Sinte fugler og måneden som forsvant

Plutselig var det visst juni. Glemmer alltid hvor fort mai fyker avgårde, det er jo tett i tett med fridager og langhelger. Har knapt fått tid til noen ting, så nå får jeg visst sette meg ned og PUSTE og få oversikten tilbake. Litt sykdom, håndtverkere som kom UANMELDT (grrr!) en 18-årsdag, fotballturneringer, diverse arrangementer på skolen, soldager som avslørte hvor sårt hagen trengte litt stell...

 

Vel, egentlig har det jo skjedd MYE. Men ikke på blogge/strikkefronten, hehe. Vi får støyskjem mot Bybanen, og fikk beskjed om at vi måtte spa opp alle blomster vi ville redde. Så jeg og mamma har lekt anleggsgartnere. Og så kom elektrikerne for å koble til det nye ventilasjonssystemet. Uanmeldt tidlig en mandags morgen etter en regnfull helg. Gjett hvem som panikkryddet og skuffet unna LEGO-klosser, strikketøy, klær og annet som lå og fløt etter en lang hjemme-helg. *flau*  Men nå er i alle fall alt montert og i drift, så da gjenstår det bare å få ryddet alt på plass igjen. Lagringsplassen på loftet er omtrent halvvert, så det skal jo bli morsomt. Her må det visst kastes med hard hånd, sukk.

 

 

Men så var det strikkingen da. Man skal jo fullføre det man har startet på, så nå er jeg visst tilbake på syntet-kjøret, hehe...

 

Klumpen elsker Angry Birds. Vottene ligger i sengen hans, de må nemlig ikke bli skitne. Så derfor fant jeg ut at en lue kanskje kunne være tingen. 

 

Det røde garnet var alt på pinnene da mottakeren erklærte at han ville ha en SVART fugl. Akkurat. Men så kom jeg på at jeg hadde et nøste NORA-garn i riktig kolør. Perfekt!  :o)

 

Jeg fant ingen passende oppskrift på Ravelry, så da strikket jeg i vei etter bildene. 104 masker på pinne # 3.5 og 4. Vrangbord med 2 rette og 2 vrange nederst. Det ble ca 4 cm garn til overs, nok til en maskemarkør. Øynene og nebbet er i Spargarn, øyenbrynene er pompong-garn. 

 

 

 

 

Får dem aldri sinte nok, men Klumpen var heldigvis fornøyd likevel.

 

 

 

 

Fnis...

 

 

 

 

Luen er i bruk innendørs, en ny favoritt ser det ut til. Og gutten har alt fått sommerklippen, så håret holder seg pent på plass selv om det knitrer. Tror IKKE garnet egner seg til luer for langhårete, da blir det glorie når den tas av. 

 

Jeg har funnet ut hvorfor skjerfet mitt begynner å bli slitt i endene. Jeg gnisser underarmene mot det når jeg strikker. Så nå har jeg byttet det ut med et trekantsjal med spissen foran. 

 

Det aller siste NORA-nøstet måtte jo også brukes opp. Og denne har jeg hatt i køen min en stund:

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/dear-liza

 

 
 

Det stod at luene var store i størrelsen, og det kan jeg i alle fall skrive under på. Størrelse 0-6 mndr er vel mer 1-2 år. Minst. Den er for stor til Dukkeba. Dessuten bør den nok få knyttebånd, for den sklir rett av hodet ellers. 

 

 
 

Mønsteret er fint det, og med et stødig bomullsgarn og pinne # 3 istedenfor # 3.5 tror jeg det kan bli bra. Kjapp og grei å strikke var den også. Men jeg måtte altså kjøpe et nytt nøste siden den oppgitte garnmengden var alt for lite. 66 gram veier herligheten, og dermed sitter jeg igjen med en stor rest, grrr. Jaja, jeg finner vel på noe med den også. 

 

Ha en fin mandag og en god ny uke!  :o)

 

 

 


Kommentarer:
Postet av: Fuglemamma

Jeg ble litt bekymret av overskriften. Jeg er i allefall ikke sint, tenkte jeg. Men en så søt sinnafugl som det der, det takler vi! Ha ei fin ny uke i juni.

03.06.2013 @ 12:28
URL: http://fuglemamma.blogspot.com
Postet av: mimouna

Fuglemamma: Hehe, akkurat det tenkte jeg ikke på. Det finnes jo flere fugler enn Angry Birds ja. ;)

03.06.2013 @ 13:44
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: gretashobby

Hei vennen. Så kjekt å sjå innlegg rfra deg att. Har savnet deg no. Men eg skjønner att du ahr hatt det travelt. Kjempestilig lue og søt babyhatt. Alt du alger er jo så stilig da. Uansett kva garn du bruker. Ha ei fin uke fortsatt

03.06.2013 @ 17:04
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: Blåfugl

Nå var det kjempeflott å finne nytt innlegg her.

Super-duper fugle-lue og babyhatt.

03.06.2013 @ 23:35
Postet av: hobbyvenn

Tøff lue, og søt hatt. Veldig koselig med en oppdatering av bloggen din.

Det er mye styr med bybanen, men nå nærmer det seg vel snart ferdig. Ikke lenge til åpningen av denne strekningen så da får vi håpe dere ikke får flere uventede besøk på døren. Lykke til.

04.06.2013 @ 12:18
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: Liv-Toril

Hilser på :) Alltid morsomt og interessant å være på besøk.

10.06.2013 @ 08:33
URL: http://blogg.liv-toril.no
Postet av: Felisi

Herlig sinnalue, forstår godt at den falt i smak!

21.06.2013 @ 13:56
URL: http://www.felisistrikker.blogs.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits