Tiddelibom og huttemeitu!

Det er SNØSTORM igjen. Nå synes jeg det holder snart. Selv om været øker sjansene for å selge luer på messen i morgen betraktelig.

 

Lørdag 4. mai er det vårmesse hos SESAM på Nesttun, klokken 11.00 - 15.00.

Ta gjerne turen innom hvis du er i nærheten! :o)

 

Litt nytt fra strikkepinnene: 

  

Pannebånd med sløyfe, litt stort til Dukkeba. Egentlig er det voksenstørrelse, men da blir det fryktelig trangt. Heldigvis er det enkelt å forstørre. 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/bow-headband

 

Jeg brukte en tråd opprekket Smart (trur eg) + en tråd Regia Stretch. Pinne # 4 og 5. Sløyfe i enkel tråd Smart, og jeg strikket den i glattstrikk istedenfor riller.   

 

 

Ikke verdens beste oppskrift, det blir stygge hull der man snur og strikker tilbake. Spesielt siden man snur to ganger på samme sted. Så jeg brukte wrap & turn + at jeg strikket en omgang og plukket opp wrap'ene før jeg speilvendte hele mønsteret. 

 

 

Denne luen har jeg kikket på lenge:  http://www.dustorealpakka.com/vaare-oppskrifter/maskerader/maskerader-nr-6/rillestrikket-lue-og-skjerf-med-kiler/

 

Jeg brukte Smart til min versjon, og det funket greit. Pinne # 3.5.

 http://www.ravelry.com/projects/mimouna/triangular-hat-and-scarf---mr6-13

 

Enkelt mønster å huske, og du strikker bare i vei til den er passe vid,

 

 

Litt for stor til Klumpen. Den hadde nok passet med en eller to færre kiler. Dusken gjør at spissen bretter seg pent ned.

 

Fargene er ikke så grelle som de ser ut til, det er dyp rød og marineblå. 

 

 

Og så var det Dukkebas tur igjen: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/hjertelue

 

 

Her er jeg i gang med et lite eksperiment. Vi hadde nemlig en interssant diskusjon om AKRYL inne på Uformelthttp://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=17375&highlight=akryl

 

Så denne luen er strikket av SparGarn, 100% polyester. Her skal ingenting forbli uprøvd. *fnis* 100 meter/50 gram. Fine, duse farger og veldig grei pris. 

 

Jeg brukte pinne # 3 og 3.5. Her finner du mønsteret: 

http://www.hobbykrok.blogspot.no/2012/12/hjertelue-oppskift.html#more

  

Garnet er tungt, matt og helt uten spenst. Kan faktisk minne om melkegarnet, men det er ikke like mykt og dessuten mye tykkere. Mamma kjente på den ferdige luen og nektet å tro på at det ikke var bomull. 

 

Det var vanskelig å feste trådene, jeg måtte tråkle dem mange ganger fram og tilbake for at de ikke skulle løsne. Merker at garnet lett flusser seg opp, så det er nok ikke lurt å bruke det til slite-plagg. Det var overraskende godt å strikke med, også til flerfarget mønsterstrikk. Resultatet ble jevnt og pent. 

 

Da gjenstår pyro-testen (mohaha) og å se hvordan garnet fungerer i bruk og etter vask. Tror jeg må strikke noe i Klumpen-størrelse, for han er flink til å "kvalitetsteste" luer. De får både sølebad og blir rullet i granbar og mose. Heldigvis har jeg mer garn.  ;o)

 

Skal ta for meg flere slike syntet-garn, gøy å leke forsker. Neste ut tror jeg må bli Nora fra Gjestalhttp://www.gjestal.no/index.php?option=com_content&view=article&id=105&Itemid=237

 

Da ønsker jeg alle en fin fredag! 

 

 

 

 


Kommentarer:
Postet av: Blåfugl

Flotte hodeplagg.

Den lilla hjerte luen er nydelig og garnet SER flott ut. Håper du kommer med tilbakemelding når du har "slitt" garnet litt.

Jeg er nok veldig skeptisk til akrylgarn, men jeg har prøvd noen med gledelig resultat så kanskje dette garnet også kan prøves...

03.05.2013 @ 13:41
Postet av: hobbyvenn

Synes syntet-luen din ser flott ut jeg. Fint strikket er den også. Virker som en grei vårlue. Spennende å høre om det nye garnet når du får strikket noe i det. God Helg!

03.05.2013 @ 18:19
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: inga

Vet du, jeg synest akryl luen ser fin ut! ( Ja, jeg tørr å si det!) De fleste kjøpeluene er av akryl så det er noe man er vant til å bruke. Jeg klør fort av ull når jeg blir varm, men liker likevel ullluer best. Det jeg ikke liker med akrylgarn er ofte den syntetiske glansen på garnet. Det virker veldig "billig" på meg. Og akrylgarn for meg er = statisk elektrisitet, æsj! Strikket engang den famøse Dorthe genseren i akrylgarn fra stoff og stil, veldig mykt og fint, satte den til vask og så i tørketrommel, ikke bra.Den vokste så voldsomt at ermene var 150 cm lange. Kommer ikke til å bruke det igjen. Noe annet en ull er berre tull:)

04.05.2013 @ 10:57
URL: http://ingasteinajoh1.blogspot.com
Postet av: mimouna

inga: Så dumt at genseren din ble ødelagt. Akryl tåler ikke trommeltørking dessverre.

De garnene jeg tester ut nå er helt matte og absolutt ikke glinsende. Bortsett fra at de er super-statiske både kjennes de og ser ut som bomull.

07.05.2013 @ 12:53
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: gretashobby

Hei. Brått dukket det opp flere innlegg fra deg på Bloglovin. Litt seint, men så fikk eg mye av deg på ein gong. fine luer. likte best den første lua og det pannebåndet ser no flott ut da. Må lese meg opp på resten av innlegga dine

10.05.2013 @ 18:46
URL: http://gretashobby.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits