Pom Pom It!

Stephen West er en strikkedesigner som har mange kule ting, men også en del rart. Han liker tydeligvis å eksperimentere med teknikker og å utfordre grenser. Derfor er en del av modellene hans i overkant kreative (kunstneriske?) og kanskje ikke så brukervennlige. Dessuten er de fleste kjøpemønstre, og jeg holder meg fortsatt til slikt som ligger gratis på nettet. 

 

Men denne luen er gratis, og den var i grunnen litt morsom: 

http://www.ravelry.com/patterns/library/pom-pom-it 

En sånn ting som jeg fint strikker uten oppskrift, men når man FÅR den så er det jo bare å si takk.  :o)

 

Samtlige masker vridd, både rette og vrange, tar litt tid. Tungt å strikke er det også. Men effekten blir fin. Og med 80 masker på pinne #5.5 går det relativt kjapt unna også.

 

 
 

Garnet (heisann, Greta!  ;o)  heter Lanas Margarita RHONEL, og består av 55% triacetat og 45% akryl. Det er nok gammelt, for jeg finner det ikke verken på Ravelry eller andre steder på nettet. Men triacetat hørtes spennende ut. Og Google er fortsatt min venn. Sakset fra Store Norske

 

Triacetat, derivatfiber fremstilt av celluloseacetat hvor minst 92 % av hydroksylgruppene er acetylert. Triacetat har høyere smeltepunkt enn acetatfibrene og kan varmefikseres. Tekstiler av triacetat er formstabile og krøller lite. De har mer til felles med stoff av syntetiske fibrer enn av regenererte cellulosefibrer.

Dette er faktisk ikke syntetisk da, men et cellulosestoff. Interessssant! Så da må jo noen overtales til å bruke luen så jeg får se bruksegenskapene. Her  er det absolutt mulig at fortsettelse følger! 
Og bare sånn i tilfelle noen ikke har fortstått at strikking er avanserte greier:Kanskje jeg skulle legge ved et bilde av luen også. *kremt*


Diiiger dusk, hadde heldigvis tatt vare på pappskivene fra forrige gang. Her ble jeg kviitt en liten mosegrønn rest fra akrylrolleren, og restene fra de to grå halsene. Toppen av luen er i SommergarnLuen passer meg, men den er trang. Vridd ribb trekker seg sammen og er ikke særlig elastisk. Så jeg burde kanskje ha lagt opp 88 masker istedenfor 80. Men så strikker jeg stramt også da. Eller egentlig passer vel denne modellen best som barnelue, så da er det like greit at den ikke ble så stor. 
Ha en fortsatt fin fredagskveld!

Kommentarer:
Postet av: Blåfugl

Jeg likte denne godt men jeg liker jo det meste du strikker.

Ha en fin strikkehelg.

13.09.2013 @ 23:21
Postet av: gretashobby

så spennde innhold det var i det garnet da. Fin vart lua også. Litt anstrengende å strikk vridd heile tida, men litt morro sånn innimellom. Mer gøy enn bare å strikke skappel hm. fin lørdag til deg

14.09.2013 @ 09:13
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: Irene

Veldig fin lue.Likte fargen.

14.09.2013 @ 10:24
URL: http://irenesstrikkehobby.blogspot.com
Postet av: Fuglemamma

Jeg synes lua ble flott! Ville nok ikke selv valgt å gå med lue av syntetlignende garn, håret blir vanligvis nokså elektrisk av det.

14.09.2013 @ 12:41
URL: http://www.fuglemamma.blogspot.com
Postet av: hobbyvenn

Så fin lue. Vridd rett er jo greit nok, men å strikke vridd vrangt synes jeg er utrolig kjedelig.

Pannebåndet i forrige innlegg ble kjempefint. Hørte ymt om at det var en her i huset også som kunne tenkt seg et slikt. Får se hva jeg rekker etterhvert. For øyeblikket går det bare i rydding og pakking. Håper du får en fin uke.

15.09.2013 @ 16:59
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits