Mor Aases død

Jeg får visst et pussig behov for litterære referanser når jeg tover votter, hehe. Men ellers er ikke dagens innlegg av de morsomste.

 

De svarte vottene mine tovet for lite, og jeg valgte å strikke nye framfor å ta sjansen på 60 grader. Bedre med to par brukbare votter enn fire harde klumper. Mor Aase fra SandnesGarn har alltid vært "tovegarnet" mitt. Det har blitt brukt til flesteparten av tippehønene, men også til mange par votter. Det tover lett og blir mykt og loddent. Eller, det gjør det ikke mer. :(

 

Jeg sendte gemalen ut på jakt etter Mor Aase, som for tiden bare selges på en eneste REMA1000-butikk i nærheten. Da garnet kom i hus reagerte jeg på at det kjentes helt annerledes ut enn tidligere "årganger". Det var mye mykere og glattere, og det føltes tynnere også. Tidligere har jo dette vært et litt grovt "kløgarn", hovedgrunnen til at jeg kun brukte det til toving. Men, men. Votter skulle det uansett bli. To nøster svart ble forvandlet til et par med mansjett etter samme Rauma-mønster som jeg har strikket og tovet tidligere. Svusj inn i vaskemaskinen på 40 grader kortprogram sammen med litt klesvask.

 

Ut igjen kom to svarte klumper. Hyyyl!

 

Etter grundig bearbeidelse ble klumpene til tykke og gode votter med lett bouclè-struktur. De passer mine relativt små hender, men hadde nok passet bedre til en 12-åring. Nok et par brukbare votter i feil størrelse. Jippi!

 

 

 

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/tovede-votter-2

 

  

 

 

Jeg klaget min nød på Hobbyboden, og fant ut at flere hadde reagert på store forskjeller på nytt og gammelt garn fra Sandnes. Sendte en mail til produsenten, og fikk svar om at garnet var akkurat som det alltid hadde vært. Vel, det stemmer IKKE! Jeg fant fram noen gamle nøster fra loftet, og det er ikke i nærheten av å være likt. Knurr!

 

Sammen med Mor Aase-vottene tovet jeg et par i Rauma spælsaugarn. De tovet heldigvis fint og ble akkurat passe store. En annen oppskrift, men jeg liker de lange, smale bråtene som går godt oppunder jakkeermet. Varmt og godt.  :o)

 

  

http://www.ravelry.com/projects/mimouna/damevotter

 

 
  

Men hva gjør man så? Jeg hadde fortsatt ingen passelige svarte votter. Så da var det jo bare å prøve ingen. Jeg fant ut at jeg skulle gi Mor Aase en sjanse til. Svart garn kan noen ganger være lunefullt, og jeg hadde to nøster grått også. Så da ble disse til: http://www.ravelry.com/projects/mimouna/best-felted-mittens

 

 
 

Strikket herrestørrelsen på pinne #4 istedenfor på #3.5. Jeg var en smule skeptisk da de var ferdige, for passformen så litt rart ut. Men etter en runde på syntetisk finvask passer de meg som hånd i hanske votte. Så disse blir mine. De tovet kraftig disse også, så lett toving med dette garnet er altså nokså umulig. Synd. Dessuten vet jeg fra tidligere at ubehandlet garn (naturhvitt, sauegrått) ofte tover penere enn farget. Så da er valgets kval: skal jeg strikke et svart par i samme mønster og håpe at det går bra?

 

 

 
 

Fortsettelse følger, for mannen (sjåføren) kommer ikke hjem før på lørdag, og jeg trenger mer garn fra den akk så fjerne REMA-en.

 

 

God torsdagskveld!  

 

 


Kommentarer:
Postet av: BeritS

Vottene ser i det minste veldig fine ut på bildene, men det er ergelig når de ikke får den størrelsen eller mykheten de opprinnelig er ment å ha. Det blir mye jobb å strikke vottepar etter vottepar innen en treffer den størrelesn en vil ha. Får håpe garnet kommer tilbake i sin vante form igjen snart.

10.10.2013 @ 22:44
URL: http://min-hobbykrok.blogspot.no/
Postet av: stubbetufsa

Jeg kan skrive under på at Mor Aase-garn forandrer seg, i all fall kampanjegarnet. Det har økt i pris, det er lite tvunnet og ligner mer på Cortina Soft, men er mye mer udrøyt.

Har ikke tort å tove det ennå, prøvde meg på å strikke votter, men det går over to nøster til en vott!!!! Hjelp...

11.10.2013 @ 01:34
URL: http://stubbetufsa.blogspot.com
Postet av: gretashobby

HAr sett litt på dei og funne ut att eg liker veldig godt det paret som er grått altså. Og det trenger ikkje vere berre brunt men andre jordfarger også om det gjør det enklere. Spørs om eg skulle bestilt emg eit par i yndlingsfargen min også hm. Tenke på det. viss du orker da. Skjønner om du er drittlei votter no. Ha ein flott dag

11.10.2013 @ 08:59
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: mimouna

stubbetufsa: Lurte faktisk på å spørre deg, for jeg vet jo at du har tovet masse i Mor Aase. Garnet jeg brukte var "hyllevare" - det har ikke vært noen kampanjer her i Bergen på flere år.

Tror jeg anser detektivarbeidet mitt for avsluttet da. Garnet ER helt annerledes, uansett hva produsenten sier. Utrolig tåpelig at de benekter noe alle som bruker garnet har erfart. Lite proft i alle fall. Jaja.

De grå vottene gikk greit å tove, der går det bare ett nøste per vott. Bare tov det FORSIKTIG, det krymper masse bare du ser litt hardt på det.

11.10.2013 @ 09:55
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: mimouna

gretashobby: Jeg er STA vet, du så votter skal det bli. ;) Skal jeg prøve å lage et par svarte lik de grå da? Mor Aase finnes ikke i brunfarger, i alle fall ikke i "vår" butikk.

11.10.2013 @ 09:57
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: gretashobby

Kva farger finnes da?

11.10.2013 @ 10:08
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: hobbyvenn

Minstemann kommer bort med garn til deg i dag, og om jeg ikke husker helt feil så ligger det noe Mor Åse i sekken. Husker ikke hvor mye, kanskje bare noen rester, men det er hvertfall ikke kjøpt de siste årene så det er nok tovebart. God helg!

11.10.2013 @ 11:04
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: Fuglemamma

Jeg synes de spelsau-vottene var kjempefine!

11.10.2013 @ 11:12
URL: http://fuglemamma.blogspot.com
Postet av: mimouna

gretashobby: Tror det er basisfargene - altså rød, blå, hvit, svart og grå. Må sende AH innom for å sjekke.

11.10.2013 @ 12:28
URL: http://mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: gretashobby

hm. Finner du ikkje høstfarger så ta grå da. Kikket etter fargekart på sandnes garn for Mor Åse, men fann ingen som hette det der. Men der anbefaler dei garnet tova, kan jo bruke det da kanskje?

11.10.2013 @ 12:55
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: gretashobby

Mente sjølvsagt tove

11.10.2013 @ 12:56
URL: http://gretashobby.blogg.no
Postet av: Elisabeth

Spælsauvottene ble nydelige! Herlige farger og flott passform :)

12.10.2013 @ 19:30
URL: http://www.tostrup.net/blog

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits