale att dei skal ligge ubrukt alle sammen. Ha ei fin uke du også. Eg skal på kontrol i Lærdal på fredag. Tenkte du ville vite det. klem

23.04.2013 @ 18:04
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: hobbyvenn

Så flott lue! Synd garnet ikke svarte til forventningene. Spesielt når det ligger i samlingen "spare-på" samlingen.

Jeg har ikke glemt garnet jeg lovet deg, det ligger her i to poser og er klar for en tur opp bakken, men det er enda litt å gå igjennom oppe på loftet så da venter vi enda litt så øker gjerne innholdet enda litt...

23.04.2013 @ 18:49
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: Elisabeth

Fin lue, men så synd med slikt garn. Jeg fikk mye Lett-Lopi av svigerforeldrene mine da de hadde vært på Island, men jeg måtte altså gi det bort. Klarte ikke engang å strikke av det :(

Latvian Braids har jeg også strikket nettopp, men på en annen lue som ligger nest øverst i bloggen min nå. Trodde det var vanskelig, men det var jo superenkelt. Altså, vi må bare kaste oss ut i spennende teknikker :)

24.04.2013 @ 17:23
URL: http://www.tostrup.net/blog
Postet av: Mimouna

hobbyvenn: Garn fra loftet høres spennende ut! Du må gjerne ta turen opp bakken uten garnposer også, hvis du er i form til det. Kan sette over tekannen jeg. :)

29.04.2013 @ 14:03
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits