Motgift

Selv en akryl-forsker trenger noen avbrekk. Og da en pose med restegarn i Safir dumpet ned på stuebordet mitt ble fristelsen for stor. Niesen min hadde ryddet rommet sitt og funnet en pose med garn og pinner i. Lykke!

 

Ingen magebelter i posen, men Safir kjenner jeg igjen uansett. Dvs, det kan være Vestlandsgarn også, de er jo identiske. Uansett - ULL!!! *lykke*

 

Først ut ble nok en piratkopi av denne luen: 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/zongpai---a-drop-stitch-slouch

 

 

Pinne # 3.5, 63 gram og 112 masker. 

 

 

 

Litt bjørkeløv fra hagen passer vel i mai. Vi jobbet utendørs den halve dagen vi hadde sommer, og da fikk noen kvister bli med inn. 

 

 

 

Og så ble noen hvite og rosa rester til denne luen: 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/drips

 

  

Siden det var knapt med garn ble det barnestørrelse. 104 masker på bråtet, 112 på selve luen. Pinne # 3.5. Jeg måtte grave i posen med trådstumper for å finne nok rosa til dusken, så der ble det noen ekstra sjatteringer. 69 gram.

 

  

Luen passer forsåvidt til meg også, men da blir den helt tettsittende. Synes den er finest når den poser seg litt. 

 

Her er det surt og kaldt igjen, og ute øsregner det. Så jeg har NORA-skjerfet surret rundt halsen og varm kakao i koppen, brrrr. Skjerfet begynner å se litt slitt ut etter bare noen dagers bruk, garnet flusser seg veldig lett opp.  Så det blir nok et engangsbekjentskap. Strikker svart Angry Birds-lue til Klumpen av det nest siste nøstet. Den varer vel ut sesongen, og til høsten er det sikkert noe nytt som danker ut de sinte fuglene uansett. Da får jeg i alle fall testet ut slitetstyrken på garnet, hehe. 

 

Ha en fin lørdag.  :o)


Kommentarer:
Postet av: gretashobby

så kjekt att du fikk kose deg med litt ullgarn. Det blir det alltid søte luer av. hehe. No skal eg sykkle meg ein tur i sentrum,sjølv om det regner. Før eg gjer ferdig babybuksa. fin lørdag videre til deg snuppa mi

11.05.2013 @ 14:58
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: Blåfugl

Ulle er ikke no' tull. Forstår det var godt med litt ekte garn. Nydelige luer ble det.

Følger Nora-sjerfets sjebne med andektighet.

12.05.2013 @ 12:07
Postet av: Sylke

Likte den rosa luen veldig godt, fint mønster! Her har det også regnet kraftig i natt, men så ble det opphold på dagtid :)

Ha en god søndagskveld! Klem

12.05.2013 @ 18:22
URL: http://lysstreif.blogspot.no/
Postet av: Fuglemamma

Veldig flotte luer, og du er min strikkeguru. Snakk om å gå systematisk til verks, ullpausen var deg vel unt.

13.05.2013 @ 23:39
URL: http://www.fuglemamma.blogspot.com
Postet av: hobbyvenn

Tøffe luer. forstår godt at du trenger litt ullfølelse på pinnene etter all akrylen. Noragarnet virket ikke spesielt fristende etter å ha lest din erfaring...

14.05.2013 @ 14:11
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: Malsen

Skjønner godt at det er deilig å avreagere med litt ull! Tenkte at jeg kunne spørre deg som har mer erfaring enn meg med disse rene ullgarnene i 22-24 m pr 10 cm-tykkelsen: synes du det er noen særlig kvalitetsmessig forskjell mellom Falk/Smart/Rubin og PeerGynt/Heilo/Safir?

Jeg har nettopp strikket en ullbukse hvor jeg har brukt Falk, Vestlandsgarn og Rubin... og jeg synes liksom ikke de garnene er så ulike? Innbildte meg på forhånd at Falk var så veldig mye bedre - men det vil kanskje vise seg at det holder bedre i bruk? Har du noen tanker om dette?

29.05.2013 @ 16:05
URL: http://innfall.wordpress.com
Postet av: mimouna

Malsen: Jeg bruker disse garnene om hverandre. Men Falk er litt tynnere enn de andre, 106 meter/100 gram. Og Peer Gynt er bare 90 meter, så det synes jeg blir merkbart tykkere. Kvalitetsmessig synes jeg de er nokså like. Smart nupper mest etter min mening, og Heilo funker dårlig til toving. Ellers er alle helt greie garn. Jeg pleier ikke å mixe superwash og ubehandlet ull, men ellers blander jeg glatt ulike merker. Safir og Østlands/Vestlandsgarn er samme garn. Det er også Smart/Mor Aase Superwash. Sistnevnte finnes i færre farger siden det blir produsert som "billig-garn for REMA1000. Jevnt over har vel de dyrere garnmerkene bedre fargeutvalg, men selve garnkvaliteten er nokså lik. Synes Dale er litt oppskrytt. Skal jeg ha litt "finere" garn velger jeg heller Rauma, de er gode på både farger og kvalitet.

03.06.2013 @ 11:37
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits