As You Like It

Endelig fant jeg den rette!  http://www.ravelry.com/projects/mimouna/as-you-like-it

 

Ja, hals-oppskriften altså. Jeg liker ikke så godt sånne som snurres flere ganger rundt halsen. Og jeg vil gjerne ha dem tettsittende uten å få kvelningsfornemmelser. Samtidig skal de være pene, enkle og kjappe å strikke, og gjerne unisex. Det burde jo være en smal sak å finne?

 

I gårkveld surfet jeg nok en gang på Ravelry. (bittelitt lei av valg på TV...) 34 sider med gratisoppskrifter på halser i tykt garn. Noen fine, noen fæle og noen jeg alt hadde i favoritter. Men ingen som var perfekte. På side 29 begynte jeg å vurdere om jeg heller skulle ta en tidlig kveld. Men man gir seg ikke rett før mål, så jeg bladde halvhjertet videre. Og der var den!!! Knall oransje og perfekt i all sin enkelhet. Jeg fant et nøste tykt akrylgarn i en av Greta-posene, og da jeg endelig krøp til køys var halsen ferdig. Den tok omtrent èn episode med Miss Marple å strikke. 

 

 
 

Garnet var nok for tykt, men passformen ble supert. Så da må jeg bare finne et passende garn til den neste. Vil tro den jeg strikket er i herrestørrelse. Den kan dras opp over ørene eller brettes ned alt etter behov. 

 

 

 

 

Et intetanende offer kom spaserende forbi midt i fotograferingen.

 

- Det tar bare tooo sekunder, stå i ro der borte med plommetreet.

 

 

 

 

Ikke helt optimalt med tykk jakke med krage under halsen, den burde nok vært inni jakken. Men det er grenser for hva man får en sliten mann til å gjøre i duskregnet. ( Han kom hjem fra tidligvakt og hadde nok sett for seg en litt annen mottakelse, hehe. )

 

  

Mønsteret består av bare rett- og vrangmasker. Men det er veldig effektfullt!

 

 

 

 

 

Det er ingen forskjell på rette og vrange, foran og bak. Og 5 rette, 5 vrange øverst gjør at den ligger tett inntil halsen, men uten å stramme. Superenkel å ta av og på, så nestemann ut blir nok en hals i Klumpen-størrelse. Men først har jeg visst en høne å plukke, hehe. Eller egentlig det stikk motsatte, siden tuppa skal pyntes og få på seg øyne, nebb, bein og knapper. 

 

God søndag!


Kommentarer:
Postet av: Eva Petronella

Råflott hals :-)

08.09.2013 @ 16:34
URL: http://petronellas.wordpress.com
Postet av: gretashobby

Det var ein flott hals, enig i det. Er det enkelt å omsette til Norsk også. for eg regner med att den er på engelsk?

08.09.2013 @ 18:47
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: mimouna

gretashobby: Det kan vi fikse vet du. ;) Mønsteret er veldig enkelt.

08.09.2013 @ 20:02
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Hanne

Den halsen likte jeg. Det er så deilig å endelig finne en oppskrift man er veldig fornøyd med, spesielt om man har lett etter noe spesielt en stund. Jeg hadde akkurat en slik opplevelse med en lueoppskrift. Hadde strikket den før, men med litt forbedringer ble den helt perfekt. Morsomt med slike oppdagelser.

08.09.2013 @ 20:34
URL: http://hannes-strikkerier.blogspot.no
Postet av: husmorspira

Tøff!!

08.09.2013 @ 21:55
URL: http://husmorspira.blogspot.com
Postet av: Irene

Den halsen var veldig fin.

10.09.2013 @ 08:50
URL: http://irenesstrikkehobby.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits