Striper til hele familien

I alle fall et skjerf på deling.  ;o)

 

 

Klumpen & Mulle.

 

 

Mamma.

 

 

Og meg. Jeg klarer visst alltid å kræsje antrekk med helt feile kombinasjoner av farger og mønstre, hehe. 

 

Jeg ble altså endelig ferdig med alle stripene av NORA-garnet. Brukte 7 farger, droppet hvitt og svart. Sjalet ble passe langt, siden det er så tykt og bredt hadde det blitt for voldsomt å surre det flere ganger rundt halsen. Dessuten ble det jo tungt, her gikk alle alle de 350 grammene med. Knuter på innsiden, EN tråd å feste i hver ende. *fornøyd*

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/teststriper

 

Sjalet er overraskende behagelig i bruk. Det er mykt og passe varmt. Jeg gikk faktisk rundt med det en hel dag innendørs. Perfekt for fru Frysepinne.  Men strikkingen har ikke vært helt uten komplikasjoner da:

 

- Mammaaaa, garnet følger etter meg!

Klumpen prøvde desperat å komme løs etter å ha sittet på strikketøyet mitt som lå i sofaen. En hel kveil med tråd sugde seg fast til fleecebuksen hans og ville ikke slippe taket. Da jeg kom løpende for å redde situasjonen hengte det seg fast i meg.

Ingen tvil - jeg blir super-tiltrekkende i dette skjerfet.

Ikke fullt så morsomt - hybelkaniner og annet rusk og rask kommer trillende over gulvet og hopper opp i fanget mitt mens jeg strikker. Absolutt ALT kleber seg fast til dette garnet.
Konklusjonen så langt: Nora er et usedvanlig klengete garn. Spargarnet er mindre innpåslitent, og dessuten bedre å strikke med. 

Mange er veldig opptatt av at akryl er så brannfarlig. Har surfet litt rundt for å finne fakta og ikke bare synsing. Og det med tekstiler og brannfare var i grunnen veldig interessant.

Den fibertypen som stod for de mest omfattende brannskadene var plantefibre, altså bomull, lin og viscose. De er lettantennelige, og flammene sprer seg raskt. 

Syntetiske fibre er vanskeligere å få fyr på, men når de først brenner smelter og drypper de og kan derfor gi veldig stygge skader. Mange av dem brenner KUN i kontakt med åpen flamme, og slukner straks tennkilden fjernes. 

Animalske fibre er tungt antennelige og brenner dårlig. 

Det ALLER VERSTE er blanding av plantefibre og syntet. Plantefibrene brenner godt, og vedlikeholder dermed flammene så de syntetiske fibrene smelter. Bomull- og akrylmix er dermed mye farligere enn fibrene hver for seg. 

Lodne eller hårete garn/stoffer brenner mye bedre enn glatte, uansett fibertype. 

Ellers varmer akryl, også i våt tilstand, mens våt polyester blir kald. Så da fikk jeg en ny ting å teste ut. En sokk av hver sort kanskje? 
Fortsatt ikke ferdig med forskningsprosjektet mitt. Men nå har jeg en lue i ull på på pinnene. Etter å ha strikket opp en drøy kilometer syntet synes jeg at jeg fortjener det. 
Fin fredag!  :o)

Kommentarer:
Postet av: Tiara

Spennende prosjekt du holder på med. Skjerfet ble veldig fint. Kjekt å prøve ut forskjellige typer garn. Det meste kan brukes, til ett eller annet. Det har du bevist gang på gang. Imponerende! Morsomt å lese bloggen din. Jeg finner alltid ny inspirasjon til garnet mitt i bloggen din. Ønsker deg en riktig god helg!

Postet av: Blåfugl

Takk for all syntetisk info. Greit å vite at Nora ikke egner seg å strikke med (min eldste datter er fryktelig antistrikk og er nok sikkert svært fornøyd med denne opplysningen)

Veldig kjekt å vite hva som varmer best i alle fall. Det skal jeg notere meg.

Ha en god strikke-helg.

10.05.2013 @ 14:13
Postet av: Malsen

Du går systematisk til verks! Syns det har vært interessant å lese om de ulike tilnærmingene til strikking med naturmaterialer og syntetisk garn. Det er vel som med de fleste ting, det er best å ikke bli for fanatisk. Jeg har ikke selv strikket med rent syntetisk garn, men jeg har strikket med ull/syntet-blandinger som jeg har likt godt. Flott at du sa litt om dette med brannfaren også!

10.05.2013 @ 14:22
URL: http://innfall.wordpress.com
Postet av: gretashobby

Reine forskeren blitt du. er det noe vi lurer på så kan vi altså berre spørre deg :D.

Skjerfen såg veldig deiligt ut da. Skal alge den typen skjerf eg og, emn veit ikkje når. No er det babybukse som står på programmet. Ha ein flott fredag og ei god helg. p.s. korleis gjekk det på messa???

10.05.2013 @ 18:58
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: Merete

Se? Det kommer kommentarer! :)

Kjekk oppsummering!

Postet av: Elisabeth

Det ble et veldig fint skjerf altså! Nydelige farger, og det passer til både liten og stor :) Ha en fin helg!

11.05.2013 @ 10:25
URL: http://www.tostrup.net/blog

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits