Lang nese

Lue nummer to av Spargarnet er ferdig. Det ble denne: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/genmaicha/photos

 
Mønsteret er en av mai-luene i alongen på Uformelt. Jeg strikket med 128 masker siden garnet er tykkere enn originalen. Pinne # 3 og 3,5. Luen veier 78 gram uten dusk.

  

Farger som både far og sønn i huset likte, men den er for stor til Klumpen, og pappaen bruker ikke poseluer. Så her prøver fruen seg som modell selv. 

   

Coop Obs har tilbud på et nytt garn fra Gjestal denne uken; Nora. Fine farger og bare 7.50 for nøstet. Så jeg ba gemalen plukke med noen nøster til meg.

 

Jeg har visst oppdradd ham for godt, for da han ringte hadde han tre nøster av hver farge i handlekurven. - Æææææh... Jeg så plutselig hele garnbudsjettet forsvinne i akryl, og jeg som skal på salg hos Garnstudio. Så jeg fikk begrenset det til ett nøste av hver farge. Enten var noen farger utsolgt, eller så plukket han vekk de han ikke likte. Jeg endte i alle fall opp med disse ni:

 
Men jeg fikk lang nese. Dette er så godt som identisk med Spargarnet, bare med et litt finere magebelte. Ikke helt samme farger heller riktignok, men det kjennes ut som samme kvalitet. Nora-garnet virker fastere spunnet, men det kan være tilfeldig. Tipper Gjestal har produsert SparKjøp sitt garn også.  Og ett poeng til mamma - det står på "cotton like" på etiketten.

 

Spargarnet er merket som polysester, Nora som akryl. Her måtte jeg sjekke opp i faktaopplysninger, og det er IKKE samme fiber. Akryl skal brenne godt og smelte. Polyester skal smelte, men slutte å brenne straks tennkilden fjernes. Så da klippet jeg en tråd av hver og fant fram fyrstikkesken. Trådene brente på akkurat samme måte og etterlot seg hver sin lille svarte klump. Absolutt ingen forskjell. Så nå lurer jeg på hvem som tuller, Gjestal eller jeg? Skal strikke litt med det nye garnet og se om det oppfører seg ulikt i bruk.

 

Mange er opptatt av brannfaren ved bruk av syntetiske tekstiler. Her er en nyttig side: http://snl.no/brannfarlige_tekstiler  

  
Nå må jeg visst teste ut Thea fra Europris også mens jeg er i gang. Men da kjøper jeg det selv, i litt moderate mengder. For det er absolutt ikke "cotton like", det minner mer om gode gamle 70-tallet. Ekte akryl for pengene.

 

Da er det loppekassen, i morgen er det messe. Håper ikke alt blir med hjem igjen, det begynner å bli trangt på loftsboden. Kremt. 


Kommentarer:
Postet av: Blåfugl

Garnet ser da helt flott ut, men jeg er spent på hvordan det oppfører seg i vask.

Ellers må du ha tusen takk for at du "tester" for oss blogg-lesere.

Ønsker deg en god helg.

04.05.2013 @ 09:26
Postet av: Wenche

Det knirker i fingrer og ører av dette innlegget, men ære være deg som orker å være forsøkskanin for alle oss andre :) Spent på hvordan bruk og vask påvirker garnet.

04.05.2013 @ 14:53
URL: http://wenchesside.blogspot.com
Postet av: hobbyvenn

Så morsomt at du tester ut diverse syntetgarn. Kan virke som du går grundig til verks. Luen ble jo fin da, uansett garntype. Strikker du med dobbel tråd, en ull og en syntetisk så blir jo blandingen helt grei...

04.05.2013 @ 17:45
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: Irene

Fin lue du har laget.Både Nora og spargarnet kommer fra Gjestal.

04.05.2013 @ 20:05
URL: http://irenesstrikkehobby.blogspot.com
Postet av: gretashobby

Liker best bommul og ull eg. Har ikkje noe anna i hus tror eg. Men fine farger på det garnet da. Eg må få handla litt dropsgarn snart eg også. hm

10.05.2013 @ 18:51
URL: http://gretashobby.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits