Forviklinger i rosa

Nye oppskrifter i Luer 2013Uformelt

http://www.uformelt.net/bakhagen/showthread.php?t=17947&highlight=luer+2013

 

Jeg prøver jo fortsatt å bruke uvenngarn, så da gikk jeg for det enslige nøstet med Muskat Soft og denne luen:  http://www.ravelry.com/projects/mimouna/pretty-as-a-posie-hat

Det var riktignok et par meter for lite garn, men jeg gikk ned i pinnestørrelse og satset på at det holdt til en barnelue. 

 

  

 

Da jeg var ferdig med mønsterborden skjønte jeg hvorfor ingen andre hadde strikket denne luen, for dette var et dårlig mønster- I tillegg til å skulle strikkes fram og tilbake (supertungvindt) startet hullmønsteret helt feil, så jeg måtte se på bildene for å få fellingene til å stemme. På rad 5-9 må k2tog byttes ut med SKP (eller SSK). Dessuten blir ikke dette noen lue men en veldig kort og vid kallott. Og mønsteret trenger litt "negative ease" for å komme til sin rett. Jeg strikket på pinne # 3 og 3,5, og likevel ble luen for vid.

 

Skal det bli en brukbar lue må det strikkes mange ekstra omganger før fellingen = mye mer garn enn oppgitt. Og vrangborden bli alt for slapp, den bør strikkes på tynnere pinner og/eller med færre masker.

 

 

 
 

Strikket 14(!) ekstra omganger etter mønsterborden for å få luen passe lang. Nå er den en romslig damelue. I alle fall for stor til Klumpen.  :o)

Tror den kan bli OK i et mindre stripete garn og med lengre/strammere vrangbord. Jeg måtte spe på med et annet rosa restegarn, så det gjorde jo luen enda mer tragisk. 

Mønsteret fortjener nok likevel en ny sjanse, i et godt ullgarn kan den kanskje bli bra?
Ha en fin onsdag! 

Kommentarer:
Postet av: gretashobby

hehe. Du gjør no ditt beste da, med alt uvenngarnet. Spent på om du kan bruke det garnet du kommer til å få av meg hehe

14.08.2013 @ 15:38
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: mimouna

gretashobby: Liker utfordringer vet du. ;) Alt garn kan bli til noe.

14.08.2013 @ 16:26
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Elisabeth

Ingen god kombinasjon: uvenngarn og håpløs oppskrift ;) Men jeg synes luen ble fin, mange jenter som vil like den!

14.08.2013 @ 16:41
URL: http://www.tostrup.net/blog
Postet av: hobbyvenn

Synes luen ble fin jeg. Mulig den blir løsningen på de smårestene i uvenngarnet jeg har liggende også. Takk for tipsene du har skrevet om, skal huske det når jeg evt strikker den.

15.08.2013 @ 19:35
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits